Командира постави ултиматум на ГЕРБ

ДСБ щели да се дръпнат, ако "антиреформистките сили вземат връх"
13 сеп 2010 14:41,
114
Командира постави ултиматум на ГЕРБ
Петър Москов. Снимка: БГНЕС

ДСБ предупреди, че може да оттегли подкрепата си за ГЕРБ, ако „антиреформистките сили вземат връх”.

Ултиматумът постави Петър Москов и първо ще бъде приложен при  гласуването на бюджета на НЗОК за следващата година.

Москов предупреди, че партията му няма да го подкрепи, ако продължава практиката с парите за здравеопазване да се крепи фискът.

„Това е категоричната ни позиция. На това трябва да се сложи край. Направи го тройната коалиция, претендиращата за дясна партия, ГЕРБ продължава да го прави. Смисълът на здравната вноска е всеки един от нас да има право на лечение”.

В подкрепа на тезата Радан Кънев представи друга сметка. Всяко българско семейство плаща годишно по 500 лева вследствие на увеличаването на здравната вноска с 2%. Аргументът, с който преди две години тройната коалиция я увеличи от 6 на 8%, беше, че тези пари ще се харчат за реформи.

Това обаче не се е случило, въпреки че правителството има на разположение 1 милиард лева, натрупани по този начин, посочи Кънев.

„Не приемаме пари, които се събират от гражданите под страх, че няма да получат здравна помощ, да бъдат харчени за друга цел”, категорични са тъмносините.

Липсата на реформа през последните няколко месеца поставя правителството пред избора дали ще колабира финансирането на държавата или здравеопазването.

„Дотук се стигна, защото не се слушаме”, посочи Петър Москов.

Иван Костов вече бил обяснил какво може да се постигне, ако има воля за реформи – в периода 1997–2001 година БВП се е повишил два пъти, средният осигурителен доход – 3 пъти, а пенсиите са скочили 5 пъти.

Според ДСБ сега в България има много сериозни настроения за реформи, защото хората са осъзнали, че без тях няма излизане от кризата.

„Приказката, че караме ГЕРБ да прави неща, за да губи популярност, е фалшива”, увери Москов и допълни, че ДСБ е единствената реформистка партия в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
2
 
! Отговори
hrana za vsi4ki преди 13 години
хубавото е, че знаеш ква жена да си търсиш и кви ше са децата ти :)))
91
2
 
9
 
! Отговори
ликтор преди 13 години
До тези дето храчат по Костов - ако сега не се редите на опашки пред европейските посолства за визи - това е благодарение на правителството на Иван Костов ,визите паднаха през 2000г., а през декември 1999 г. България получи покана за присъединяване към ЕС .Ако сте държавни служители - Костов въведе за бюджетните служители 13 заплата,както и 13 пенсия. Да не говорим за финансовата стабилност и едноцифрената госишна инфлация,която остави на следващото правителство.
90
2
 
12
 
! Отговори
шибан народ преди 13 години
Голям смях в тези форуми.Бихме му шута на Костов.Повярвахме на мафиоти и доносници,скроиха ни шапка и докараха царя.С това ли се хвалите бе, глупави човечета.Голяма я свършихме като свалихме Костов.Какъв гениален народ сме.Супер сме.
89
1
 
12
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Може да не ви харесва ДСБ, но това, което сега казват, е вярно. Да харчиш за друго пари, събрани от хората за реформа в здравеопазването си е чисто разхищение и присвояване, след изнудването от предишното правителство.
88
0
 
12
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Нито съм бабичка ,нито пък Костова. А и защитавам идеите , и то разумните. Дреме ми кой ще е -Костов или Борисов, важното е да има добро управление ,а не надуване на мускули и балони! Реститутките ги търсете при червените .
87
5
 
4
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Спечели ШУТ отзад от целия български народ.Толкова ЯК шут,че го боля граматиката две години.
86
1
 
5
 
! Отговори
гоце преди 13 години
Голям ПРАЗ!Тя пък е една подкрепа,нямам думи!
85
0
 
4
 
! Отговори
Малее преди 13 години
"...дядовците ви, налитали на кози и други чифтокопитни.." Че нали от това налитане на дядо ми по кози си се пръкнал ти бре:) Недей да се срамуваш от родата си:) Никой не си я избира:)
84
2
 
