Командира постави ултиматум на ГЕРБ

ДСБ щели да се дръпнат, ако "антиреформистките сили вземат връх"
13 сеп 2010 14:41,
114
Командира постави ултиматум на ГЕРБ
Петър Москов. Снимка: БГНЕС

ДСБ предупреди, че може да оттегли подкрепата си за ГЕРБ, ако „антиреформистките сили вземат връх”.

Ултиматумът постави Петър Москов и първо ще бъде приложен при  гласуването на бюджета на НЗОК за следващата година.

Москов предупреди, че партията му няма да го подкрепи, ако продължава практиката с парите за здравеопазване да се крепи фискът.

„Това е категоричната ни позиция. На това трябва да се сложи край. Направи го тройната коалиция, претендиращата за дясна партия, ГЕРБ продължава да го прави. Смисълът на здравната вноска е всеки един от нас да има право на лечение”.

В подкрепа на тезата Радан Кънев представи друга сметка. Всяко българско семейство плаща годишно по 500 лева вследствие на увеличаването на здравната вноска с 2%. Аргументът, с който преди две години тройната коалиция я увеличи от 6 на 8%, беше, че тези пари ще се харчат за реформи.

Това обаче не се е случило, въпреки че правителството има на разположение 1 милиард лева, натрупани по този начин, посочи Кънев.

„Не приемаме пари, които се събират от гражданите под страх, че няма да получат здравна помощ, да бъдат харчени за друга цел”, категорични са тъмносините.

Липсата на реформа през последните няколко месеца поставя правителството пред избора дали ще колабира финансирането на държавата или здравеопазването.

„Дотук се стигна, защото не се слушаме”, посочи Петър Москов.

Иван Костов вече бил обяснил какво може да се постигне, ако има воля за реформи – в периода 1997–2001 година БВП се е повишил два пъти, средният осигурителен доход – 3 пъти, а пенсиите са скочили 5 пъти.

Според ДСБ сега в България има много сериозни настроения за реформи, защото хората са осъзнали, че без тях няма излизане от кризата.

„Приказката, че караме ГЕРБ да прави неща, за да губи популярност, е фалшива”, увери Москов и допълни, че ДСБ е единствената реформистка партия в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да бе! Дребния и средния бизнес ЦЪФНАХА И ВЪРЗАХА ПРИ ЖАН ВИДЕНОВ - нали!Като не разбираш и не помниш - не пиши глупости! ДДС-то се въведе при правителството на Беров, чиито мандатоносител беше ДПС
51
2
 
5
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Що за глупост ?!!!!! Нито съм във върхушката ,нито пострадах от Костов. За какви тежести пишеш? Не мога да повярвам. Кои монополи се създадоха тогава ,че не се сещам. Ако имаш предвид - Енергийните дружества си в много голяма грешка.
50
1
 
4
 
! Отговори
Малее преди 13 години
".....отдавна съм там, където ти се иска да бъдеш :)))))" *** с претенции за гадател.Откъде знаеш аз къде искам да бъде:)Самоосигурявам се защото с труда си мога да си го позволя:) Теб предполагам другите те осигуряват:)Какво да правим! Не всички имаме възможности.А за мойте дърти години не бери грежа. Нали знаеш,че на чужд гроб не се плаче,защото не се знае как е разположен трупа:)Мисли за свойте дърти години:)А това кой е жалкъ е много относително.И аз изпитвам състрадание към теб,но....
49
8
 
11
 
! Отговори
... преди 13 години
Костов уби дребния и среден бизнес в България. Който не е съглсен или е бил във върхушката тогава, или не се е занимавал с бизнес. Нека някой СДС-ар (ДСБ, СК, СДС и пр.) си направи труда да погледне с какви социални и данъчни тежести бяхме натоварени тогава и да ми отговори кой аджеба е ляв и кой десен. 97-01 се съзададоха монополите, от които вече е неъзможно да се отървем. Айде със здраве!
48
4
 
1
 
! Отговори
hrana za vsi4ki преди 13 години
виждаш ли колко си жалък, бих могъл да изпитам и някакво състрадание за тебе, ако не беше червен ***. Щом се самоосигуряваш си ми повече от ясен, мислим му на дърти години какво ще правиш. Аз недочаках Виденовата зима да свърши, отдавна съм там, където ти се иска да бъдеш :)))))
47
0
 
1
 
! Отговори
чч преди 13 години
А този,който го пише,какъв е?
46
0
 
2
 
! Отговори
shuta преди 13 години
abe za kakvi gladove govorite bre za tezi kogato cherveniite biaha na vlaz i niamashe hliab ili za kuponite ili sinite che ni otriazaha parite
45
3
 
3
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Няма да се научите да пишете грамотно .Точно от такива сме на този хал.
44
2
 
2
 
! Отговори
шоп преди 13 години
Майка му Емма е най червената съратница на Костов.
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
УЖАС ЗАРАДИ ТЕЗИ СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ ОТ 100% ПРОЙЗВОДИТЕЛИ НИ ПРЕВЪРНАХА В 100% ПОТРЕБИТЕЛСКИ РОБИ
42
3
 
4
 
! Отговори
КАРНОБАТ преди 13 години
ПО ДОБРЕ МАЛКО ДА ИМА ОТКОЛКОТО ХИЧ НАЛИ КОСТОВИСТЧЕТА
41
4
 
3
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Леко с пяната! Ще се задавиш!Сега се храня сам!:)Самоосигурявам се и дори храня по този начин други:) Може и тебе да храня,ако си на държавната ясла:)Това,че не знаеш как да се храниш и ти липсват навици,които се придобиват в ранно детство не е проблем на форума:) А това, че душата ти е мъртва няма защо да го споменаваш. Просто духовно ти отдавна си мъртъв,ама май още не го осъзнаваш:) Останали са ти само физиологичните функции за ядене-акане:)
40
1
 
6
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Къса памет имат някои.
39
3
 
4
 
! Отговори
hrana za vsi4ki преди 13 години
а кой ви нахрани бре? кой,кой,кой :) Ама ти и сега си мъртва душа бе! :)))))
38
3
 
5
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Ой бащицата.Той беше по цял ден на полето, на струга, в класните стаи, в болниците....:) Абе ако не беше работил той толкова сега щяхме да сме измрели. Всички други седеха от страни и гледаха:) Добре, че беше той да ни нахрани:)
37
7
 
7
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Костов да се разкости!!!Ултиматум от българския народ
36
7
 
12
 
! Отговори
hrana za vsi4ki преди 13 години
трябваше да ви остави Ванко на Виденов, друга песен щяхте да пеете сега, късопаметни порове! Имаше да висите за хляб по опашките... еееех, супер щеше да вие!
35
4
 
5
 
! Отговори
bbbb преди 13 години
CHE KOI E TOZI KOMANDIR BRE CHE I ULTIMATOM DAL SMESHKO
34
0
 
12
 
! Отговори
dp преди 13 години
На приказки са много десни, няма съмнение. А истината очевидно е, че нещатане са мръднали особено последните 21 години - всичко отива в един кюп иоттам партията и правителството го разпределят по текущо усмотрение.Ама имало то различни партии... такава клоунада.
33
2
 
4
 
! Отговори
До 30 преди 13 години
че той пое държавата преди повече от година, какво имаш предвид с а това:"Дори обективно погледнато ако не беше поел управлението на държавата сега, а преди година-две щеше да си изкара един много безоблачен мандат"Да не би да намекваш, че и като пазител на статуквото не се справя?