Преходът на България е криминален, твърди Яне Янев

РЗС стартира подписка за референдум за свикване на ВНС и нова конституция
6 сеп 2010 18:34,
91
Преходът на България е криминален, твърди Яне Янев
Снимка: БГНЕС

„Първата българска република след нелегитимния референдум на 8 семтември 1946 година роди една уродлива държава, която беше сателит на бившия СССР.

Тази посткомунистическа република беше създадена от старата червена върхушка. Тя успя да създаде една посткомунистическа конституция, която вкара народа и държавата в един вечен перход.

Този преход спокойно може да бъзе определен като криминален. От него дивиденти извлякоха единствено и само олигарсите”.

Още по темата
Думите са на лидера на РЗС Яне Янев. Днес в деня на Съединението Янев в Пловдив стартира подписка за референдум за свикване на Велико народно събрание и приемане на нова конституция.

„На този знаков и исторически ден РЗС се обявява за трета българска република”, каза още Янев. Той съобщи, че днес подписката стартира във всички областни градове на страната и в стотина общински центрове.

Такава подписка ще бъде инициирана и в чужбина, където има повече български емигранти. До началото на декември РЗС планира да събере един милион подписа.

В Народното събрание ще бъде внесен и проектът на РЗС за нова конституция. В него се акцентира върху намаляване броя на настоящите депутати наполовина, промяна на съдебната система, нови критерии за избор на народни представители и други.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: референдум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
abe toa shto ne si *** *** maina ?