ГЕРБ и ДПС заедно срещу Атака, Волен се фръцна

НС подкрепи предложение на Четин Казак за референдума
Обновена: 20 окт 2010 16:12 | 20 окт 2010 11:09,
458
ГЕРБ и ДПС заедно срещу Атака, Волен се фръцна
Снимка: Булфото

Депутатите от "Атака" напуснаха пленарната зала в знак на протест срещу решение на мнозинството. Причината е проектозаконът за провеждане на референдум за присъединяването на Турция към Европейския съюз. По тази тема избухна остър спор между ВМРО и хората на Волен Сидеров.

Първо, защото воеводите искат допитването да се случи тогава, когато Народното събрание трябва да реши дали евентуално да подкрепи Турция за ЕС, и второ, по начина на задаване на въпроса.

Инициативният комитет на ВМРО пита: "Против членството на Турция в ЕС ли сте?", а "Атака": "Съгласни ли сте Турция да се присъедини като държава членка към Европейския съюз?".

От ДПС очевидно са харесали повече въпроса на ВМРО, защото Четин Казак предложи проектът на Волен Сидеров да отпадне. Изненадващо парламентът се съгласи веднага.

"Не се учудвам, че петата колона на Турция в лицето на Четин Казак предложи да отпадне предложението за проект. Учудвам се, че ГЕРБ подкрепи искането на Четин Казак да отпадне проекта на решение", каза Волен Сидеров, преди да напусне залата заедно с групата си.

Другият спорен момент по законопроекта е свързан със законова дупка по отношение на събраната подписка на 330 000 души. Оказва се, че нейната автентичност не е проверена. Това би трябвало да направи ГРАО, но законът за допитване до народа не го изисква от дирекцията.

Още по темата

Затова днес парламентът обсъжда дали да поиска от ГРАО да извърши тази проверка. Според Асен Гагаузов обаче няма подобен прецедент до момента.

Народното събрание не би трябвало да задължава дирекцията да си свърши работата, изтъкна червеният депутат. Според бившия строителен министър ГРАО ще направи непредвидени разходи.

"Ние трябва да знаем при така действащия закон може ли Народното събрание да дебатира по същество. Моят отговор е не", отвърна обаче председателят на парламента Цецка Цачева.

"Ако няма 200 000 подписа на граждани с избирателни права, какво дебатираме ние", попита Цачева.

Според нея едва след като този юридически казус може да бъде решен, всяка от политическите сили може да изложи аргументите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


458
Още по темата: ДПСатакаНСреферендум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
407
1
 
4
 
! Отговори
pa6ata преди 13 години
Az ne moga d arazbera toq glupav narod s kvi prostotii se zanimava.Parvo Turciq nqma da stane 4len na ES sledva6tite 20 godini,i kogato tova stane nikoi nqma da se dopita do vas.Vtoro,navsqkade v evropa ima protesti,horata iskat d ajiveqt po dobre,a vie tapacite pak se zanimavate s nqkvi prostotii...Kak da stanete narod.Nikoga nqma da ste.Sbir6tina...
406
12
 
2
 
! Отговори
в56 преди 13 години
Браво на Волен Сидеров!
405
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето се случи което се очакваше, герб и дпс, а как лежеха преизборно, но вече е ясна работата,няма да гласува ме за герб за президински или за местни избори,всички са в едно гърненце.
404
1
 
6
 
! Отговори
курти преди 13 години
И кво ,ако турция влезе е ес,нищо няма да ни се случи ,те и сега си купуват тука и земи и имоти ,само че ги взимат почти без пари ,ако случайно влязат в ес ,примерно след 10 години ,ще купуват тука на реалните цени ,ако имат парите ,де . нека се пробват ,ПЪК ОТ НАШИЯТ РЕФЕРЕНДУМ ,АБСОЛЮТНО НИЩО НЕ ЗАВИСИ ,САМО СИ ЛАЯТ МУРДЖОВЦИТЕ ДА ОТЧИТАТ НЯКАКВА ДЕЙНОСТ ***.има ли още заблуден матриал в тази държава
403
7
 
4
 
! Отговори
? преди 13 години
Защо ли не вярвам на ГЕРБ и Борисов?
402
7
 
11
 
! Отговори
Винетууууу преди 13 години
Напротив в повечето случай Исляма е налаган с насилие.И тотално насилие.
401
3
 