5
 
! Отговори
hrana za vsi4ki преди 13 години
е, това да ми е проблема:))) да пиша във форум с малки букви:)))))именно за овачарите говоря - бабите ви, вдигали поли на партизаните по горите, дядовците ви, налитали на кози и други чифтокопитни, които после бяха полит. елит на българия. А учени, журналисти, писатели, фабриканти, гният по лагерите.като гледам колко комунисти пишат тука, баш на кошче е заприличал форума:)
83
0
 
8
 
! Отговори
БГ преди 13 години
ДО "добавен от: ГЕРБ",колко то плащат, за да пишеш глупости по форумите?
82
15
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ преди 13 години
ГЕРБ не си отива, а върви напред по новите пътища,които строи, разкъсвайки отровната паяжина на корупция и злоупотреба,изхвърляйки чуждите елементи опитващи се да го използуват. Нищожните остатъци от СДС , Полулилипута-полугиганта Мартинчо, Москов, Костов, лудото Яне, специалиста по съветски партенки и всички лаещи и даващи акъл имат един изход - спечелете си господа избори и управлявайте! Впрочем вие всичките дълго време показвахте моженето си.Сега народа е избрал Герб! Т О В А Е!
81
0
 
2
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Каквито сме, такива сме!Като гледам овчарите как си възпитават децата чак тръпки ме побиват.Дори не са им казали, че изреченията започват с главна буква:)Пък и България с малко б ми идва в повече:)И не знам какво си пожелавал,но да ти се връща на теб и рода ти двойно,това,което е за мен. Така ще си двойно по-щастлив,нали:) И не замърсявай повече форума,моля те!Все пак той не е кошче за душевни отпадъци:):):):):)
80
6
 
2
 
! Отговори
ss преди 13 години
kvi ultimatumi ne se vijdat 4e sa 5 4oveka na kryst
79
4
 
3
 
! Отговори
hrana za vsi4ki преди 13 години
като гледам как комунистите си възпитават децата... блазе и на българия за този материал:))) ама какво очаквам и аз:))) все пак, това са деца и внуци на хора слезли от гората:)))а, и не съм ти пожелавал нищо, това е молба. Бъдете добри комунисти, моля :))))
78
2
 
14
 
! Отговори
мхм преди 13 години
помнете ми думата. ако синята коалиция отидат в опозиция с герб е свършено
77
5
 
4
 
! Отговори
ДеСеБе преди 13 години
Имаме си Яне Янев 2..... Като видя, че няма да го пуснат до софрата с голямото папкане и реши да става опозиция..Опита се да бъде Доган 2, но май нещата не се получиха, защото Волен е достатъчен за мнозинството...Е какво да се прави, и кръстника си има кръстник.....
76
7
 
11
 
! Отговори
Истината преди 13 години
*** от времето на Виденов плечкосаха банки, заводи, предприятия. Разграбиха всичко, което беше останало в тази страна. Когато Костов дойде на власт, всичко беше против него. ДС играчите, които държаха икономиката и парите, мутраците, които всяваха страх у хората, мръсните ***, които зомбираха *** си последователи...всички !Костов започна война и спечели ! Но той не висеше в телевизиите 24/7, като Биби, а работеше... и това му изяде рейтинга !
75
2
 
8
 
! Отговори
simon преди 13 години
оооо, сините никога не са викали за герб, още вечерта на изборите Костов каза, че ще подкрепя правителството докато това е възможно. Сините викаха против комунистите, и няма как да е иначе. В държава с подобно партиино минало или си комунист или антикомунист, всичко друго е плява!
74
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО 62С ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ САМО БСП-НАЧЕЛО С УМНИКА С ДИПЛ.РАБОТА ЗА ШИНЕЛИТЕ ИЛИ ГОЦЕ С ИСТОРИЯ НА БКП.
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и дедо ти "цар" и серГейчо имаха предостатъчно време - цели два мандата да ог обърнат с хастара ако имаше за какво! ама нямаааааааа! и понеже наистина Костов е единствена алтернатива за нашия хал, за това хорово го плюят ей така "по принцип"! Важно е да се подработва общественото мнение срещу този от когото се страхуват! Така по-лесно се забравят Луканов, Димитъ Попов "за бога братя", Беров, Доган, Първан - някои от пишещите не са и чували за тези хайдуци.... Ще ревете за Костов