Доган и Ердоган нямали уговорка за среща

Местан: "Еди-кой си отказа среща с еди-кого си" – некоректно е
5 окт 2010 17:38,
105
Доган и Ердоган нямали уговорка за среща
Снимка: БГНЕС

Не е имало уговорена среща между турския премиер Реджеп Ердоган и лидера на ДПС Ахмед Доган.

Това заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан по повод публикации в пресата, че Ердоган е пропуснал да се види с лидера на ДПС Ахмед Доган, въпреки че се очакваше неофициално подобна среща.

Според някои издания Ердоган не се видял с ДПС поради липса на време, а според други Доган не се появил на предварително планираната среща.

"Нямали сме комуникация с протокола на Министерския съвет във връзка с тази визита", посочи Местан.

"Некоректни са интерпретациите на тема „еди-кой си отказа среща с еди-кого си“ или „се срещна с този, пък не се срещна с другия", подчерта той.

В понеделник Ердоган се срещна само с бившия зам.-председател на движението и настоящ редови член на ръководството – Касим Дал, в качеството му на шеф на парламентарната група за приятелство България–Турция.

„При подобен род срещи, включително и когато българският премиер е на посещение в други държави, той задължително се среща с председателя на групата за приятелство с България в съответното Народно събрание. Фактът, че председател е Касим Дал, е случайно стечение на обстоятелствата, което не е основание за некоректни интерпретации“, разясни Местан.

На въпрос дали за първи път при посещение на турския премиер у нас той не се среща с ръководството на ДПС или лично с лидера му, от партията казаха, че такава статистика не е водена.

„Разбира се, ДПС е в готовност, когато е необходимо и когато има възможност, да проведе срещи с всички високи гости, които посещават България“, увери Местан.

При дебатите по вота на недоверие към правителството на Бойко Борисов за провала на политиката в здравеопазването в сряда ще бъдем остро критични, но ще останем конструктивни, съобщи още Местан.

Още по темата

"Ще бъдем доволни, ако в резултат на разискванията по вота се стигне до коригиране на грешните политики в тази сфера, допълни той. Нямаме илюзии, че вотът на недоверие ще събори кабинета „Борисов“, целта е той да представи алтернативни политики", повтори отново зам.-председателят на ДПС.

Парламентарната група на партията внася в Народното събрание и проект на декларация във връзка с изселването на ромите от Франция.

Според движението е необходима много по-ясна официална позиция от законодателния орган на България по въпроса. ДПС настоява НС да изрази дълбока загриженост относно принудителните мерки, предприети от някои държави членки, насочени към роми и предвиждащи тяхното връщане в страните, от които произхождат, и да ги призовем да прекратят този процес на екстрадиране.

От партията искат още парламентът да изрази позиция, че не приема насилствените форми за ограничаване на свободата на придвижване и избор на местожителство на територията на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: Доганместан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей днесаджии *** - няма да ни занимавате цял ден с *** турчета, дето никой не се интересува от тях!
22
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой е луд да се излага,срещайки се с алкохолика Ахмед Доган?!
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** простотии
20
1
 
19
 
! Отговори
.!. преди 13 години
Нашият "Доган" не може да се примири,че техният "Доган" има и "Ер" отпред!Къде си тръгнал да се занимаваш с политика като си нямаш "Ер" бе Доганчооооо?
19
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Велик политик или BIG BOSS е Ахмед Доган?!Не ходи в парламента,понеже преди двадесет години Държавна сигурност вкарва в затвора своя агент САВА,не ходи на среща с избиратели,само преди избори,няма фирми,но дава консултации,няма доходи и нищо не работи,нищо не притежава,но има яхти за милиони и плаща всяка вечер по 80 лв.за "Догановите сараи",от къде ги има парите?!Понеже не може да печели от проституция,то остава скъпоплатен шпионаж,трафик на хора или наркотици!НА СВЕТЛО ДЕЛАТА НА ДОГАН БЕЙ!
18
1
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Как няма да се срещнат тия адаши бре, само едно "ер" ги различава...
17
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия от ДПС само в България се броят за турци в Турция никой не смята за турци.
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Турция се дискредитира като има връзки с тези.
15
6
 
8
 
! Отговори
Учен преди 13 години
Доган,Юнал,Асан и сие измислихме начин да съживяваме мъртъвци. Връщаме Тато България на българите
14
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз предлагам парламентарната "група за дружба с Република Турция" да бъде заменена с "Група за враждебност с Република Пуйка (Турция)".
13
2
 
3
 
! Отговори
м-р спам преди 13 години
ми не гледай бре
12
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами защо му е на Доган да се среща с Ердоган, след като верният му приятел Бойко ще го информира за срещата и ще му се отчете по точки.
11
9
 
6
 
! Отговори
ъ преди 13 години
Къв е тоя Ердоган, че и да има наглостта да иска среща със Ахмед???? Турция като построи летяща чиния като тая на Ахмед, тогава да искат срещи...
10
7
 
13
 
! Отговори
бълг. турчин преди 13 години
Министър председателя на Република Турция се среща с хора сътрудничили на ДС и взимали активно участие във възродителният процес.Същите хора когато ги изобличат казват: "Гордея се, че съм вършил това!".Това представляват хората на ДПС.Надявам се медиите в Турция да отразят това.
9
5
 
8
 
! Отговори
:) преди 13 години
Ако срещата е била преди обяд твърде е вероятно Снуб Дог да не е бил изтрезнял още :))))))))))))
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя Лютви Местан винаги ми е приличал на сина на граф Дуку.
7
6
 
14
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Доган го е срам да се....покаже и пред своите турски....авери.Това показва четотално се е....осрал и всяка среща с турският премиер,би го компрометирала.
6
2
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
А за Парламента има ли уговорка???...
5
9
 
22
 
! Отговори
Goldstrike преди 13 години
Писна ми да му гледам мазната физиономия на тоя. Днес.бг, моля ви - не ни занимавайте с подобни ***. Сигурен съм, че ако го направите много хора ще са доволни!
4
4
 
21
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Е и ние какво общо имаме с тебе и този ердоган?А *** пищови?Спазвате ли законодателството на България или само ревете ,че ви нарушават правата.А когато правихте золумите с комунистите не ревяхте , а сега се оправдавате.