БСП: Младата шефка на САПАРД да си ходи. Веднага!

Червените имат документи за злоупотреби във фонд "Земеделие"
27 авг 2010 17:00,
281
БСП: Младата шефка на САПАРД да си ходи. Веднага!
Антон Кутев и Явор Гечев. Снимка: БГНЕС

Има 15 милиарда довода земеделският министър Мирослав Найденов да уволни директора на фонд „Земеделие” Калина Илиева. Позицията е на ръководството на БСП.

Според Явор Гечев от Изпълнителното бюро на червените точно такова число, но като сума в лева, управлява младата шефка. "Това са около 30% от всички плащания от Европа", каза той.

В същото време, откакто Илиева заема изключително важния за държавата пост, не е разплатен нито един проект по програма САПАРД.

Още по темата

Българските земеделци са ощетени със 150 милиона лева, твърдят социалистите.

От партията на Сергей Станишев отдават загубата на парите на некомпетентността на младата Калина Илиева. Именно по тази причина след като още преди 10 дни призоваха Мирослав Найденов да я освободи, но не последва реакция, днес от БСП решиха да сезират и главния прокурор.

Социалистите предлагат на Илиева да бъде търсена отговорност по член 214 от Наказателния кодекс за нанесена вреда. "Със своите действия тя е причинила щети на бюджета", аргументира се Гечев.

Към днешна дата след жалби на бенефициенти са постановени осъдителни решения към фонд "Земеделие" на обща стойност 80 млн. лв., съобщиха социалистите.

Те очакват заедно с дължимите лихви и съдебни такси тази сума да се увеличи до 200 000 лева.

"Всеки ден престой на Калина Илиева струва пари на българския данъкоплатец", предупреди Явор Гечев.

Червените са преброили над 1000 груби грешки, които тя е допуснала при преводите на директните плащания на площ по сметките на земеделските производители.

"Вярвате ли, че Калина Илиева притежава способността да планира и организира собствената си работа и работата на другите с оглед постигане на поставените цели, гарантиращи успешното усвояване на близо 15 милиарда лева за развитието на земеделския и преработвателен сектор в България?", пита в писмото си до Мирослав Найденов Явор Гечев.

И сам си отговаря на този въпрос, с доза ирония. По думите му властта имала склонност да урежда деца на бивши пожарникари, но имало и други по-компетентни, които да се занимават със земеделие.

Антон Кутев сложи щипка сол в темата, обвързвайки я с проблемите в здравеопазването.

"Болниците нямат пари за храна, скоро няма да имат за заплати и лекарства", посочи депутатът.

Според него със загубените от Калина Илиева 150 милиона лева можеха да се изхранят поне 50 болници до края на годината. Толкова би струвало и изграждането на 150 километра магистрали.

На пресконференцията на БСП присъства представител на пресцентъра на земеделското министерство, който обаче побърза да си тръгне веднага след края на брифинга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
2
 
16
 
! Отговори
ZAZA преди 13 години
Много ми е трудно да си обясня как комунистите се съгласиха за влизане на България в НАТО и ЕС. Постъпките на Гоце ме карат да мисля, че тяхната идея е била "нека влезем, а там ще си правим каквото си знаем". По отношение на НАТО Гоце назначава хора, който не се харесват на нашите партньори. По отношение на ЕС Гоце и другите от неговото котило създават истинска индустрия за кражба на еврофондове. По отношение на престъпността Гоце и котило бранят мутрите с инструментите на демокрацията. Гоце и котило имат една стратегичеста задача в идеологически план - да накарат хората за намразят демокрацията
246
3
 
8
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
Ако оставим на страна политичесите пристрастия,всеки един докарал с действие или бездействие вреди на държавата,не само трябва да бъде отстраняван от заеманата длъжност,но и съденИменно за това избрахме Бойко.До момента освен постоянни скандали около него и отстраняване на 2-3 от някакви комисийки не съм видял същите да са станали клиенти на прокуратурата.Ако са невинни защо ги отстрани.Ако са виновни защо не са подсъдни.Точно за да я има тази промяна махнахме ***, но промяна няма досега
245
5
 
7
 
! Отговори
!!!!!!! преди 13 години
БСП не трабва ли да бъде закрита със закон ? Нали спряха БКП по този начин или се лъжа ? Та в БСП членуват само бивши ком. величия , техните деца , и няклко платени *** ?
244
5
 
9
 
! Отговори
mrazqwi преди 13 години
Позицията на БСП сеизразява от Антон Кутев.Като му чуеш само името,от там ще разбереш каква е и партията и ако не те е ссрам от всичко това кажи че си член на тая партия.Нямам друго какво да Ви кажа.Това е.
243
3
 
