СДС упрекна новия здравен министър в политхамелеонщина

След ДСБ д-р Стефан Константинов припознал лявото
5 окт 2010 19:50,
57
СДС упрекна новия здравен министър в политхамелеонщина
Снимка: БГНЕС

СДС няма да подкрепи номинирания от ГЕРБ кандидат за здравен министър д-р Стефан Константинов, ако до утре той не представи конкретен план за действие.

Според председателя на партията Мартин Димитров новият шеф на ведомството трябва да бъде „много смел, с ясен план, да знае какво се прави ден по ден”.

„Новият министър трябва да е лидер, а не поредният чиновник”, изтъкна съпредседателят на „Синята коалиция”.

След като само преди седмица членът на парламентарната комисия по здравеопазване Ваньо Шарков каза, че не познава д-р Константинов, днес подхвърли любопитна подробност за политическото му минало.

Според Шарков – след като се е отказал от ДСБ, Константинов се е присъединил към „лявото крило” в Българския лекарски съюз, а сега отново прави завой надясно към ГЕРБ.

Всъщност БЛС е деполитизирана организация и там не може да работят партийни членове.
Ваньо Шарков обаче изтъкна, че от свои колеги в организацията знаел за пристрастията на Стефан Константинов.
„Виждате, че не само Цветан Цветанов прави проучвания”, вмъкна се в темата Мартин Димитров.

Според СДС основният проблем в здравното министерство е, че който и министър да дойде, следва политиката на социалистическата партия.

"Червените папки още не са прибрани”, метафорично разясни Димитров.

Иначе СДС формулира 7 точки, по които иска да чуе ясни отговори от новия здравен министър.
1. Да ревизира здравната стратегия, приета в предния парламент от тройната коалиция.

2. Визията му за незабавната реформа в здравеопазването.

3. Конкретни мерки срещу източването на парите, платени от българските граждани като здравни вноски.

4. Дистанциране от хора в Министерството на здравеопазването, давали съвети на провалени министри.

5. Готовност за предприемане на мерки, възстановяващи нормалния ритъм на разплащане с изпълнителите на медицинска помощ.

6. Програма за възстановяване на общинското здравеопазване.

7. Финансов план за излизане от здравната криза и намаляване на задлъжнялостта на болниците.

По всички тези точки СДС очаква отговор най-късно до утрешното заседание на парламента. Ако той не бъде задоволителен, десницата просто няма да подкрепи кандидата на ГЕРБ д-р Стефан Константинов.

Иначе, подобно на партньорите си от ДСБ, сините увериха, че ще гласуват против вота на недоверие, който е за провал в здравната политика.

„БСП забърка цялата каша и няма морално основание да иска оставка на правителството”, е основният аргумент на Мартин Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
2
 
! Отговори
тоя е мазен седесар преди 13 години
Това педерастче и то нещо иска но не знае как да си поиска.
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕЙ, политици, случили сте на *** електорат. Всички в парламента сте за изриване от там. Когато една партия е на власт, тя трябва да провежда политиката си, а не да разчита на концепцията на този или онзи. За това е този хаос. ГЕРГ нямат политическа линия, разчитат на чистата случайност нещо да се напасне в движение...
43
1
 
6
 
! Отговори
До 35 - край преди 13 години
Ето например настоящият здравен министър. някъде по биографията му пише, че бил "работил в чужбина". Кога? къде? Като какъв ? Той може и да е мил чинии в чужбина. Щото едва сега в последната година свободно може да се заминава да се практикува лекарства професия, без приравняване! Ако е "работил в чужбина" преди, значи или е приравнил, или не е работил като лекар. Който си приравни дипломата, специалността, той обикновено не се връща. Щото това би било труд хвърлен на вятъра.
42
4
 
7
 
! Отговори
До 35 - последно преди 13 години
На кой му се заминава от България просто ей така? Мина тая вълна, в която хората бъркаха емиграцията с туризма. Сега при една и съща дейност у нас се плаща в пъти по-малко, отколкото в чужбина. Логично, на който му стиска-владее езици, не го мързи, и му пари под краката да го експлоатират у нас разни невежи тюфлеци, та той заминава. а тюфлеците си седят, лапат помощи, "еврофондове" или просто перат пари и няма кой да им мъти водата. Аз вярвам, че властта по принцип има интерес младите да ги няма
41
2
 
4
 
! Отговори
До 35 преди 13 години
Ще ти го обясня просто, за да го разбереш. Колко пенсионери са напуснали родината ни? В последните 20 тина години навън излезнаха главно хора в активна, трудова възраст. Те плащат данъци и осигуровки другаде, не в България. Най-лесно се излизаше все пак с някакъв понаучен чужд език. Който не владее никакъв език, най-лесно е да остане в Родината. Само че въпросът е - каква международна квалификация придобива или усъвършенства човек, останал у нас, без да знае чужд език ????
40
3
 