12
 
! Отговори
Минаващ преди 13 години
Като не искате Турция в ЕС , в събота всички на бригада! Ще копаме окопи по границата, залагаме мини по ''Корен'' и да търкаме ръждата от бункерите по границата............============Големи сте шматки - в Европа за която сте чували армиите се съкращават, различията се забравят ( вижте само как англичаните и германците се убиваха в 2 войни , а сега плеснаха с ръце и се прегърнаха )...........а тук всичко ни е на ред, Турция ще оправяме.............те поне още 20 години няма да видят ЕС
400
8
 
9
 
! Отговори
До: 415 преди 13 години
Турците не са приели исляма заради нито един султан. Когато е създадена Османската държава многото от турците и без това са мюсюлмани но между тях има и християни. Както в началото така и в края на Османската империя, между турците има и християни. Това показва че исляма не се разпространява с насилие. Иначе всички турци щяха да бъдат пренудени да приемат исляма.
399
8
 
20
 
! Отговори
Добър съсед преди 13 години
За 100 години не можахте да разберете че Турция е приятел на България-попитайте само някой българин който е почивал по турските курорти как се отнасят към него и тогава ще разберете че на целия балкански полуостров това са най искренните и доброжелателни към нас хора-всичко останало е просто тежка ПАРАНОЯ!
398
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Още Кубрат е бил християнин.Отделно в царският двор е имало християни и преди цар Борис.Голяма част от населението са били християни. Нормално е. Граничили сме с най-великата държава в световната история. Всеки подражава на силните, смелите, първите.Доста се съмнявам, ти да знаеш как именно се разпространява Православното Християнство.Но ето например Турция. Един от султаните им наложил исляма като религия. И те страдат до днес от тази негова глупост. А исляма се разпространява с насилие.
397
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да стане Християнска държава и е добре дошла.Ама до тогава да не се и надява.
396
1
 
2
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
Смятам,че не съм те обидил за да ми отговаряш по тоя начин.Щом не можеш човешки да обясниш,недей.Ама моля без обиди
395
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ubi bene ibi patria, е казал Цицерон. На добър път, пък патриотите ще се оправят някак и без тебе.
394
2
 
3
 
! Отговори
Говедарин преди 13 години
Не си реалист...Онанист си
393
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защото провеждането на референдум, по каквато и да била тема, показва наличие пне на зародиш на гражданско общество. Наличието на такова ще е в сблъсък с неговия (продажнически) мироглед и (чувство) чувство му за превъсходство над обикновения българин. Най-лесно е да не си мръднеш пръста за да изплуваш от трапа, но да пищиш че другите те дърпат на зад. Интересно ми е как всичките такива срамежливци като nexusss, не спират да леят помия по другите, вместо да си вдигнат парцала и да емигрират.
392
3
 
2
 
! Отговори
nexusss преди 13 години
Айде *** ше драскате без мене....и лайте по високо щото нищо не чувам! Целувайте ми *** и ми правете бибитки. Живи и здрави да сте "патриоти" мой!
391
1
 
2
 
! Отговори
славянин преди 13 години
до: nexusssНа мен не ми стана ясно защо си против провеждането на такъв референдум.
390
1
 
1
 
! Отговори
Сталин преди 13 години
Що лъжеш великия владетел ве????Много ясно си личи че си партиен кадър на ДПС,ама от километри си личи.
389
7
 
7
 
! Отговори
IND преди 13 години
Не разбирам какво има толкова да се спори по членството на Турция в ЕС. Всеки нормално мислещ и не поддаващ се на манипулиране човек знае, че за Европа ще е от полза Турция да стане пълноправен член на ЕС.Сега преди да ме оплюят 50 човека ще кажа, че Турция едва ли ще стане в близките години или дори десетилетия пълноправен член на ЕС, защото преди това да се случи е необходимо да изпълни много и изключително трудно изпълними условия. Но ако някой ден ги изпълни не виждам пречка да стане член.
388
6
 
3
 
! Отговори
ОТ СТРАХ преди 13 години
"Византия нахлува с войските си в Тракия. Кан Борис поискал мир, за който Византия поставя условието тя да покръсти българите. В знак на добра воля преговарящата в Константинопол българска делегация е покръстена. Наскоро след това се завръща с група духовници, които покръстват кана и семейството му. На този иначе много важен акт не се придава публичност поради липсата на достатъчна подготовка у населението. Това става през есента на 863 г., а през пролетта на следната 864 г. започва масовото покръстване на българския народ."ТОВА ПОКАЗВА ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ОТ СТРАХ СА ПРИЕЛИ ХРИСТИЯСТВОТО