Няма да петня ГЕРБ, обеща Геновева

Депутатката "ужасена и смаяна" от обвиненията към нея
25 авг 2010 16:36,
373
Няма да петня ГЕРБ, обеща Геновева
Геновева Алексиева. Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ Геновева Алексиева подаде оставка от два ръководни поста, които заемаше в Народното събрание –  зам.-председател на здравната и на социалната комисии.

Причината е, че през последния месец около личността и се развихриха два скандала.

Днес Геновева Алексиева оповести, че се отказва от шефските места, но не защото се чувства виновна за нещо, а за да не петни имиджа на ГЕРБ.

„С господин Борисов обсъждахме тази ситуация и сме на мнение и аз и той, че личните нападки срещу мен не трябва да се отразяват върху имиджа на партията”, разясни пред журналисти депутатката.

Според нея атаките срещу личността й напоследък са ескалирали твърде много.

Тези за източване на здравната каса „ужасили и смаяли” Геновева Алексиева. Тя увери, че нейна цел винаги е била да „лекува децата на България и Македония”.

От „мързеливо око” страдали 2-3% от хората у нас, но просто не лекували болестта, защото са без пари. „Хора, мислете за очите на нашите деца”, призова депутатката от ГЕРБ.

Атаката срещу Алексиева този път не идва от БСП, а от колегите й офталмолози. По-конкретно доц. Руска Христова и доц. Православа Гугучкова.

С тях Алексиева имала конфликт от 40 години. „Представете си колко пара има”, каза депутатката. Тя разясни, че не е гласувано включването на „мързеливото око” в отделна клинична пътека, а към вече съществуващата 138-ма.

Още по темата

Интересното е, че самата Руска Христова е подкрепила лечението на тази диагноза да се поеме от здравната каса. „Тогава нейното отношение беше професионално, отговорно. Сега друго говори”, сопна се депутатката от ГЕРБ.

И отговори доста категорично на атаката срещу себе си – предостави списък с личните телефони, електронни пощи и подписи на колегите си офталмолози, които са участвали на въпросното заседание.

По въпроса с дъщерята – кандидат-доцент, Алексиева отново не вижда конфликт на интереси. Дори напротив – ако се откажела от журирането, е щяла да наруши закона за научните степени и звания и щяла да ощети всички участници в конкурса.

Оказа се, че 3-те свободни места, за които са се борили 10 кандидати, са били сред наистина жестока конкуренция. Причината е, че в конкурса участвал и синът на професор, който бил част от изпитната комисия.

На въпрос дали все пак решението й да журира съответния конкурс е морално, Алексиева отговори: „Моралът е в закона. Според закона – аз трябва да участвам. Не е моралът отделен от закона – той е там”.

Разбиранията за морал на народния представител проличаха и в отговора й на въпрос дали освен зам.-председателските постове в комисии ще се откаже и от депутатското си място.

„Това подадох”, лаконична беше Алексиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още по темата: Бойко БорисовНСНЗОК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
2
 
3
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
...аха......сега вече ми стана ясно. преди ГЕРБ диреха зад всичко да стой Станишев и Доган. сега стана ясно, че зад "атаката" стояла проф.Гугучкова-Янчулев и други светила в офталмологията......всички се били обединили срещу невинната майка, дето само побутнала щерка си към доцентско местенце......абе, скоро Бойко и сие ще заподозрят и целия български народ в комбина да ги изритат от властта май......то затова са акциите на Цецо, да ни сплашат и нас та да ни дойде акъла в главите...
325
3
 
9
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
Многооо е нагла тази госпожа!!!
324
0
 
6
 
! Отговори
йоан преди 13 години
каква чест в тия депутати! Вече всички забравиха единственото момче, което го очерниха и накараха да напусне парламента, че пеел музика/ гангстерска/. Това ли му беше най-големият проблем? А защо няма кой да попита, че той напусна заради това , а сега тия всичките депутати, които в много случаи са в конфликт на интереси и прокарване на лобистски закони нищо, нищо !!!!
323
1
 
7
 
! Отговори
попа преди 13 години
Кво ми е зор дали петниш герб или не, има подозрения че си източила НЗОК и затова осигуровките ми са 196лв на месец - ето това ми е зор. Въпреки че и аз съм по рождение с мързеливо око което ти искаше да е пътека - само че си спестила на обществеността инфото,че то може да се лекува само ако се открие до 6-7 месечна възраст, след това окото закърнява, а парите за "лечение" (2 пъти съм стоял безрезултатно в ИСУЛ) кой знае за какво биват използвани....
322
2
 
