БСП: Младата шефка на САПАРД да си ходи. Веднага!

Червените имат документи за злоупотреби във фонд "Земеделие"
27 авг 2010 17:00,
281
БСП: Младата шефка на САПАРД да си ходи. Веднага!
Антон Кутев и Явор Гечев. Снимка: БГНЕС

Има 15 милиарда довода земеделският министър Мирослав Найденов да уволни директора на фонд „Земеделие” Калина Илиева. Позицията е на ръководството на БСП.

Според Явор Гечев от Изпълнителното бюро на червените точно такова число, но като сума в лева, управлява младата шефка. "Това са около 30% от всички плащания от Европа", каза той.

В същото време, откакто Илиева заема изключително важния за държавата пост, не е разплатен нито един проект по програма САПАРД.

Още по темата

Българските земеделци са ощетени със 150 милиона лева, твърдят социалистите.

От партията на Сергей Станишев отдават загубата на парите на некомпетентността на младата Калина Илиева. Именно по тази причина след като още преди 10 дни призоваха Мирослав Найденов да я освободи, но не последва реакция, днес от БСП решиха да сезират и главния прокурор.

Социалистите предлагат на Илиева да бъде търсена отговорност по член 214 от Наказателния кодекс за нанесена вреда. "Със своите действия тя е причинила щети на бюджета", аргументира се Гечев.

Към днешна дата след жалби на бенефициенти са постановени осъдителни решения към фонд "Земеделие" на обща стойност 80 млн. лв., съобщиха социалистите.

Те очакват заедно с дължимите лихви и съдебни такси тази сума да се увеличи до 200 000 лева.

"Всеки ден престой на Калина Илиева струва пари на българския данъкоплатец", предупреди Явор Гечев.

Червените са преброили над 1000 груби грешки, които тя е допуснала при преводите на директните плащания на площ по сметките на земеделските производители.

"Вярвате ли, че Калина Илиева притежава способността да планира и организира собствената си работа и работата на другите с оглед постигане на поставените цели, гарантиращи успешното усвояване на близо 15 милиарда лева за развитието на земеделския и преработвателен сектор в България?", пита в писмото си до Мирослав Найденов Явор Гечев.

И сам си отговаря на този въпрос, с доза ирония. По думите му властта имала склонност да урежда деца на бивши пожарникари, но имало и други по-компетентни, които да се занимават със земеделие.

Антон Кутев сложи щипка сол в темата, обвързвайки я с проблемите в здравеопазването.

"Болниците нямат пари за храна, скоро няма да имат за заплати и лекарства", посочи депутатът.

Според него със загубените от Калина Илиева 150 милиона лева можеха да се изхранят поне 50 болници до края на годината. Толкова би струвало и изграждането на 150 километра магистрали.

На пресконференцията на БСП присъства представител на пресцентъра на земеделското министерство, който обаче побърза да си тръгне веднага след края на брифинга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
3
 
10
 
! Отговори
ленин преди 13 години
БСП, прости, че и нагли
226
0
 
0
 
! Отговори
swe преди 13 години
Работа в България
225
7
 
14
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Точно БСП, на която и спряха всичко, тръгнала да дава мнения и препоръки. А парите по САПАРД, не могат да бъдат използвани за нищо друго освен за проектите по Сапард. А и като знам за колко се решават делата и че ГЕРБ са на власт от година, да не се окаже, че тези дела се точат още от времето на тройната коалиция.
224
16
 
6
 
! Отговори
РАЗ, ДВА преди 13 години
Ако написаното е вярно да я таковат моментално ..
223
9
 
8
 
! Отговори
Сънчо преди 13 години
Най-върлите ГЕРЕРУШКИ си лягат много раничко или не им се чете истината-какво стана, прегракнахте ли от много викане??!!
222
7
 
8
 
! Отговори
Сервитьорка преди 13 години
При последното си пребиваване в Плевен госпожа Цачева направи скандал в местен ресторант за това,че няма свински уши на разсол,а плащането за запоя беше -сметка разни!!!Ако не вярвате-попитайте я!Ако Ви откаже,ще Ви кажа името на нашето заведение...
221
3
 
