Командира постави ултиматум на ГЕРБ

ДСБ щели да се дръпнат, ако "антиреформистките сили вземат връх"
13 сеп 2010 14:41,
114
Командира постави ултиматум на ГЕРБ
Петър Москов. Снимка: БГНЕС

ДСБ предупреди, че може да оттегли подкрепата си за ГЕРБ, ако „антиреформистките сили вземат връх”.

Ултиматумът постави Петър Москов и първо ще бъде приложен при  гласуването на бюджета на НЗОК за следващата година.

Москов предупреди, че партията му няма да го подкрепи, ако продължава практиката с парите за здравеопазване да се крепи фискът.

„Това е категоричната ни позиция. На това трябва да се сложи край. Направи го тройната коалиция, претендиращата за дясна партия, ГЕРБ продължава да го прави. Смисълът на здравната вноска е всеки един от нас да има право на лечение”.

В подкрепа на тезата Радан Кънев представи друга сметка. Всяко българско семейство плаща годишно по 500 лева вследствие на увеличаването на здравната вноска с 2%. Аргументът, с който преди две години тройната коалиция я увеличи от 6 на 8%, беше, че тези пари ще се харчат за реформи.

Това обаче не се е случило, въпреки че правителството има на разположение 1 милиард лева, натрупани по този начин, посочи Кънев.

„Не приемаме пари, които се събират от гражданите под страх, че няма да получат здравна помощ, да бъдат харчени за друга цел”, категорични са тъмносините.

Липсата на реформа през последните няколко месеца поставя правителството пред избора дали ще колабира финансирането на държавата или здравеопазването.

„Дотук се стигна, защото не се слушаме”, посочи Петър Москов.

Иван Костов вече бил обяснил какво може да се постигне, ако има воля за реформи – в периода 1997–2001 година БВП се е повишил два пъти, средният осигурителен доход – 3 пъти, а пенсиите са скочили 5 пъти.

Според ДСБ сега в България има много сериозни настроения за реформи, защото хората са осъзнали, че без тях няма излизане от кризата.

„Приказката, че караме ГЕРБ да прави неща, за да губи популярност, е фалшива”, увери Москов и допълни, че ДСБ е единствената реформистка партия в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
9
 
6
 
! Отговори
мъст преди 13 години
Костов е символа на грабителство, разрухата, предадените надежди и дивия капитализъм.Дано Господ го накаже за хилядите ограбени българи, разбитите семейства тръгнали по чужбина за да оцелеят и всичките тежки човешки драми , които ни докара неговата демокрация.Жалко, че не мога да го срещна да го заплюя в лицето този предател.
71
2
 
1
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Децата ми ще са такива, каквито съм ги възпитал.Те ще преценят дали да ме гледат или не. Предпочитам да разчитам на себе си. Останалите пожелания да ти се връщат.2-та метра под земята не са само за мен.
70
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАЙ-ГОЛЯМ УДАР НА МОЯ БИЗНЕС БЕШЕ НАНЕСЕН ОТ КОСТОВ!НИТО ЕДНА ПОРЪЧКА НЕМОЖАХ ДА ВЗЕМА ЗАЩОТО НЯМАХ ПАРТИИНА ПОДКРЕПА-ТОГАВА СИ ДЕЛЯХА ЕДНО ЗА ТЕБ ЕДНО ЗА МЕН -СДС БСП.ТЕЗИ С ПАРТИИНИТЕ ПОДКРЕПИ ВЕЧЕ НЕ СА МЕЖДУ ЖИВИТЕ!ДРУГИ СА ДОВЕДЕНИ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА!КОСТОВ ИМА ГОЛЯМ ГРЯХ КЪМ МИЛИОНИТЕ ХОРА С ИЗЛЪГАНИ НАДЕЖДИ ЗА БЪДЕЩЕ БЕЗ КОМУНИСТИ
69
2
 
10
 
! Отговори
Ротния преди 13 години
Сега и Командира, и Ротния, ако ще и Господ да слезе не може да ви помогне. България потъва отново. Честито, умници ! Повтаряйте мантрата "Костов е виновен!" и ще се оправите :)
68
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много е гот.Сините викаха, викаха ЗА Герб. Сега викат ПРОТИВ Герб.Винаги са били такива пилитикани. На чужд гръб е най-лесно.Така предадоха и Б- я.
67
7
 
7
 
! Отговори
до ели преди 13 години
Ели, ти да не си Елена Костова случайно.Такава яростна защита на грабителя Костов,нещо ме съмняваш.Другия вариант е да си бабичка реститутка, само те се умиляват по неговото гибелно управление.
66
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Командира командари шепа циркаджии. И той е такъв.
65
6
 