9
 
! Отговори
Балинчо преди 13 години
Ха, няма нужда да ги петниш, те се справят много добре и сами.:)))))))))
321
1
 
3
 
! Отговори
~~ преди 13 години
Сега поне ВАК може да върне конкурса, а като влезе в сила новия закон, тази красавица с мед ще я мажем.
320
1
 
7
 
! Отговори
хехехе преди 13 години
И тея като предишните , само време им трябва да си покажат кой какъв е . Нореде ..... от политиците нечакайте помощ :(
319
2
 
6
 
! Отговори
ВАЗОВчо преди 13 години
"Не се петни туй, що е опетнено!"
318
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти вече го направи.
317
1
 
7
 
! Отговори
VanZan преди 13 години
Хи ХИ хИ тая вярва ли си ??
316
0
 
5
 
! Отговори
Телезрител преди 13 години
Не го вярвам. Нали официално е личен лекар на Божествения.
315
0
 
5
 
! Отговори
zhka преди 13 години
Вярно ли е, че Лъчезар Иванов от ГЕРБ, е вече Генерален консул в Солун???
314
1
 
13
 
! Отговори
МММММ преди 13 години
На тези от ГЕРБ много им стана-показаха си кирливите ризи.
313
0
 
10
 
! Отговори
Хей преди 13 години
....КАКЪВ КОНФЛИКТ ,НАЛИ И ТЯ И ВСИЧКИ ОСТОНАЛИ СА...СТАНАЛИ "НЕЩО" ПО ТОЯ НАЧИН ,КАК НЯМА ДА СЕ ЧУДИ...ТОВА Е НЕЩО НОВО ЗА НЕЯ.....ТАКИВА НЯМАТ МЕСТО И ЗА БРИГАДИР..!!!!!!!!!
312
0
 
5
 
! Отговори
Телезрител преди 13 години
Тъкмо ще поведе лекарския протест наесен...
311
0
 
6
 
! Отговори
сс преди 13 години
Мисля ,че ще епо полезна като лекар щом е толкова добра и за това е по добре да напусне парламента.
310
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако наистина не искаш да петниш ГЕРБ вземай си партакешите и напускай парламента ,а ако искай вземай и Лъчо със себе си няма да ни липсвате.Петните не само ГЕРБ ,но и докторското съсловие.Както върви скоро докторите ще оглавят класацията за най корумпирани в БГ.
309
2
 
17
 
! Отговори
Телезрител преди 13 години
Снощи ББ я защити, като каза, че трябва да сме и благодарни, защото е правила очни операции на хиляди хора... Не можах да разбера - нима ги е правила безплатно? В частния си кабинет? Това, че Геновева се държа нагло пред камерите какво е - въпрос на възпитание или изпълнение на указанията на Божествения?
308
1
 
12
 
! Отговори
az преди 13 години
нямала да петни името на ББ ! Че той си дойде с такова име на власт !
307
1
 
11
 
! Отговори
КЪСНО Е преди 13 години
КЪСНО Е- ГЕРБ Е ОПЕТНЕН ОЩЕ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ. ТОЙ Е РОЖБА НА БИВШИЯТ ЧЛЕН НА БКП И НАСТОЯЩА МУТРА -БОЙКО . СВЪРЗАН ТЯСНО С БИВШИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ . ЗАКЪРМЕН С ИДЕИТЕ НО ТАТО И ЦАРЯ - Е КАКВО ОЧАКВАТЕ ДА СЕ РОДИ ОТ ТОЯ КОКТЕИЛ. НИЩО ДРУГО ОСВЕН НОВА БАНДА КРАДЦИ ,КАРИЕРИСТИ И ДР. ПОДОБНИ. ДОСЕГА ЛЪСНАХА ДУПЕТАТА НА ЛЪЧО, ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР, РУМЯНКА . ПРЕДСТОИ ДА СИ ОТИДАТ БОЖО ДОНОСНИКА, ЦЕЦКО ЗА ДАЛАВЕРИТЕ С ЖИЛИЩА И НАКРАЯ БОКО-ТИКВАТА ЗА РАДИГРАБЕЖИТЕ С ЦВЕТЕЛИНКА В СИБАНК. ГЕРБЕРИТЕ ПРЕЦЪФТЯХА