Т. Младенов: Тежки са проблемите в пенсионното осигуряване

Все още било евентуално вдигането на осигурителните вноски
18 авг 2010 13:06,
136
Т. Младенов: Тежки са проблемите в пенсионното осигуряване
Снимка: БГНЕС

"В началото на септември отново сядаме да преговаряме не само за пенсионната реформа, но и за новия социален кодекс, който влиза за обсъждане в парламента".

Още по темата

Това каза министър Тотю Младенов при влизането си на тържеството по случай Деня на миньора.

По повод недоволството на синдикатите в миньорския бранш за пенсионната реформа, засягаща конкретно сектора, министърът подчерта, че проблемите в пенсионното осигуряване са изключително тежки и затова трябва да се вземат много радикални мерки. 

Младенов каза, че е дошъл за тържеството, а не да коментира категоричното становище на синдикатите, че от бранша ще протестират срещу промените в категорията им на труд и пенсиониране.

Той каза още, че ще се коментира евентуално вдигане на осигурителните вноски, едва след като бъде приет бюджетът за социалното осигуряване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
2
 
! Отговори
може ли да има избор преди 13 години
Избираш или мизерба пенсия или евтаназия. Сега и да умре човек е скъпо.
134
0
 
3
 
! Отговори
Т. Младенов преди 13 години
Т. Младенов: Тежки са проблемите в пенсионното осигуряване и затова ще работите до 68 години и след това ще ви подхвърлим стотина лева пенсия за да умрете от глад.
133
1
 
3
 
! Отговори
DO;STIGA преди 13 години
A ZA]O NE NAPRAWQT MINIMALNATAЗАПЛАТА 1000ЛВ ДА ВИДИМ КЪКЪВ ЩЕ Е ЕХЕКТА НЕ СА ТОЛОВА МНОГО ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ,КОИТО ПОЛУЧАВАТ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА,А БИЗНЕСА И ТО ЕДРИЯ,КОИТО Е СЪЗДАДЕН С ПАРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА,ОТ КРАДНАТИТЕ ПАРИ И КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ НЕКА ВМЕСТО ДА КУПУВАТ САМОЛЕТИ И ДЖИПОВЕ ДА ПЛАЩАТ ПО-ВИСОКИ ДАНЪЦИ.
132
0
 
6
 
! Отговори
Nasko преди 13 години
Г-н Министър,Вместо да ревеш, влез в пълномощията си и подгони такива Олигарси, като Н.Банев,Г.Ганчев и който тои дойде на ум от тях, за това, че бавят заплатите на работещите при тях, НАГЛИТЕ, са ТЕ, та Успяхте да хванете тези "нагли" които вземаха от тях, как е възможно а:)))А Първанов, ги кани на прием за 03.03 такива като Банев и Любен Гоцев, какво са допринесли за България освен че я грабят???А ВИЕ, ще друсате още празния чувал!
131
1
 
4
 
! Отговори
sin4ec преди 13 години
Само ако знаят какви ги е замислил тотйо след ваканцията,желна им майка на минйорите и дупе да им е яко.За кеф на администрация и полиция.Честит празник и се хванете за палците.
130
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тотьо, Тотьо и ти никаква няма да я свършиш. След като нямаш никаква разумна идея що се натискаш да ставаш министър бе. По добре да беше си стоял в синдикатите и да плюваш по работодателите и правителството.
129
2
 
11
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Ами така ще е като съдират по няколко кожи. Знаеш ли колко печалба ще имат малките фирми ако не укриват данъци и не представят минимални заплати?? Ще ти кажа - НИКАКВА. Ще трябва само за данъци и осигурвоки да работят. Докато не се промени данъчната политика, да има облекчения за малкия бизнес, ситуацията няма да се промени, не знам тези чугенуни тикви как не го проумяха това.
128
0
 
6
 
! Отговори
Лигльовци преди 13 години
Абе това правителство няма ли да спре да хленчи и да свърши нещо?
127
5
 
