Т. Младенов: Тежки са проблемите в пенсионното осигуряване

Все още било евентуално вдигането на осигурителните вноски
18 авг 2010 13:06,
136
Т. Младенов: Тежки са проблемите в пенсионното осигуряване
Снимка: БГНЕС

"В началото на септември отново сядаме да преговаряме не само за пенсионната реформа, но и за новия социален кодекс, който влиза за обсъждане в парламента".

Още по темата

Това каза министър Тотю Младенов при влизането си на тържеството по случай Деня на миньора.

По повод недоволството на синдикатите в миньорския бранш за пенсионната реформа, засягаща конкретно сектора, министърът подчерта, че проблемите в пенсионното осигуряване са изключително тежки и затова трябва да се вземат много радикални мерки. 

Младенов каза, че е дошъл за тържеството, а не да коментира категоричното становище на синдикатите, че от бранша ще протестират срещу промените в категорията им на труд и пенсиониране.

Той каза още, че ще се коментира евентуално вдигане на осигурителните вноски, едва след като бъде приет бюджетът за социалното осигуряване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
4
 
! Отговори
Лоли преди 13 години
Не съм държавен служител. Просто според мен и изпитаните практики от света решението за ограничаване на корупцията е именно в увеличаване на социалните ситимули на държавни служители и магистрати , а не в лишаването им от такива.
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе Лоли ти сигурно си държавен служител. Като ти се вижда голяма заплатата в частния сектор, защо не отидеш да видиш за какво става въпрос и колко часа е работния ден. Той този закон за Държавния служител, заслуга на Николайчо е една писанка, която кой ли ти я спазва. Я да си бил за малко държавен служител в МВР да не мислиш, че го спазват този закон или кодекса на социалното осигуряване. Както казва един наш познат-някой друг път. В България всяко министерство е държава в държавата.
93
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
тоя Тотю има някакви психияни проблеми,ако сте забелязали си задава въпроси и си отговаря
92
2
 
8
 
! Отговори
pipi преди 13 години
До Лоли 84Не може да се сравни селянинът на полето с държавният служител,защото това,което произвежда селянинът ,държавният служител го изяжда,така че да не говорим за отговорности,да сте срещали отговорен държавен служител?
91
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То в държавата няма вече млади хора, че да им се спира ергенски данък. Правилно казвате, ако държавния служител става за друга работа няма да се натискат след пенсия пак да заемат държавни службички. Никой ли не вижда, че трябва час по-скоро да има промени в нормативната уредба по въпросите със социалното осигуряване и да се доведат до минимум привилегиите на служителите от държавните и общинските администрации. Не се страхувайте никой няма да напусне тези службички.
90
2
 
8
 
! Отговори
БГ преди 13 години
КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ОТ "ДЕСЕН" КАБИНЕТ КАТО ТОЗИ И ОТ СОЦИАЛЕНМИНИСТЪР КАТО ТОТЮ.НИЩО ! БГ Е И ЩЕ БЪДЕ НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕВРОПА.И ВСИЧКО ТОВА ЩЕ БЪДЕ ДОКАТО СЕ НАУЧИТЕ ДА МИСЛИТЕ КОГАТОГЛАСУВАТЕ ДРАГИ СЪНАРОДНИЦИ.ПОГЛЕДНЕТЕ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО-ТОТАЛЕНГЕНОЦИД СРЕЩУ ХОРАТА.ТОЗИ КАБИНЕТ НЯМА ВИЗИЯ,А ЗАКАПАЦИТЕТ ДА НЕГОВОРИМЕ.ТОЙ ПРОСТО ПРОДЪЛЖАВА РАЗКАПВАНЕТО НА БГ ЗАПОЧНЧТО ОТ *** ПРЕДИ 66 ГОДИНИ. СЛУШАЙТЕ РЕНЕГАТА БОЖИДАР ДИМИТРОВ....БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
89
4
 
3
 
! Отговори
Лоли преди 13 години
А именно за държавните служители правилата и отговорностите са най-много , може би не случайно същестува цял ЗАКОН за държавния служител. Не държавните служители са проблема на пенсионната система. Замисли се по друг въпрос трябва да я има мотивацията , да знае какво ще загуби ако не е на държавна работа и да има стимул да я върши добре .. иначе с тея заплати само дето частника ги дава в пъти по-големи .. кого ще накараш да работи съвестно ?
88
0
 
