ОЛАФ: Съдебната система остава проблем в България

Никълъс Айлет препоръча по-голяма ефективност на администрацията
27 сеп 2010 18:50,
36
ОЛАФ: Съдебната система остава проблем в България
Снимка: МВР

Ефективността на съдебната система в България остава проблем, смята генералният директор на Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ Никълъс Айлет.

По време на днешната си среща с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов той е изразил задоволство от подобреното сътрудничество с българските власти напоследък, но е поставил въпроса за необходимостта от подобряване на работата на администрацията у нас, за да има повече резултати от борбата с измамите и корупцията.

"За да се предпазят финансовите интереси на Европейския съюз от измами и корупция, са необходими организационни и законови мерки, които да дадат възможност на администрацията и съдебните органи в България успешно да възпират, предотвратяват, разследват и наказват всички случаи на измами и корупция.

Конкретно ефективността на съдебната система остава проблем в България. Тя трябва да е независима, но и да върши работата си. Вярвам, че българските власти в близко взаимодействие с ОЛАФ ще продължат да надграждат върху вече постигнатия напредък в това отношение", каза Никълъс Айлет пред БНР.

Другата област, в която според Никълъс Айлет трябва да се направи повече, е ефективността на администрацията у нас като цяло – защото, по думите му, когато има администрация, която функционира добре, при по-високи стандарти и по-добра координация между отделните й звена и структури, измамите и корупцията намаляват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: ОЛАФЦветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
ь преди 13 години
Kой е Лазар Груев? Бивш съветник на Първанов, председател на президентския юридически съвет. Кой е главният прокурор на България? Борис Велчев, внук на друг един Борис Велчев, член на Политбюро на ЦК на БКП също бивш съветник на президента. Кой е председател на Конституционния съд? Евгени Танчев, син на небезизвестния Петър Танчев, втория човек в йерархията на държавата по време на Живковия режим. Той, както и конституционните съдии Димитър Токушев, Пламен Киров и Ванюшка Ангушева са посочени от сегашния президент. Кой заседава във ВСС и определя кадровата политика и приоритетите на съдебната власт? Съставът, избран от парламентарното мнозинство и президентската квота при управлението на тройната коалиция, на която бабуваше отново Първанов. Изводът: въпреки че по Конституция няма никакви правомощия, благодарение на калпавия основен закон президентът е поставил свои хора на всички важни позиции в съдебната власт което му позволява много успешно да саботира всякакви опити за борба с корупцията и организираната престъпност.
35
0
 
1
 
! Отговори
americano преди 13 години
dido/dynka dylji6 mi o6te 20 kinta...!!!6te doida da si gi vzema...
34
0
 
1
 
! Отговори
americano преди 13 години
fish and chips!!!
33
0
 
1
 
! Отговори
americano преди 13 години
omrazata ni kara da zabravqme za straha!!!
32
0
 
1
 
! Отговори
pavelescobarov/dynka преди 13 години
tezi americanos sa ludi = ot ni6to ne gi e strah = otka4eni!!!
31
0
 
2
 
! Отговори
ззз преди 13 години
Оставете МАГИСТРАТИТЕ на мира..... Апартаментчетата ИМ, Хотелчетата ИМ... и т.н. са по-важни.Защо да се занимават с правосъдие, дела....... заплатата им върви, власт имат....
30
0
 
1
 
! Отговори
pavel escobarov преди 13 години
predi se kazvah daniel slavov/dynkata i s gucankata i na6te zlatni momi4eta(prosto syu4eni4ki kolle6ki priqtelki) bqhme vyrhyt!posle doidoha tiq gadni americanos!!!!
29
0
 
1
 
! Отговори
el bg traficante преди 13 години
bylgariq = kolumbiq!!!
28
0
 
1
 
! Отговори
Див Петел преди 13 години
Съдиите в България са по-подкупни и от катаджиите. Гледат адвокатите в ръцете като гладно *** в сладкарница. Прокурорите и следователите са същите, но при тях малко се подобриха нещата и тук-там се срещат честни.
27
0
 
1
 
! Отговори
dynkata/gucanov преди 13 години
syd = tova si e na6a 4astna sobstvenost(syu4eni4kii priqtelki kolle6ki)!
26
0
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
Не забравяй че Р. Овч., каменния сокол от Цанково, СерГея, Гоцко и още много разбойници искат точно този съд да продължава да работи /не работи/точно по този начин, както и до сега, че като дойде време да ги съди тях, да не го направи. Нямали били доказателства, бла, бла, а искат 13, 14, 15 заплати. Искат и увеличаване на бюджета и какво ли не още, а не вкарат един разбойник в зътвора.
25
0
 
3
 
! Отговори
dynkata преди 13 години
bylgariq = rai !!!
24
2
 
2
 
! Отговори
Аз преди 13 години
А когато пуснат някой разбойник тук се изсипва тонове помия по ББ и ЦЦ, че били вдигали пушилка. Сега като ви го казват хората от ОЛАФ, че причината е в съда, защо не скачате а ??? Не мога да ви разбера вас червените драскачи и шефовете ви дето ви нареждат какво да пишете и как по-гнусно да плюете по управлението. Ето хората ви казват къква е причината България да боксува и затъва вече 20 г.-СЪДА. Това е горчивата истина и не е нужно да плюете по ЦЦ и Бойко.
23
1
 
1
 
! Отговори
situaciq 2o1o преди 13 години
kato 1994-1997
22
1
 
3
 
! Отговори
... преди 13 години
Това не може да е истина. Нашата съдебна система работи перфектно. Всички клиенти са доволни... И Трактора и Наглите и Маргините... И много други, останали доволни от доброто обслужване и евтините услуги. Очертава се нов вид туризъм - съдебен туризъм. Чуждестранните измамници ще искат да ги съдят в БГ, заради по-доброто обслужване и адекватни съдии...
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХЕЙ ЗЪЛ ***! ИЗЧЕЗВАЙ ОТ ФОРУМА И ДАНО БОГ ТЕ НАКАЖЕ!
20
0
 
2
 
! Отговори
защо пък преди 13 години
до9 Защо пък Бог да не унищожи само тебе?
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СИДЕБНАТА СИСТЕМА Е СИЛНО ПРОБИТА!ЕДИН ОСЪДЕН НЯМА ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ!САМО СЪДЯТ КОКОШКАРИТЕ.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
съдебна система в бг няма ,има само мафия
17
4
 
6
 
! Отговори
koko преди 13 години
Съдебната система е последния бастион на комунизма. Искам да кажа - най-мощния. Но има и средна бюрокрация, която също крепи червените дрипи. Мисля че ако се унищожи т.нар. "комунистическа съдебна система" (главата на змията), всичко друго бързо ще си дойде на място. Ще заприличаме на нормално общество.