3
 
! Отговори
stiga преди 13 години
Как искате въобще да функционира тая държава, като всеки гледа да я изклати?! 90% от оборотите на какъвто и да е бизнес се укриват, масово се представят минимални заплати, а разликата се дава на ръка и т.н. тарикатлъци, които по нищо не се различават от тези на ***, дето ни висят на врата. Всеки само иска, но друг да дава. Ами няма да се оправим. Не напразно всеобщото мнение на чужденците за Бълдария е "Страхотна страна, жалко че е населена..."
126
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Мнозина тук искат оставки на Тотю, Дянков, Борисов...Меки робски душици, моята присъда за тях е СМЪРТ !!!!Душманите на Българският народ трябва да бъдат екзекутирани !!!
125
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Шапкари, ушеви, чиновници държавата ги третира като безпомощни бебенца-сирачета, не стига че им плаща заплати от данъците им, за да вършат НИЩО, плаща им и пенсии от нашите осигуровки, защото тая *** осигуровки не плаща !!! Поне 80% от отвратителните *** на практика се пенсионират на ОСЕМНАЙСЕТ ГОДИНИ, без нието ден трудов стаж, защото престъпното правителство на родоизменникът Борисов увеличи срокът за получаване на мпомощи за безработни от 12 месеца при БСП на БЕЗКРАЙНОСТ !!!
124
0
 
2
 
! Отговори
58 преди 13 години
Eh kade e Maslarkata sega......
123
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тотю: проблемите в пенсионното осигуряване са изключително тежки и затова трябва да се вземат много радикални мерки. Ами айде спрете 20те заплати при пенсия на ченгенца и военни, нека да си внасят осигуровките, нека и МВР и МО като работодатели им внасят съответния дял за първа категория труд, ама много моля без да се вдига бюджета на МВР и МНО за целта........
122
2
 
6
 
! Отговори
чао преди 13 години
С такъв министър как няма да са тежки проблемите, то и да го питаш колко е 2+2 пак ще гледа така умно. Не знам защо, но като си представя всички министри на ББ, се сещам само за "Най-смешните животни и хора на планетата".
121
0
 
8
 
! Отговори
САШЕ преди 13 години
Тотю ,живееш в по-миналия век, не разбра ли че в БГ няма миньори и летци изпитатели.Има Металургия,Шивачки,Строители. Последните плащат осигуровки в тази Държава,но тези пари отиват в ЧАСТНИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ.Що не направиш анализ каква готовност имат тези фондове за изплащане на пенсии,и в какъв размер,и какви са им били приходите за едно десетилетие.Ама там скандала е велик и прилича на Национална Катастрофа.
120
0
 
8
 
! Отговори
кирилов преди 13 години
Господин Младенов,вземете си социалните пенсионери от НОИ .Върнете заграбените пари на над 42000 хиляди пенсионери и тогава си оправяйте системата.
119
0
 
9
 
! Отговори
АААААААААААА преди 13 години
То натам е тръгнало - да закриват НОИ. Лошото е, че никой не мисли да ни връща парите. А най-прекарани са тези, които тепърва ще трябва да излизат в пенсия. Нито ще се пенсионират, нито ще могат да работят.
118
0
 
9
 
! Отговори
аре стига бе преди 13 години
За какво да се вдигат още осигуровките?За да се облагодетелства една особена част от обществото ли?Ако не могат да се справят с тези,да върнат внесените досега и да се разпусне нои.
117
3
 
7
 
! Отговори
Марти преди 13 години
Все м исе струва че ако направят минималната работна заплата 500 лв,проблемите на НОИ доста ще понамалеят.Но нито сегашните,нито предишните имат сметка от това.Беден народ лесно се манипулира...Остави го на ръба на оцеляването и ще прави това което искаш..То затова в БГ няма стачки,защото всеки трепери на мизерната заплатка която получава...Ехх,хубава страна България,ама не е случила нито на политици ,нито на народ...затова ще си живея в Швейцария и ще ви гледам сеира...
116
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Синът ни вече почти три години откакто е напуснал България и работи като лекар в Норвегия. Вярно, първата година му беше трудна. Общо взето трудностите идват от това, че тук не са влагани пари за новости в медицината и в специализацията на младите лекари. Никой в нормалния свят не разчита на слушалката и чукчето. Няма и такива драстични разлики в заплатите на лекарите. Имат си точни и ясни правила при диагностициране и лечение, както и уважение между колегите. Прав сте-какъв потенциал остава тук