14
 
! Отговори
Плевенчани преди 13 години
Не сме ***,щом 3 мандат си избираме СИН кмет....Цачева е най-лошата реклама на синия Плевен,защото именно ТЯ Е ***,а всички тук помнят миналото и като политпросветник на БКП!!!Колко сте заблудени-не е истина!!!
220
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХМ..ШЕПОТ ОТ ОТВЪДНОТО !!! КОЙ ВИ ПИТА ВАС БЕ КОМУНЯРСКИ *** !!!!!!
219
2
 
7
 
! Отговори
до 228 преди 13 години
АБЕ, ХАПЛЮ-питай някой плевенчанин колко е супер тая ***-комунистически партиен секретар,отказал се,защото килипир нямало!!!
218
4
 
9
 
! Отговори
Отрицателните преди 13 години
Искренно ли харесвате Цачева и Фидосова или сте просто ФАНАТИЦИ!!????
217
7
 
5
 
! Отговори
ПМРСР преди 13 години
ЦЕЦКА Е СУПЕР!
216
7
 
7
 
! Отговори
Нагли-ненагли преди 13 години
Що си кривите душата ,бе фанатици?Цецка и Фидосова са такива етикети,че ум да ти зайде!
215
5
 
13
 
! Отговори
ПМРСР преди 13 години
Тоя Кутев много се напъва, макар че хич го няма, често се и изпуска! дд
214
6
 
5
 
! Отговори
Козметик преди 13 години
Видях я чавката проста-тя за защитни кремове не е ли чувала???Приличана *** след селски сбор!!!
213
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нагли ***, била усвоила едва 30%, а Сер-гея и тройната ламя като усвоиха 0% бяха гениални млади политици. Баси наглите твари.
212
8
 
8
 
! Отговори
Леле-мале преди 13 години
Току що по новините на btv показаха кака Цецка -във Варна събрала посланици!Що точно във Варна,бе Цецке????Почерняла е като кооператор на южна ниваи не се свени да се покаже в такъв вид!
211
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хора не разбрахте ли вече...! България страда, защото нямаме общество. Който и да захапе кокала го ръфа докато има още месо по него. А за бедния народ остава да ближе оглозгания кокал....... Не разбирате ли, че докато обществото нехае, който и да е на власт се повтаря едно и също, независимо кой е на власт.....
210
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бившият заместник-министър на вътрешните работи от кабинета Станишев Камен Пенков, е поредният нашенец, който се сдоби със свръх луксозен имот в каталунската столица, пише столичен вестник.Според местни брокери двуетажният испански дом на Камен Пенков е на стойност 1, 5 милиона евро и се намира в един от най-елитните квартали на Барселона.
209
3
 
16
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Този вляво на снимката Антон Кутев,прилича на горила дебел,прегърбен,с нещо звярско в лицето. Баща му Конс-тантин Кутев е дългогодишен партиен работник. А.К. следва Икономика на киното в Москва, в София завършва Исто-рия на изкуството, а през 2003-2005 г. (вече 35-37-годишен) - Европейска публична администрация в СУ. Като изкус-твовед няма и ден трудов стаж. Както мнозина в прехода пробва късмета си с различни начинания - брокер и бизнес-мен. Търгувал с пирони от Румъния, парочистачки от Сърбия, тоалетна хартия от Полша, дрехи от Турция. Социалистите са раздвоени в оценките за него:На някои им допада неговата нападателна реч и гаменски шик. Пали се лесно, прекъсва противника, държи да вземе последната дума.Самият Кутев се харесва в ролята на хулиган и често влиза в нея. Дърдорко описват го онези в БСП, които виж-дат в медийното му присъствие репчене: Кутев няма теж-ест. Гледа да е ефектен. Той не стига до сърцата на хората, не може да ги развълнува. Когато подобни фигури напус-нат политическата сцена, за тях никой не съжалява. А.Кутев беше член на Надзорния съвет на ЧЕЗ в продължение на 3 години.Двамата с бившата шефка на дирекция "Връзки с обществеността и протокол" в икономическото министерство по времето на Станишев Айсехел Руфи, са получавали заплати в ЧЕЗ в периода, за който ДКЕВР установи нарушения в ЕРП-тата. Под носа им чехите са изнасяли печалби към външни фирми, а двамата в края на всяка година са гласували за държавата да няма нито лев дивидент.
208
5
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Уважаеми, на 1 600 000 ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ думите "достоен живот" не се връзват по никакъв начин с псевдосоциалистическата ви партия.Все още сте в парламента благодарение на спомените на възрастните хора за Бай Тошо.Само това ви държи иначе сте минало. Само минало.