Т. Младенов: Тежки са проблемите в пенсионното осигуряване

Все още било евентуално вдигането на осигурителните вноски
18 авг 2010 13:06,
136
Т. Младенов: Тежки са проблемите в пенсионното осигуряване
Снимка: БГНЕС

"В началото на септември отново сядаме да преговаряме не само за пенсионната реформа, но и за новия социален кодекс, който влиза за обсъждане в парламента".

Още по темата

Това каза министър Тотю Младенов при влизането си на тържеството по случай Деня на миньора.

По повод недоволството на синдикатите в миньорския бранш за пенсионната реформа, засягаща конкретно сектора, министърът подчерта, че проблемите в пенсионното осигуряване са изключително тежки и затова трябва да се вземат много радикални мерки. 

Младенов каза, че е дошъл за тържеството, а не да коментира категоричното становище на синдикатите, че от бранша ще протестират срещу промените в категорията им на труд и пенсиониране.

Той каза още, че ще се коментира евентуално вдигане на осигурителните вноски, едва след като бъде приет бюджетът за социалното осигуряване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБЕ, ЗАЩО В "ИЗОСТАНАЛА" ТУРЦИЯ НЯМАТ ПРОБЛЕМИ С ПЕНСИОНИРАНЕТО, А? ПРАВИШ 20 Г. ТРУДОВ СТАЖ И БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ НА КАКВА ВЪЗРАСТ СИ, ПЕНСИОНИРАТ ТЕ. СЕГА НАШИТЕ "ЕКСКУРЗИАНТИ" ОТ 1989 ГОД. МАСОВО СИ ВЗЕМАТ СТАЖА ОТ БГ, ЗА ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ, ЗАЩОТО ИМ ТРЯБВАТ ПО 1-2-3 ГОД. ЗА ДА НАПРАВЯТ 20 Г. ТАМ. ТОВА СА ОКОЛО 45 ГОДИШНИ ХОРА И ВЕЧЕ ЩЕ БЪДАТ ПЕНСИОНЕРИ. ДА БЯХА МЕ ИЗСЕЛИЛИ И МЕН ТОГАВА, СЕГА ОТ 8 ГОД. ДА СИ БЯХ ПЕНСИОНЕР
74
1
 
4
 
! Отговори
pipi преди 13 години
На Тотю все му е тежко!Всеки път едно и също си говорим и пишем,а то е всички да си плащат пенсионни и здравни осигуровки, и никакви изключения!Тогава ще се увеличиат постъпленията и в социалното осигуряване и в Здравната каса.Стига с тези привилегии,всички привилигировани военни,служители на МВР ,държавни служители и цялата съдебна система само лапат, нека някой да каже каква е точно ползата от тези хора и с какво те са по-ценни от останалите будали,които плащаме за всички.Дано и Тотю да разбер
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Точно и ясно. И не само те ,има доста такива .
72
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
напълно те подкрепям какви стават полицаи връзкари дето не им се работи,ако идат на строеж няма да изкарат и два дена,а хората се блъскат по строежите месеци без заплата щото такива са законите в държавата ни
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СЪГЛАСНА СЪМ С ТЕБ, МИТРЕВА -В ПЕНСИЯЯЯЯЯЯЯЯЯ
70
0
 
8
 
! Отговори
тотю младши преди 13 години
спасениета е втова , всички да се осигуряват за своя сметка :депутати ,министри , съдии, военни , полицаи и всички дэржавни служители. всичките вземат тлъсти заплати над 1000 лв. , каккъв е проблема да се осигуряват. Другите държавни чиновници с по малки заплатш , как могат да се осигуряват за своя сметка . Да се направи единен Кодекс за соц.осигуряване и да важи за всички .
69
0
 
6
 
! Отговори
Спокоен преди 13 години
И аз не мога да си отговоря, каква е причината полицая да се пенсионира на 45 ?! И най често ми се казва - ама на 60 не може да гони бандити. Ама момент сега - то на 60 и строителя не може да носи бетон по стълбите и става `майстор`. Няма нито една причина, до пенсия полицая над 50 /примерно/ да пази паркинги, обекти, вилни зони и т.н. Ако щете, в черешова градина ги слагайте на обход - лесно, приятно и не натоварва. Но здрави мъже да лапат пенсии - не става.
68
1
 
