БСП: Младата шефка на САПАРД да си ходи. Веднага!

Червените имат документи за злоупотреби във фонд "Земеделие"
27 авг 2010 17:00,
281
БСП: Младата шефка на САПАРД да си ходи. Веднага!
Антон Кутев и Явор Гечев. Снимка: БГНЕС

Има 15 милиарда довода земеделският министър Мирослав Найденов да уволни директора на фонд „Земеделие” Калина Илиева. Позицията е на ръководството на БСП.

Според Явор Гечев от Изпълнителното бюро на червените точно такова число, но като сума в лева, управлява младата шефка. "Това са около 30% от всички плащания от Европа", каза той.

В същото време, откакто Илиева заема изключително важния за държавата пост, не е разплатен нито един проект по програма САПАРД.

Още по темата

Българските земеделци са ощетени със 150 милиона лева, твърдят социалистите.

От партията на Сергей Станишев отдават загубата на парите на некомпетентността на младата Калина Илиева. Именно по тази причина след като още преди 10 дни призоваха Мирослав Найденов да я освободи, но не последва реакция, днес от БСП решиха да сезират и главния прокурор.

Социалистите предлагат на Илиева да бъде търсена отговорност по член 214 от Наказателния кодекс за нанесена вреда. "Със своите действия тя е причинила щети на бюджета", аргументира се Гечев.

Към днешна дата след жалби на бенефициенти са постановени осъдителни решения към фонд "Земеделие" на обща стойност 80 млн. лв., съобщиха социалистите.

Те очакват заедно с дължимите лихви и съдебни такси тази сума да се увеличи до 200 000 лева.

"Всеки ден престой на Калина Илиева струва пари на българския данъкоплатец", предупреди Явор Гечев.

Червените са преброили над 1000 груби грешки, които тя е допуснала при преводите на директните плащания на площ по сметките на земеделските производители.

"Вярвате ли, че Калина Илиева притежава способността да планира и организира собствената си работа и работата на другите с оглед постигане на поставените цели, гарантиращи успешното усвояване на близо 15 милиарда лева за развитието на земеделския и преработвателен сектор в България?", пита в писмото си до Мирослав Найденов Явор Гечев.

И сам си отговаря на този въпрос, с доза ирония. По думите му властта имала склонност да урежда деца на бивши пожарникари, но имало и други по-компетентни, които да се занимават със земеделие.

Антон Кутев сложи щипка сол в темата, обвързвайки я с проблемите в здравеопазването.

"Болниците нямат пари за храна, скоро няма да имат за заплати и лекарства", посочи депутатът.

Според него със загубените от Калина Илиева 150 милиона лева можеха да се изхранят поне 50 болници до края на годината. Толкова би струвало и изграждането на 150 километра магистрали.

На пресконференцията на БСП присъства представител на пресцентъра на земеделското министерство, който обаче побърза да си тръгне веднага след края на брифинга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
1
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
позитанските лейбъли края нямат!плюят по жените си.. дъщерите внучките и т.н!
206
8
 
9
 
! Отговори
Раул преди 13 години
Като казали - мръсни комунисти, вай шейтани, ужас и разбойници ! Какво толкова им е лошото в сравнение с деятелите на другите партитии примерно на Георги Кадиев, Курумбашев, Ж. Бойчев, Мерджанов.Ей ги ГЕРБ, само за година какви състезатели показаха.Един само Лъчо стига, останалите са аматьори - таз уредила щерка си, другия - самия себе си.
205
10
 
10
 
! Отговори
monke преди 13 години
Оооооп - чакайте - още не са влезли платените милиционерски писачи на коментари! На всички умни хора, които са останали в БГ, им е ясно, че това управление е най, ама най-некъдърното от всички през последните 20 години! И е последен опит на тандема КГБ - ДС, да задържи властта! Такива сценарии след зимата 2010-2011 повече няма да се играят! Колкото и да ни е смотан БГ пейпъл, все ще намери някакъв изход!
204
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само БСП, стига екзотични експерименти. ... И не заради Кутев, Станишев или който и да било, а заради нормалната човешка необходимост за един по достоен живот. Само който иска да е сляп не вижда, че светът върви натам.Измислената криза го доказва.
203
18
 
12
 
! Отговори
капо преди 13 години
Незабавна оставка на цялото некадърно о крадливо ГЕЙБерско правителство!
202
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Калина Илиева е дъщеря на бившия началник-пожарникар на Бойко... И сега какво? Станишев е виновен?
201
6
 