6
 
! Отговори
gaw преди 13 години
Абе дрраги Аз, по-голяма глупост от твоя коментар не бях чела. Ами по твоята логика *** дори не трябва да работят, защото създават по 20 деца. Те на свой ред също нява да работят, но ще получават пенсии. Мислиш ли какво изобщо предлагаш. Хубаво е да се продължава рода, то все пак материалът, кйто се произвежда трябва да е качествен.
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отпуската това са твои си пари които не са ти изплащали през годината и ти ги дават през отпуската. Безплатен обяд няма! Парите са вече заработени- за това заплатите са малки. Нападките за дългите отпуски са откровена манипулация. От 40 дена можеш да я направиш 10 ама да вдигнеш 20% заплатата!
86
5
 
6
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Какви пенсии, какви пенсионни фондове като не гледате деца! Ако пенсионният фонд инвестира в една пекарна, това не е достатъчно за да яде пенсионера хляб. Трябва и да е отгледал деца та някое от тях да работи там. За това предлагам пенсиите да станат наполовина а другата половина да се получава според броя на отгледаните деца. Другият вариант е да се върне ергенския данък
85
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лоли всеки трябва да има разписани правила и отговорности. Не знам държавен служител дали може за друго да се глави. Не знам и чак толкова големи отговорности да носят всички държавни служители, но знам, че докато са на държавна служба си оправят положението. Следващите, които трябва да метне бате Бойко трябва да са те. Стига с тези социални стимули, то като им погледнеш отпуските свят да ти се завие. Кой от редовните трудещи се може да се похвали с отпуск от 30 да 42 работни дни, че и повече.
84
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Тежки проблеми - защото ушеви и чиновници не плащат осигуровки, но вземат пенсии, ушевите и се пенсионират още на младие години, да не говорим, че от парите, които хората си внасят за бъдеща пенсия, плащате и пожизнената издържка на мръсните *** !!!Затова изнудвате хората да работят докато умрат, за да храните с парите им всевъзможна *** !!!
83
5
 
4
 
! Отговори
Лоли преди 13 години
Защо разсъждавате на това елементарно ниво ? Първо държавата в повечето случаи не може да предложи заплатите от частния сектор и привлича служители именно със социални стимули каквито частника не може да предостави. А може ли да сравним отговорността и сферата на работа на селянина на полето и един държавен служител ??
82
0
 
2
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
ot nesposobnost da se napravi kakvoto i da bilo s upravlenieto, ima dase chudime kakvo stava... ne se nacheknaha tia... celiat biznes e v potres.
81
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така както обикновенния служител, работник, селянин си плаща осигуровката, така трябва и служителите от МВР, Армията, Държавните служители да си плащат собственоръчно осигуровките. каква е тая вакханалия. Още повече, че паричното им възнаграждение е доста тлъстичко. А не, невнесъл стотинка за самоосигуряване, а взема голяма пенсия за сметка на данъкоплатците. Колко трябва да ви се налива в главата, за да разберете.
80
0
 
10
 
! Отговори
gtf преди 13 години
така така - все по-големи вноски, все по-малки пенсии ..но редовни помощи за *** - БРАВО
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Господин Младенов, отделете бюджета на Социалното осигуряване от Пенсиионният. Стегнете редиците на Социалното осигуряване. Бюджетът запенсиите да се изразходва само за пенсии. Много не доживяват до пенсия, от което следва, че Пенсионния фонд ще нарастне. При Социалното осигуряване бъка от неосигуряващи се и техния брой расте. Това е един много сериозен проблем. Защо пенсионерите да плащат на тарикатите. БАСТА, до ТУКА. Иначе, измитайте се. Стига лъжи.
78
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Драги ми Лоли има ли ясни правила и спазват ли се те няма корупция. Ама кой да провери дали се спазват. Предлагам всички пенсионери от МВР и МНО да напуснат държавните структури или се откажат от пенсиите си. При следващо пенсиониране никакви такива заплати, колкото години имат трудов стаж. То тези закони за МВР и МНО много са ги разглезили. Големи привилегии несъвместими с днешните условия. Само те ли работят, другите сигурно се почесват и после давай да вдигаме осигуровките.
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОЧНО ТАКА -ДЪРЖАВНИ *** ,МНОГО СИ ПРАВ
76
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
да санкционират гадните работодатели ,каквато заплата дават на такава да те осигуряват,ще има и за сегащните и за бъдещите пенсионери