Станишев: Дянков е еничар, да си ходи!

Игнатов също трябвало да подаде оставка
Обновена: 9 окт 2010 20:20 | 9 окт 2010 17:41,
451
Станишев: Дянков е еничар, да си ходи!
Снимка: БГНЕС

Министърът на финансите Симеон Дянков незабавно да се оттегли от поста си, поиска във Варна лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Подходът на правителството към българската наука е ликвидация и финансово задушаване, а в основата му стои Симеон Дянков, който е дал достатъчно доказателства, че нехае за тази сфера“, коментира червеният лидер.

Той нарече министъра "еничар", който е дошъл в България за година-две, за да запише в автобиографията си, че е бил вицепремиер.

Лидерът на БСП обърна внимание на това, че парите, отделяни за образование от Брутния вътрешен продукт, са намалени от 4,1 процента през миналата година на 3,3.

„От 2005-та до 2009-та година финансирането на българската наука нарасна трикратно и достигна 360 млн. лв“, припомни Станишев и подчерта, че 60-те милиона лева, отделени за БАН за догодина, са достатъчни само за покриване на заплати.

Още по темата

„Оставка трябва да подаде и министърът на образованието Сергей Игнатов като идеолог на новия Закон за научните звания, тъй като 13 текста от него са обявени за незаконосъобразни от Конституционния съд“, посочи червеният лидер.

Според него вотът на недоверие към правителството е успешен, тъй като е довел до отстраняването на здравния министър и поемане на ангажименти към лекарите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


451
Още по темата: БСПоставки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
11
 
25
 
! Отговори
Е НЕ преди 13 години
Край,махам се от тоя скапан червен сайт!Колко ви плаща тоя мишок та го държите все на 1ва страница с *** му изказвания?Добре,че хората в по-голямата си част(все още) не са ***,иначе някой можеше и да ви се върже на опитите за червена пропаганда.Това нищожество дори не е в политиката,той е един труп,син на скапан партизан-сифилистик,а вие пишете за него!Плъх без трудов стаж,гадже на кристиян вигенин(вагин).Чудя се как още някой не му е теглил куршума.А вие го слагате на 1ва страница...
8
10
 
34
 
! Отговори
панчо преди 13 години
абе що като дойде събота и неделя показвате снимката на тоя *** ами не давате нещо позитивно.разбрахме че гледа като скоро наебана ученичка .ай махайте го от тука.той ще ми говари за еничари.*** украински
7
13
 
33
 
! Отговори
Калин преди 13 години
нагло *** тва СърГея....кога баща му събаряше черкви и го раздаваше комунистически капиталист не ревеше.. кога с гоце и доган пртавиха джамии под път и над път не рева .. имали по долу от милионер в бесепето? социаааалисти бе, отвратителни партийци!
6
8
 
30
 
! Отговори
Stoyan преди 13 години
Stanishev po-golqm eni4ar i ibrik4iq ot teb v taya darjava NQMA!
5
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еничарите са били въоръжени с хладно и огнестрелно оръжие. колкото и да коли или стреля не може да постигне този геноцид, към който Дянков ни води.
4
4
 
15
 
! Отговори
да преди 13 години
да си ходи, но да остави Ирина!
3
13
 
57
 
! Отговори
West City преди 13 години
Вие също сте *** г-н Станишев, и вие трябва да си ходите.
2
20
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков е меко казано ***. Еничарите са можели да изколят определен брой българи, този разполога с много по-страшни лостове. Остави на произвола на съдбата милиони хора. Нещо не способно за един ***.
1
25
 
38
 
! Отговори
Глезената-Гледаната преди 13 години
Еее ама как не се спряха...всеки иска Дянков, да си ходи. Аз, пък не искам...той ми е любимец. Дано да остане!!!