20
 
! Отговори
КОКО преди 13 години
Tия безсрамници нямат никакви вътрешни спирачки...Червеното правителство беше на червените бандити срещу целия български народ. А за да стигнем до такова положение причина е това, че народът ни в огромното си мнозинство е упоен от наркозата на простащината, на дремливостта, на немисленето, на гражданското безхаберие. Народ ли сме, какво сме?! Защо още го търпи,?Срам! Резил! Позор!
200
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Краденето край няма!!!Спряха им пътя до фондовете, ама сега други са ред. А простаците се кефят, че "комунистите" не могат. Ама и другите могат. :-)
199
8
 
16
 
! Отговори
Беатриче преди 13 години
Що не ни припомнихте идеалите и мечтите си, бе другари комуно-социалисти? Моето поколение ги помни идеално. Но за по-младите можехте да врътнете пак някой от култовите си филми като Черните ангели или сериала На всеки километър. Кои идеали са същите-идеалите ви за равенство и братство, например? Или ще кажете, че идеалите затова са идеали, защото са непостижими. Обаче някои от вас в рамките на един живот натрупаха състояния, които богати фамилии на Запад не са успели да сторят десетилетия наред с труд и почтеност. Власт и пари, пари и власт-това са вашите идеали, при това сбъднати идеали. А мечтите ви? Ако вашите дядовци и бащи са мечтали да слязат от Балкана и да се настанят в градските домове на успелите българи в началото на 50-те години на миналия век, да национализират индустриалната им собственост, да вземат земите им и да създадат тоталитарната държава, при това все в името на народа, може да се каже, че постигнахте мечтите си. С цената на убийства, безследно изчезнали, лагери и унижения. Не знам какви са вашите мечти, но знам, че моите са различни.
198
1
 
1
 
! Отговори
Мариян преди 13 години
Малее Малее, ти ако си имал толкова жени ,колкото аз да ти е побеляла косата вече!!!
197
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Малее Малее, ти ако си имал толкова жени ,колкото аз да ти е побеляла косата вече!!!
196
0
 
3
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Момче, нали знаеш как се нарича човек, който си раздава атрибутите под път и над път? Пък и стара максима е че човек се стреми към това, което не може. Хайде в банята.
195
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
2000 к* във фонд земеделие вземат по средно 2000 лева заплата !
194
7
 
13
 
! Отговори
ад преди 13 години
в ..АДА" КУТЕВ за там си
193
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Крадливите комунисти паленце, са способни и успели хора, а лаенето по форумите се вижда, че е твой приоритет, както и на всеки некадърник.БСП щеше да изведе България към по добри дни, ако не беше развихрилата се поддържана отвън следдесетоноемврийска седерастия.
192
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пукайте се от яд крадливи комунисти Това ви е съдбата вече - да лаете по форумите Никога повече бкп/бсп на власт !
191
5
 
4
 
! Отговори
Petar Georgiev преди 13 години
Vijde snimkata Dvama koito biha prodali i maikite si za da gradqt katriera a v dqsno ot tqh Tatqna Don4eva pozira na reklamata s noviqt si banski.:)))))))))))
190
2
 
1
 
! Отговори
TE40 преди 13 години
но Дикме направо трябва да се наеме по не по ЗАНН а по НПК.
189
5
 
4
 
! Отговори
TE40 преди 13 години
Да живее колективната безотговорност на БСП". Това е позицията на ръководството на БСП. Такава епозицията и на изпълнителното бюро на БСП. Дават и пресконференция. Ако бяха писали че и Висшия съвет има подобно мнение нещата/ думите щяха да са още по тежки. Десет източника паразитни стигат до един извод. Господа не бройте грешкити на другите. Преди време , а и мисля че и все още има закон за административните нарушения и наказания- "Лицата са виновни за всяко свое действие или бездействие."
188
1
 
4
 
! Отговори
Petar Georgiev преди 13 години
Az mislq ,4e Bsp Gerb i drugite partii,te vsi4ki sa v igrata..... V kraina smetka edinstvenata borba mejdu tqh e mediinata ,koqto qko manipolira naroda.Tova e svetovna praktika,da ne mislite ,4e e izmislena v Balgariq ot kompira i rqpata v kompaniqta na Stani6ev?! Slagat 4erveniqt cvqt na vlas toi po4va da vini zeleniq ,4e ne si e svar6il rabotata predi i ima mnogo dupki v biujeta.Idva red na 4erveniqt cvqt da si otide ,idva lilaviq,koito kazva, 4e 4erveniqt cvat ne si e svar6il rabotata.DIKTAT