Командира скочи срещу гафовете на Цветанов

Той допусна груба, политическа грешка, категорични са сините
Обновена: 19 окт 2010 15:49 | 19 окт 2010 15:49,
271
Командира скочи срещу гафовете на Цветанов
Снимка: БГНЕС

„Благодаря ви много”. С тази иронична забележка се обърна Иван Костов към своя партньор в „Синята коалиция” Мартин Димитров, който прехвърли към него въпрос за скандала с имотите на вътрешния министър Цветан Цветанов.

След това, вече със сериозен тон, добави: „Вътрешният министър допусна груба грешка, политическа – трябва да го кажем, влизайки в диалог с човек, който се намира под домашен арест”.

Костов определи поведението на Цветанов като недопустимо, защото то не било в „релация със законите и конституцията”.

„Работата на министъра е да ръководи, а да не се занимава с частни случаи“, разясни Иван Костов. Според него Цветан Цветанов е изпаднал в много трудно защитимо положение.

„Аз не знам как ще се защити той и изобщо как ще излезе от тази ситуация, но за нас това поведение на министъра е абсолютно несъстоятелно”.

Иван Костов оправда реакцията на Бойко Борисов, който не се намеси в скандала. „Сянката от дълбоката грешка, която допуска вътрешният министър, ще падне и върху министър-председателя”, аргументира се той.

Костов обърна въпроса дали МВР е допуснало грешка в разследването срещу Алексей Петров към делото срещу Ахмед Доган. „Ние бяхме абсолютно убедени, че съдът няма да произнесе господин Доган за най-скъпо платения хидрогеодезист в България, пък той го провъзгласи”, заяви Костов.

Тук се намеси и Мартин Димитров, който предложи Министерството на екологията да наеме Ахмед Доган, за да използва капацитета му. „Колкото стигнат парите, разбира се”, уточни Димитров.

Иначе десните отправиха много остра критика към бюджет 2011. Според „Синята коалиция” ГЕРБ „не са си написали домашното”. Сините за пореден път заявиха, че този бюджет е на статуквото и спира тотално реформите.

Нещо повече – Иван Костов упрекна управляващите, че са обърнали принципа. Първо преговарят със социалните партньори, а след това евентуално предлагат на парламента договореното с тях. Би трябвало да бъде обратното – „първо да се потърси консенсус в парламента, а след това той да даде мандат на кабинета да преговаря със синдикати и работодатели”, уточни Командира.

Мартин Димитров допълни критиките на „Синята коалиция” срещу финансовата политика на управляващите. В криза не трябва да се увеличават осигуровките.

Необходимо е да се въведе фискален борд, който да гарантира, че разходите ще се покриват със собствени приходи. Правителството да има ясен приоритет за енергетиката, което означава да работим за газопровода „Набуко”, а не „Южен поток”, проектът „Белене да бъде спрян”.

„Това, което сами си направим – никой друг не може да ни го направи”, обърна се към управляващите Димитров и увери, че сините много искат те да се справят.

Иван Костов обаче не е особен оптимист в това отношение. Според него консолидираната бюджетна програма няма да бъде внесена скоро. Именно за това на въпрос дали очаква правителството да изкара мандата си, Командира отвърна: „при това положение ние не можем да правим далечни прогнози”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега ревете, а га ядохте кифтетата при вашите червени *** не ревете ;)Мълчахте кат п.....и га Р5 пика в шадраваните и си пи кафето с мафията, мълчахте кат пу...ки га Гоце ходеше на лоB, докато горяха 11 човека, мълчахте като партизани на разпит га Овчарa подписваше за газа, мълчахте си и като Станишев си даде *** на Доган, а Царя му го налапа... Мълчахте нали бе мушмуроци червени :)А сега как лаете :)))
224
5
 
7
 
! Отговори
Васо преди 13 години
Аз пък не мога да разбера защо из форумите е пълно с анонимни. Нали е уж свобода и демокрация. Преди 20г реших да правя секция на Подкрепа. Е събрахме се 50 човека. Като им казах, че ще проведем учредяването, ще направим протокол с подписи на членовете и на следващия ден ще го внеса в деловодството , останахме половината. Баси нацията.
223
7
 
0
 
! Отговори
cons преди 13 години
Меги на колко си години
222
6
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАИН преди 13 години
За мен, Костов казва това, което го мисля и което искам да чуя от лидер (и още по-добре от Командир!) Хубаво е да си заслужил прозвището Командир, нали? А съвсем друго е да си заслужил да си Гоце, или Виктор(Петър Стоянов), или Сава, или Картончик и т.н. Или Хамстер(СЪСЕЛ) напр. ) 0свен това партиите си остават партии и когато управляват и когато са в опозиция. С върхове и спадове. Така е навсякъде. Идеите, които произвеждат Костов и ДСБ за България са ми по душа. И в управление и в опозиция. Не съм член на ДСБ, но те са ми нужни! Освен това, имам и право на личен избор и преценка, нали? Затова не разбирам с какво ви пречим.
221
12
 