6
 
! Отговори
iazgimrazq преди 13 години
Антон Кутев компетенцията на БСП по всики въпроси,вятърна мелница ,която се върти а нищо не мели.Останаха двамата с Нинова да бранят устоите на сто годишната си баба и най младия наследник Вегениев който си плете кошничката в Брюксел и си копува апартаменти с лесно спечелените без мъка пари от народа.Това безочие народът му казва:КОМУНИСТИЧЕСКИ ГЙОНСУРАТЛЪК.
242
1
 
3
 
! Отговори
Asen Petrov преди 13 години
...mrusnata kurvicha e lapnala, sega 6te ot4ete na Boi4eto i posle 6te i ostane material za S65AMG i qxta...
241
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не съм живял 100 години,но за периода до тук не съм доволен от нито едно управление.Е,сега ще кажете че българите все сме недоволни,но като гледам как живеят в другите по развити държави ,мисля че много сме назад.Не ми се ходи на друго място ,но поне малко от малко заслужаваме по-добър живот.Как не се намериха достойни хора да ни направят живота истнски.
240
1
 
1
 
! Отговори
666 преди 13 години
Може. Ако търсят твърд контингент и плащат добре могат да поемат моя.
239
1
 
16
 
! Отговори
COPY преди 13 години
Ами у нас какви прозрения заваляха? Премиерът Бойко Борисов, който и преди е зявявал, че харесва разни диктатори ( като Сталин и Хитлер) и че се учил от техни ( бледи, все пак-но все пак) подобия, като Тодор Живков, наскоро нарече в едно интервю Владимир Путин голям демократ.Прозрения, достойни за нашето възхищение с тяхната искреност и достоверност, сипе и президентът Първанов. В едно едничко интервю за вестник 24 часа на 16 август се изхитри да съобщи, че бил загърбил руските енергийни проекти в България ( макар на практика да е отстранен като лобист от тях и унизен от Путин с отказа му да уважи енергийния форум в София през април 2009 г.); бил си (едва ли не ) близък с президента Буш, защото няколко пъти му звънял; както и очаквал да обедини в своя политически проект не само леви и центристи, но и десни.
238
4
 
14
 
! Отговори
Beatriche преди 13 години
Комунистите могат да лъжат, да хитруват, да злоупотребяват, да манипулират, да се облагодетелстват, да ходят на лов, да правят страната и народа ни за резил, да предават и продават националните ни интереси, да ни губят времето и да ни провалят бъдещето, но едно не могат не са в състояние да изпитат срам. Срамът, очевидно, е оставен за нас. Срамът, че не само дишаме един и същи въздух с тези безсрамници, но и че сме се занемарили до степен да позволим именно те да ни яхнат (както онзи дявол бе яхнал Синдбад моряк.
237
0
 
13
 
! Отговори
DO (DC) преди 13 години
Както е казвал Бай ***: аферим, кардашлар, големи *** излязохте!
236
3
 
16
 
! Отговори
ZAZA преди 13 години
БСП(БКП)ДС, е партията-кърмилница на всички ченгета и най-старата блудница на българския политически хоризонт ...
235
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гледали ли сте клипа как непълнолетната ( по това време)брадърка Елеонора д.у.х..а на П.у.тев?
234
1
 
4
 
! Отговори
Ре преди 13 години
За първи път виждам мъже на години в *** ризки! Когато бяхме деца, се говореше, че така ходели хомовците. Явно БСП цели нов твърд контингент - хомосексуалистите, по причини, които частично са ясни.
233
1
 
2
 
! Отговори
щирлиц преди 13 години
Блажени са вярващите защото те ще бъдат излъгани.При положение ,че 45г.ни управляваше "диктатура" как изведнаж се пръкна на бял свят демократична опозиция?Много ясно как-БКП се раздели на БСП иСДС.Смях в залата ...Наивници.
232
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
A komundetata na snimkata koga shte si hodiat v istoriata ?
231
3
 
10
 
! Отговори
СИН преди 13 години
Червените съсипаха Българие и само и единствено, заради тях сме на последно място в Европа.
230
4
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ преди 13 години
БСП ДА СИ ХОДИ И НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ НА ВЛАСТ. Само така ще се оправи Бългърия.
229
4
 
2
 
! Отговори
Сънчо преди 13 години
Някъде да си прочел,че казвам обратното!!!?Просто не се получи отговор на елементарния въпрос-Наистина ли толкова Герберите толкова харесват Цачева и Фидосова-и това ли е върха на политическата пирамида и удачния избор!
228
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези мошениците с *** ризки нямат право на глас. Видяхме ги що за крадлива пасмина са.