Преходът на България е криминален, твърди Яне Янев

РЗС стартира подписка за референдум за свикване на ВНС и нова конституция
6 сеп 2010 18:34,
91
Преходът на България е криминален, твърди Яне Янев
Снимка: БГНЕС

„Първата българска република след нелегитимния референдум на 8 семтември 1946 година роди една уродлива държава, която беше сателит на бившия СССР.

Тази посткомунистическа република беше създадена от старата червена върхушка. Тя успя да създаде една посткомунистическа конституция, която вкара народа и държавата в един вечен перход.

Този преход спокойно може да бъзе определен като криминален. От него дивиденти извлякоха единствено и само олигарсите”.

Още по темата
Думите са на лидера на РЗС Яне Янев. Днес в деня на Съединението Янев в Пловдив стартира подписка за референдум за свикване на Велико народно събрание и приемане на нова конституция.

„На този знаков и исторически ден РЗС се обявява за трета българска република”, каза още Янев. Той съобщи, че днес подписката стартира във всички областни градове на страната и в стотина общински центрове.

Такава подписка ще бъде инициирана и в чужбина, където има повече български емигранти. До началото на декември РЗС планира да събере един милион подписа.

В Народното събрание ще бъде внесен и проектът на РЗС за нова конституция. В него се акцентира върху намаляване броя на настоящите депутати наполовина, промяна на съдебната система, нови критерии за избор на народни представители и други.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: референдум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
6
 
! Отговори
АЛФ преди 13 години
Ама сериозно ли Янето е открило топлата вода и колелото?Те това вече доказва колко си въобразяват,че са умни величията!Той и първия срещнат *** щеше да го казже още преди 35 години.........Когато го замислиха още и им дадоха заеми от "френския клуб"
60
1
 
10
 
! Отговори
Бай Миле преди 13 години
На първо четене повечето от предложенията звучат повече от добре.
59
7
 
9
 
! Отговори
Станислав Геров преди 13 години
Пръдна Яне и медиите го разнесоха...
58
0
 
13
 
! Отговори
РФ преди 13 години
АЗ СЪМ ЗА!!! А ЗА КРИМИНАЛНИЯ ПРЕХОД.... ТОВА СИ Е ФАКТ!!!
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Da prehodat e kriminalen , i takiva kato Iane sa negova rogba-- tova sa deputatite izbrani sas kriminalnite pari. Podpiskata mu nishto niama da promeni, prosto kradeca vika - drashte kradeca . Istarkani nomera...
56
2
 
13
 
! Отговори
дунчо преди 13 години
добре, че беше селският гений янето да ми каже, че преходът ни бил криминален, щото иначе нямаше да се усетя... нищо, че умните хора знаеха какъв ще е преходът, още края на 80-те, когато тепърва щеше да започва. сега и да си говорим приказки, файда нулева. ясно е, че яне е поредното агентче, което трябва да изхаби тази реторика вместо някой сериозен и по този начин да избърше задниците на олигарсите. също като мисиите на волен, костов, бойко, доган и т.н. в българия няма случаен успял.
55
2
 
18
 
! Отговори
Dino преди 13 години
Имаме нужда от нова Конституция,но нямаме нужда от стари политици,които да я приемат.Параграф 22.
54
1
 
15
 
! Отговори
годжи преди 13 години
аз съм твърдо ЗА ,за намаляването броя на депутатите........м/у друго 2/3 от тях само получават заплати
53
0
 
3
 
! Отговори
до 59 преди 13 години
напиши на човека къде да дойде де ,искаш да му вкараш овчата глава някъде поне му кажи къде да дойде...
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
долу Герб БСП и РЗС
51
1
 
3
 
! Отговори
ДО 54 преди 13 години
ЕМИ ОЖЕНИ СЕ ДЕ
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ми тоя яне какъв е? за два месеца се появиха отнякъде пари за билборди, партия , аала бала и хот в парламента. ае да не ми се прави . повече от ясен е. хората поне като правят партии се бъхтят по 5, 6 години по протести и митинги , а тоя за 1 месец я перна партийктата си
49
0
 
5
 
! Отговори
piit преди 13 години
аз отдавна видях и прозрях че тия и предишните управляущи ни водят към пропаста на забравата.жалкото е че това продължава твърде дълго а норада си трае и мълчи.един ден няма да имаме държава...
48
1
 
8
 
! Отговори
ДО СИЛВИЯ преди 13 години
СИЛВИЯ ИСКАМ ДА СЕ ОЖЕНЯ ЗА ТЕБ НЕ МОГА ДА НАМЕРЯ ЕДНА УМНА ЖЕНА В ТАЗИ ЗАГУБЕНА ДЪРЖАВА ВСИЧКИ СЛУШАТ ЧАЛГА ,И СА *** И ХАРЕСВАТ МАФИОТА-КОМУНИСТ БОРИСОВ ТИ СИ ИСТИНСКО ЦВЕТЕ В ПОСТИНЯТА РЯДКО СЕ СРЕЩАТ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ДА ЗНАЕШ ВСИЧКИ СА ДОБИТЪЦИ...
47
3
 
3
 
! Отговори
сталин преди 13 години
ти се появи най накрая бе,,,,,,,бе педринио ,,,янев,,,,беше се пооспокоил малко,и пак с нова сила
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това правителство ни води към пропаста и точно вие който го подкрепяте ще го псувате най много но ще е късно либе за китка
45
3
 
14
 
! Отговори
Силвия преди 13 години
ако не беше криминален нямаше да има Сик Вис Ипон мутри новобогаташи забогатели корупирана полиция прокурори и адвокати на гърба на бедния и ограбен българин
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
по добре да помисли за промени в избирателния закон, по специално въвеждане на образователен ценз
43
3
 
9
 
! Отговори
ДОБРЕ преди 13 години
УМЕН СИ ИМАШ БОГАТА ФАНТАЗИЯ,ИЛИ СИ КОПИРАЛ СТАТИЯТА ОТ ЕДИН БЛОГ,НО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ВАЖНОТО Е ЧЕ ТОВА Е ЖАЛКАТА ИСТИНА В БЪЛГАРИЯ ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА ,А ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ МАКРА ЧЕ МРАЗЯ ДОЛНАТА ЧАЛГА ТОВА Е РЕАЛНОСТА В БЪЛГАРИЯ СРАМ И ПОЗОР,*** ЧЕРВЕН КОМУНИСТ-ПОЖАРНИКАР ПРЕМИЕР ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ БЕ ***?
42
6
 
7
 
! Отговори
polq преди 13 години
Още един невменяем. Боже пази България от психясали, мутри, мошеници и т.п.