8
 
! Отговори
папа не лапа преди 13 години
Какви са тези глупости, с които ни засипвате всеки ден. Някой направил ли си е труда да провери колко от така наречените военни пенсионери са на държавна работа. И какво - голяма пенсия и голяма държавна заплата, върху която държавата привежда осигуровките.Та ето за какво идва реч. Толкова ли са незаменими тези кадри, че никой друг не може да върши тяхната работа. Крайно време е да се направят законодателни промени така, че като се пенсионираш да отиваш на частния фронт да се изявяваш.
67
1
 
7
 
! Отговори
Бачкатор преди 13 години
Ооо, не. Не за чест и слава. Има една придобивка за която мечтае всеки българин. И тя е заплтата - на датата. Нека няколко полицая, се опитат да поработят на строеж една година, да погладуват няколко месеца без заплати, пък тогава и за 300 лева ще се натискат в полицията.
66
1
 
3
 
! Отговори
Japan преди 13 години
Dane ste maloymni 4e da ne mojete da si sabirate parite za pensiq sami ?
65
6
 
3
 
! Отговори
Лоли преди 13 години
И като ги накараш да плащат здравни и пенсионни осигуровки , да се пенсионират както всички други , да продължават да работят за 400 -500 лева .. Като им махнеш всички привилегии после пак ще искаш да не са корумпирани и да си изпълняват службата за чест и слава ? е няма как да стане. На Запад държавните служители имат още повече социални придобивки и това е абсолютно нормално.
64
3
 
16
 
! Отговори
Четящ преди 13 години
Българския полицай /а и военен/, не плаща пинсионни осигуровки. Нито стотинка. Здравни - също. Нито стотинка. Питай някой работещ в МВР. Е, те обичайно опитват да замажат, че `плащаме данъци` , но истината е, че плащат единствено 10% данък върху доходите си. Нито стотинка здравно и пенсионно осигуряване.
63
1
 
11
 
! Отговори
Свиреп преди 13 години
Прав е `Реформатора` по долу. Привлекателноста на една професия се определя от баланса кандидати-заплащане. От една страна, миньорите имат право на по високо заплащане. Не съм чувал за наплив към мините. От друга - полицаи в България е една от най високо заплатените професии, без да се изисква квалификация и образование. Нещата са толкова очевидно объркани, че няма накъде повече.
62
3
 
13
 
! Отговори
Балин преди 13 години
Прав си бе Тотю "проблемите в пенсионното осигуряване са изключително тежки и затова трябва да се вземат много радикални мерки." Първата мярка е уволняване на Дянков, Втората на самият теб! И нещата ще се оправят!СИгурен съм!
61
2
 
7
 
! Отговори
дянков преди 13 години
тотю е другар - болшевик!ама понякога и аз не мога го изтърпя!
60
3
 
10
 
! Отговори
??? преди 13 години
Полицаите не плащат ли пенсионни осигуровки ? Че как ? Нали вземат пенсия след това ? И то никак не малка ? Ако пък това е истина ... нямам думи.
59
2
 
11
 
! Отговори
боян преди 13 години
драги г-н министре, с това изказване Вие открихте топлата вода, бахмааму!!!
58
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А на теб ти се стреват тежки, а какво да кажат хората, които ще работят до гроб? На 28 съм и изобщо не си правя никакви илюзии, че ще доживея до пенсия! Но за сметка на това всеки месец ще му отдържате от заплата пари за какво ли не и с тях ще плащате на Айше, за дето няма един ден стаж, но е родила 15 чавета!
57
7
 
20
 
! Отговори
Реформатор преди 13 години
Тотьо - хич не се прави, че не знаеш къде е заровено кучето. Накарай полицаите да си плащат пенсионни осигуровки !!! Военните - също. Премахнете тази идиотщина `категория труд`. Когато даден труд е по тежък и съответно липсват кандидати, то тогава той започва да се заплаща все по добре. Но за полиейско място да ми кандидатстват по 300 човека и шапкарите да се пенсионират на по 45 - е как няма да гръмне системата бре ?! *** не ги коментирам. Първо оправи държавните ***.
56
4
 
9
 
! Отговори
НАМАЛЯВАНЕ ПЕНСИИ ДС преди 13 години
Петиция до НС за намаляване на пенсиите на работилите в ДС и тоталитарни организации до нивото на средната пенсия в страната:bgpetition/namaliavane-pensiite-na-rabotilite-v-DS-i-totalitarni-organisazii/index.htmlpetizia-ds.ekonet-bg.org