Няма да петня ГЕРБ, обеща Геновева

Депутатката "ужасена и смаяна" от обвиненията към нея
25 авг 2010 16:36,
373
Няма да петня ГЕРБ, обеща Геновева
Геновева Алексиева. Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ Геновева Алексиева подаде оставка от два ръководни поста, които заемаше в Народното събрание –  зам.-председател на здравната и на социалната комисии.

Причината е, че през последния месец около личността и се развихриха два скандала.

Днес Геновева Алексиева оповести, че се отказва от шефските места, но не защото се чувства виновна за нещо, а за да не петни имиджа на ГЕРБ.

„С господин Борисов обсъждахме тази ситуация и сме на мнение и аз и той, че личните нападки срещу мен не трябва да се отразяват върху имиджа на партията”, разясни пред журналисти депутатката.

Според нея атаките срещу личността й напоследък са ескалирали твърде много.

Тези за източване на здравната каса „ужасили и смаяли” Геновева Алексиева. Тя увери, че нейна цел винаги е била да „лекува децата на България и Македония”.

От „мързеливо око” страдали 2-3% от хората у нас, но просто не лекували болестта, защото са без пари. „Хора, мислете за очите на нашите деца”, призова депутатката от ГЕРБ.

Атаката срещу Алексиева този път не идва от БСП, а от колегите й офталмолози. По-конкретно доц. Руска Христова и доц. Православа Гугучкова.

С тях Алексиева имала конфликт от 40 години. „Представете си колко пара има”, каза депутатката. Тя разясни, че не е гласувано включването на „мързеливото око” в отделна клинична пътека, а към вече съществуващата 138-ма.

Още по темата

Интересното е, че самата Руска Христова е подкрепила лечението на тази диагноза да се поеме от здравната каса. „Тогава нейното отношение беше професионално, отговорно. Сега друго говори”, сопна се депутатката от ГЕРБ.

И отговори доста категорично на атаката срещу себе си – предостави списък с личните телефони, електронни пощи и подписи на колегите си офталмолози, които са участвали на въпросното заседание.

По въпроса с дъщерята – кандидат-доцент, Алексиева отново не вижда конфликт на интереси. Дори напротив – ако се откажела от журирането, е щяла да наруши закона за научните степени и звания и щяла да ощети всички участници в конкурса.

Оказа се, че 3-те свободни места, за които са се борили 10 кандидати, са били сред наистина жестока конкуренция. Причината е, че в конкурса участвал и синът на професор, който бил част от изпитната комисия.

На въпрос дали все пак решението й да журира съответния конкурс е морално, Алексиева отговори: „Моралът е в закона. Според закона – аз трябва да участвам. Не е моралът отделен от закона – той е там”.

Разбиранията за морал на народния представител проличаха и в отговора й на въпрос дали освен зам.-председателските постове в комисии ще се откаже и от депутатското си място.

„Това подадох”, лаконична беше Алексиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още по темата: Бойко БорисовНСНЗОК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
4
 
4
 
! Отговори
ще чета по рядко преди 13 години
Аман бе! Тука пишат само два файтона /малки /безхаберници и комплексари. Те се знаят май по псевдоними , партизански имена и конспиративни явки. Но това не е вече "сайт" . Свържете се и със социолозите за да заработите някоя евростотинка.
285
4
 
4
 
! Отговори
Калин преди 13 години
няма мръсотия .. в хората на тази страна, омърсени, но това е управляващият матреаал!КОСТОВ - ПРЕМИЕР!
284
1
 
3
 
! Отговори
Калин преди 13 години
като вляза в политиката.. ще те уведомя :)
283
4
 
5
 
! Отговори
до скапана МИСЪЛ преди 13 години
VIVA CK!!! VIVA KOSTOV!!!! VIVA DEMOCRACY!!!! KOSTOV - PREZIDENT!!!!!
282
6
 
1
 
! Отговори
Мръсотия преди 13 години
На всеки ще извадите калта от несъществуващите нокти!Мръсотията е в кърмата на тоя народ!Абе,критикари,наясно ли сте какво точно искате?Кой искате да Ви управлява?Кой продажник от всичките?Кажете,бе "ПОЛИТОЛОЗИ"?!!ИЛИ ПРОСТО КЛАТИТЕ ВЪЗДУХА!КОЙ ДА ВИ РЪКОВОДИ??КАЖЕТЕ???
281
1
 
6
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ей гърбавите ***, как ги отчитате тези инвестиции бе .. както и дефицита на бюджета т.е по ваша си медода :) вземате едни пари.. правите струвате .. гърмежи топове .. а какво реализирате? нещо като физологична реакция от задни части на мамут!
280
4
 