19
 
! Отговори
МЕГИ преди 13 години
Като се разрових да видя кои са тия дето толкова ненавиждат този човек Костов, ми просветна. ДС и КГБ мразят Костов; Президента мрази Костов; Комунистите мразят Костов; За Доган Костов е Врагът; Царя измами Костов; Волен съска срещу Костов; Янето лае срещу Костов; Кошлуков мрази Костов; Явор Дачков храчи по Костов; Стефан Гамизов лае по Костов; Мафията ръмжи срещу Костов; Ченгетата слагат капани на Костов; Пресата на Тошо хули Костов; Телевизиите очернят Костов; Божидар Димитров мрази Костов; Баба ми не обича Костов; Дядо ти фъфли срещу Костов; Питах един ***, и той мрази Костов... И Бойко не харесва Костов... Всички по-горе, мразят Костов...? До сега обаче, не ми се е случвало да срещна човек, който да мрази Костов, и той да не се окаже мутра, комунист, ченге или изкуфял ***.
220
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"По-леко майна, инфаркта ти е на челото ! "Вие гейовете по-полека с обидите към нормалните хора. Това че Костов ви подкрепи парада нищо не значи. Той няма да е в следващият парламент, а вие пак ще се пробвате на парад да отидете ... и тогава като с вашите нежни половинки в Белград ще стане!
219
2
 
6
 
! Отговори
Beatriche преди 13 години
Не се коси толкова за Костов, глей ся кви убавци те оправят, бицепси, стойки, чалъми, пинизи, ум да ти зайде.Все бивши ***,като теб и по-спокойно червеното знаме развявай...По-леко майна, инфаркта ти е на челото !
218
8
 
1
 
! Отговори
ДИМИТРОВА преди 13 години
До 218.Мозъка ми е добре оросен затова не обиждам никого,а само коментирамистини,но такива като Вас явно имат нужда от лекар.Колкото до др.Димитрова също не можете да ме обидите,но др.повече отива на Вас и Вашия Костов,а и знам колко тежи багажа в бандитската му глава.
217
2
 
0
 
! Отговори
avramov преди 13 години
davai komandirino,gazi,mackai i kam sledvastite dupeta premini..abe umnik si ti g-n kostov..bravo..samo za prezident si ti,samo ce umnata.osnovniat problem sa dps i bsp-ako gi premahnes,g-n kostov,imeto vi ste bude napisano sas zlatni bukvi v istoriata na demokraticna bulgaria..derzaite g-n kostov..
216
6
 
12
 
! Отговори
Beatriche преди 13 години
Костов е на висота която никой друг политик в България не може да постигне!Както винаги - прям, точен, засягащ основни, актуални, националнозначими проблеми!!! За това другарите неистово го мразят и изпадат в потрес, само като чуят името му!
215
2
 
7
 
! Отговори
до др. Димитрова преди 13 години
Явно поради обилното оросяване на някои други твои органи, има недостатъчен приток на кръв в мозъка ти, затова и се стига до недостиг на кислород, та от там се ражда злобата ти и завистта,към всеки,който успее с ума си и кадърността си,да се възвиси над останалата посредственост
214
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
212 Хасане ти стой отзад на БСП, за другите двойки не се безпокой и ти писах, като много знаеш бегай у Туркие и там давай акъл, остави на нас от ГЕРБ дето разбираме да оправим нещата..... нали?
213
12
 
4
 
! Отговори
ДИМИТРОВА преди 13 години
Абе г-н Костов ти ли си тоя който имаш право да правиш такива коментари?Ти лиси чистият като монета?Много бързо си забравил какво извърши когато беше на власт и ако беше чист и сега щеше да бъдеш в управлението.Не се обръщам на Ви защото не заслужаваш.
212
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те хората ги знаят тези неща. Ама и други неща знаят дето ти си ги пропуснал. Та и за това Костов се гърчи да хване 4%. Ама тоя път, след като участва в коалицията на мутрите ... пътник е и той заедно с Борисов.
211
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че кой ме е обидил! Удоволствието обида ли е бе ***:) Я малко се информирай за човешките чувства и усещания:) Трябва да свиквате, че хората които имат търговски вид и интелектуален потенциал винаги ще са над вас:)Такива като теб,които са лишени от тези неща ще си стоят в бунището,където им е мястото:))
210
2
 
0
 
! Отговори
До 209 преди 13 години
Извинявай.Не исках да обидя такова нежно и умно същество.Все пак ,като европеец, ще покажа необходимото разбиране и ще декларирам публично,че нямам никакви намерения, по какъвто и да е начин да обидя или нараня нежен мъж.Нали все пак ,това с нежните мъже, сега е модерно и ако такива като теб не работеха като чистачи в Президенството,щеше да е ЖЕСТОКА ДИСКРИМИНАЦИЯ!!!!!!!!!!!
209
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе странни двойки са се оформили: Костов-Димитров,Борисов-Цветанов:)))))))))))))Жени защо няма:)))))))))))))
208
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хаха!Това задебелия *** го чета втори път през пост:) Хора дайте възможност на единствения платен писач от ГЕРБ да си вземе въздух.Вече съвсем се обърка! Мина само на копи-пейст! Ще му отрежат надницата! Кой ще храни семейството му! Пък и контейнерите вече са заети!
207
12
 
6
 
! Отговори
дидо преди 13 години
този умник Костов-е егати наглият тип, вижда че е прочетен вестник и продължава да дава съвети, кажи си Иване, кажи си и за фондацията на Ленчето, кажи си за РМД за г-нчовците 10процента, а твойте колко са ?яхнал хорското недоволство през 1997г и сега си фантазира но едва ли в следващият парламент ще се класираш
206
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да! Аз съм! Чистача на президенствотто! Назначиха ме с връзки,които ти нямаш:)))Връзвам нежно обувките на всички и имам дебели задни части, но за съжаление повече акъл от теб:) Е! Господ едно ми взел, но друго ми дал:))))))))А простоците за пари станахме двама! Не мислех, че ще си толкова откровен! Имах известни подозрения, но ти ги разсей........:)))