5
 
! Отговори
вторник преди 13 години
Нашите сини скачаха в България и пяха една от хубавите стари песни за *синьото елече* Не след дълго отидоха да поскачат и в Украйна,да помогнат на оранжевата революция Народите,задухани от *вятърът на промяната* и те скачаха /тогава от радост/ Минаха години--Възможно е пак да се скача /само дано не е на бой/
39
2
 
3
 
! Отговори
ТOBA E концепциAAA преди 13 години
Концептуалната концепция напрактика мое да се реализира и с матриалъ без елити електролити и полиамити.Както , Мартин, правилно отбеляза, Новият проекто министър е левак и е един неправилен избор за мед здрав мин.Иначе когато един кон е цепнат *** - е , те тогава магаретата полудяват и клатят кобилите за да се нацваката мулетата.с други думи, некои е концептулизирал пожарната в Банкя и наместо маркучести миячи на улиците са се пръкнали тъкви.От което следва- Българино, не ме гледай умно, ами си опичай акълът, немой сине да клатиш де що *** мернеш, знае ли некой от кой *** поредният пожарникар напрао със шперплатови пагони, изделкани от изсечената дървесина край Боровец ще скочи да открива детски градинки, да зарива дупки и да мушне в затворо нъй-гулимиът си прияхтелТолкоз по концепциите!
38
1
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Докато парите за полицаите , които нищо не правят за обикновенния човек са повече от парите за здравеопазване, здравна реформа няма да има. Полицаите също боледуват нали. ББ си повреди крака докато "работеше" в общината. Кой го излекува.Да *** и неграмотните министри.
37
5
 
7
 
! Отговори
Българан преди 13 години
СДС е явно тръгнал на умирачка с този *** начело! Крайно време е държавата да си пребере имота на Раковска 134 че не е честно един файтон хора да се ширят на такова място в София!
36
3
 
9
 
! Отговори
ben преди 13 години
Тия от СДС нямат ли срам да се показват след срамното си разсипническо управление. Една каруца народ са и не могат да разберат че от тях нищо не зависи колкото и да се навеждат на герберите.
35
4
 
9
 
! Отговори
Rudi преди 13 години
За 15 месеца гербавите комунисти, червени седесари и навеждащите им се атакисти разтуриха всяка област до която се докоснаха. Просто нямат представа откъде да започнат. Лошото е че разрушиха и направеното от станишевци
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе не го показвайте този *** М.димитров.
33
2
 
9
 
! Отговори
На дали преди 13 години
Айдееееееееееееееее....................махайте го и тоя шушляк!Абре що не махнете всите Гербаджии,ай да одат да търкалят аспирини някъде по деретата на Витоша!!!
32
6
 
5
 
! Отговори
кукуруку до 38 преди 13 години
Нема скоро избори, бате! Да си мислил навреме! После ебенье, нема каенье ! Още две години и половина всенародна радост !!!
31
1
 
11
 
! Отговори
Д-р преди 13 години
Ще си платя висшето образование, като си го плати всеки един от вас. Лекаря учи докато практикува и непрекъснато плаща за образование. Държавата не само, че не плаща, ами иска да й се плаща за това. Питайте който и да е специализиращ лекар колко му плаща държавата и как въобще живее. Папките с дипломите се увеличават, за сметка на лишения от семейния бюджет и личното време. Не се сравнявам и не се бъркам на другите професии. Няма да е професионално.
30
2
 
9
 
! Отговори
До № 39 преди 13 години
Не се връщай назад. Тези две думи "синята идея" отдавна са забравени. Навремето Луканов измисли някакво СДС за пред хората в Европа. С други думи той си избърса *** с тях. По ненапредналата част от населението си помисли, че това е сериозно и започаха да скачат по пътищата. Днес десетина от тях са в парламента, а останалите тогава скачащи сега ровят по кошовете.
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лилипутите искат здравното министерство, ама никой не им го дава. И правилно!
28
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И каква беше синята идея? Безпринципно отрицание на "комунизма", величаене на "свещенната частна собственност", някаква неясна "демокрация", русофобия, налагане на простащина в политическото говорене, национален нихилизъм....
27
1
 
16
 
! Отговори
Няма логика ! преди 13 години
Каква концепция искате от кандидат-министъра Константинов. Цялото правителство няма програма за управлението на България, а вие чакате такава от един обикновен лекар, който хабер няма от такова нещо. Не разбрахте ли , че от 15 месеца я караме на шейна ? Де да беше само здравният министър.А бе няма ли да има скоро избори ?
26
2
 
3
 
! Отговори
До 33 преди 13 години
33, много си прав. Затова и им написах по-долу, че като искат да емигрират и да са имигранти другаде, да си плащат образованието. В момента има дотации от държавата за всеки студент, за ВУЗ-овете и поне да спрем да готвим кадри за чужбина и да източваме държавата.