6
 
! Отговори
АНТИ ДС(БКП)БСП преди 13 години
Налагат се незабавни избори, пълно разтурване на БСП, ГЕРБ, НДСВ, АТАКА, ДПС и малките клонирани партии-мюрета. Налага се масов политически кюртаж, тотално изрязване на проклетата комунистическа карантия.Едно хубаво отстрелване на дс-милиционерската ***, ама подред - целия дс-каталог в отдел "Личен състав" МВР от 1949 насам, едно хирургическо изрязване на целия комунистически сой, всички в ЦК и ОК на БКП и цирковата трупа БСП - това е панацеята за болната до смърт България.
279
2
 
4
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Превиждати се, не е непознато за теб.. мастните натрупвания по мозъчната *** и самовлюбието ти .. водят до това :)
278
5
 
4
 
! Отговори
МИСЪЛ преди 13 години
Носталгичното чувство на тоя скапан народ е пословично!Сега си дерят ризките за Костов,а на изборите-едва прехвърли бариерата!Както е тръгнало след три години ще плачете и за Доган!Продажно племе,наместващо си *** според вятъра-само и само да им духа на ***!!!!*** народ-Българска държава!!!
277
2
 
9
 
! Отговори
COPY преди 13 години
Кумът на Бойко Борисов Румен Николов Пашата, се готви да става банкер, довериха на ПОДЗЕМНА МЕДИЯ източници от извора. Готви се лиценз за нова банка, зад която стои Пашата, твърдят те. Това ще е вторият близък до премиера, след Цветелина Бориславова, който ще се занимава с тази отговорна финансова дейност.Източници, близки до обкръжението на премиера, довериха за ПОДЗЕМНА МЕДИЯ , че се готви лиценз за нова банка, зад която ще стои мощния гръб на Румен Николов Пашата.Пашата е близък приятел и кум на премиера Бойко Борисов. Пашата се спряга като най-довереният човек, чиито съвети министър-председателят не пропуска.След като приятелката на Борисов Цветелина Бориславова разви преуспешно банковия бизнес със СИБанк, това ще е вторият близък до Бориксовия кръг, който залага на банковото дело.
276
3
 
7
 
! Отговори
do 3293 преди 13 години
Да, разбира се! Той е страшилището за *** като теб!
275
8
 
3
 
! Отговори
СТОТИНКА преди 13 години
КОСТОВ-СВЕСТЕН ПОЛИТИК И ПРОФЕСИОНАЛИСТ???????????????????????????????????????????????????????????
274
1
 
9
 
! Отговори
Беатриче преди 13 години
Високият рейтинг на даден политик не означава друго, а това, че той бива харесван от малоумното мнозинство!?
273
5
 
4
 
! Отговори
285 преди 13 години
Калине,СЕГА в НЕЛЕГАЛНОСТ ли премина???Сега си CNN!!!Толкова си предвидим,че вече само се забавлявам с това да те газирам!!!:)
272
1
 
7
 
! Отговори
ДЕМОКРАТ преди 13 години
Проблем на политиците беше, че не им се разбира какво говорят. При Борисов няма този проблем, на него и междуметията му се разбират България харесва Б. Борисов защото той предлага смесица от консервативна политика и чалга
271
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
285добавен от: ЯСНО Ти също не успяваш да скриеш злобата и простотията си. Бактъм от *** като теб и Калин и още цяла сюрия ***.
270
5
 
6
 
! Отговори
ейййй ЯСНО преди 13 години
Не злобей и не плюй по единствения СВЕСТЕН ПОЛИТИК И ПРОФЕСИОНАЛИСТ ИВАН КОСТАОВ! Със злоба и завист не бива да се живее...Злобните и завистливи хора са опасни за обществото!
269
3
 
6
 
! Отговори
CNN преди 13 години
DO # 285Поради обилното оросяване на някои други твои органи, има недостатъчен приток на кръв в мозъка ти, затова и се стига до недостиг на кислород, та от там са злобата и скодоумието ти Още повече когато това състояние е постоянно ей, до къде се стиганямаш мисъл,всичко ти е блокирало - сиреч,нямаш никакво развитие.
268
1
 
8
 
! Отговори
BULGARIAN преди 13 години
Бойко, ти като ортодоксален комунист не вярваш в Бог. Аз, като ортодоксален християнин, вярвам! Предизборните ти и следизборни лъжи, както и тази гавра с българския народ няма да ти се размине. Ще си получиш заслуженото! Свише!
267
6
 
3
 
! Отговори
ЯСНО преди 13 години
КАЛИНЕ,като толкова я разбираш и "ситуацията" и "политиката"как така са те пропуснали от Герб??!!Или са те изритали от щаба на БСП,ЗА това че си бил по-голям грандоман и от Серджо!!!Тичай да се предложиш на Марто Димитров или на кожодера Костов-толкова злоба си събрал и толкова си вярваш на самозваните "умни" изказвания,че си политически ЛАИК И МИЗАНТРОП!Това за твоята възраст предрича човешка импотентност!Така си изперкал по тая глупост ПОЛИТИКАТА,че си жив умрял!!!!!