2
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Да имаше ги и след това.Не помниш ли тогавашните акции.Само,че след това се почна с лецензии,разрешителни,такси и т.н.И се концетрираха капиталови потоци при когото трябва.НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ЧИНОВНИКА.Това е истинското наследство на Костов.
64
1
 
15
 
! Отговори
Син преди 13 години
Да, сините отново са прави! И ще стане ясно съвсем скоро. Здравната каса е фалирала (разбирай окрадена) и не плаща на болниците. Болниците вече отказват лечение, ако не го платиш. Балонът ГЕРБ ще се спука съвсем скоро и тогава... жална ни майка.
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поправка - това не са сини, това са Костовисти.
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Питане: Защо не му "осветят" схемите и доходите?
61
1
 
6
 
! Отговори
Рокси преди 13 години
ГЕРБ си отива и това една добра новина.Сините го знаят и сега надуват мускули.Къде бяха и защо мълчаха първите 7-8 месеца от управлението на пожарникаря.Ще се радвам час по скоро простотията да си тръгне от българските земи.Който дойде на власт следва да се справи с икономиката междуфирменната задлъжнялост с банковият престъпен картел начело с Цеца Секса с здравната реформа пенсионната също облекчаване на семействата и тяхната задлъжнялост безработицата.Сините не са толкова умни за тези проблеми
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Свалиха ти стикерите, а на българите им свалиха гащите и им продадоха д*петата. И твоето :-) Сега го изплащаш.
59
4
 
4
 
! Отговори
hrana za vsi4ki преди 13 години
:))))) ми естествено, че си жалък! Не е нужно да съм гадател за да знам какво те чака на дърти години, дано децата ти са по-добре от тебе, да те гледат:))))Със здраве! ДОБРИЯТ КОМУНИСТ Е 2М ПОД ЗЕМЯТА, БЪДЕТЕ ДОБРИ КОМУНИСТИ !
58
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Командира поставил ултиматум.... ха-ха-ха...Костов е предател, работил като преподавател по политикономика, награбил се с досиета на страи и нови. Питане: Защо не му "осветят" схемите и доходите?
57
2
 
6
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Точно за рекета пък не ми споменавай ,защото преди това плащах на мутрите /по принуда / да ме охраняват ,т.е. офиса ми. Всеки месец плащах на една известна групировка ,защото ме принудиха. Още пазя лепенката ,която беше на вратата.Беше страшно .След идването на Костов минаха полицаи и ни накараха да ги свалим. И това беше. Така ,че бъркате много. Сви им перките поне малко и не закачаха. А и още си спомням реакцията им когато видяха ,че стикерите ги няма. Не се забравя ,да знаеш.
56
7
 
10
 
! Отговори
Равносметка преди 13 години
Костов затри едно поколение българи, мечти и идеали. Направи от страната слаба и неспособна на живот република и докара крадливи, мазни и гадни "бизнесмени". След Костов бъдеще нямаше, идеи нямаше, идеали нямаше. Всеки сам за себе си.Това е Костов.
55
7
 
6
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Ели,ако се занимаваше с някакъв бизнес,щеше да знаеш ,че по костово време рекета бе институзионализиран.Типично по болшевишки.Но Костов е специалист именно в тази област!Не го забравяй НИКОГА!
54
2
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 13 години
Москов, ай стига бе! То не бе хвалопръцковщина, то не бе кипрене! Сега почвате да си мислите, че точно този файтон костовисти направиха и преврата в БКП през Ноември 1989 г. Ако вие сте убедени в тази теза, то ама бързо в 4 километър. А това, че Костов се мисли за Месия си го знаем още от времето на Беров. Ррррьзбра ли?
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато Костов взе властта комунистите се бяха свили и чакаха какво ще стане!бяха гузни!Лошото е че Костов нищо не направи!НЯМАШЕ ОСЪДЕН НИТО ЕДИН!ДЪРЖАВНАТА БАНИЦА БЕШЕ ПРЕНАРЯЗАНА!ДЪРЖАВНИТЕ ПОРЪЧКИ СЕ ВЗЕМАХА ОТ СДС ПРИВАТИЗАЦИИТЕ И СЕ ПРОДЪЛЖИ ОГРАБВАНЕТО НА БГ.ТОГАВА СТАРТИРА И КАЛПАВАТА ЗДРАВНА РЕФОРМА С ПЪТЕКИТЕ КОИТО ПРОПРАВИХА МАГИСТРАЛИ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА НЗОК И БЮДЖЕТА!