ГЕРБ и ДПС заедно срещу Атака, Волен се фръцна

НС подкрепи предложение на Четин Казак за референдума
Обновена: 20 окт 2010 16:12 | 20 окт 2010 11:09,
458
ГЕРБ и ДПС заедно срещу Атака, Волен се фръцна
Снимка: Булфото

Депутатите от "Атака" напуснаха пленарната зала в знак на протест срещу решение на мнозинството. Причината е проектозаконът за провеждане на референдум за присъединяването на Турция към Европейския съюз. По тази тема избухна остър спор между ВМРО и хората на Волен Сидеров.

Първо, защото воеводите искат допитването да се случи тогава, когато Народното събрание трябва да реши дали евентуално да подкрепи Турция за ЕС, и второ, по начина на задаване на въпроса.

Инициативният комитет на ВМРО пита: "Против членството на Турция в ЕС ли сте?", а "Атака": "Съгласни ли сте Турция да се присъедини като държава членка към Европейския съюз?".

От ДПС очевидно са харесали повече въпроса на ВМРО, защото Четин Казак предложи проектът на Волен Сидеров да отпадне. Изненадващо парламентът се съгласи веднага.

"Не се учудвам, че петата колона на Турция в лицето на Четин Казак предложи да отпадне предложението за проект. Учудвам се, че ГЕРБ подкрепи искането на Четин Казак да отпадне проекта на решение", каза Волен Сидеров, преди да напусне залата заедно с групата си.

Другият спорен момент по законопроекта е свързан със законова дупка по отношение на събраната подписка на 330 000 души. Оказва се, че нейната автентичност не е проверена. Това би трябвало да направи ГРАО, но законът за допитване до народа не го изисква от дирекцията.

Още по темата

Затова днес парламентът обсъжда дали да поиска от ГРАО да извърши тази проверка. Според Асен Гагаузов обаче няма подобен прецедент до момента.

Народното събрание не би трябвало да задължава дирекцията да си свърши работата, изтъкна червеният депутат. Според бившия строителен министър ГРАО ще направи непредвидени разходи.

"Ние трябва да знаем при така действащия закон може ли Народното събрание да дебатира по същество. Моят отговор е не", отвърна обаче председателят на парламента Цецка Цачева.

"Ако няма 200 000 подписа на граждани с избирателни права, какво дебатираме ние", попита Цачева.

Според нея едва след като този юридически казус може да бъде решен, всяка от политическите сили може да изложи аргументите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


458
Още по темата: ДПСатакаНСреферендум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
387
3
 
2
 
! Отговори
nexusss преди 13 години
К'во ДПС к'ви 5 лева бе адвокате???? Ти четеш ли изобщо кво ти пиша? Че съм гласувал само веднъж и това е? Това че ти си правиш собствени умозаключения си е твой проблем. ....и повтарям за бавноразсъждаващите адвокати: не съм турчин, не съм от ДПС, БСП, ГЕРБ, Синята Коалиция, АТАКА, РЗС или тем подобни паразитни структути. С две думи: реалист съм!
386
3
 
5
 
! Отговори
Антитурчин преди 13 години
Ами злобата им идва от тяхната некадърност,незнание и сляпа фанатичност на вярност към Ахмед Доган и Турция.Много ми е чудно щом ДПС не била етническа партия защо нейния председател иска на 100% Турция в ЕС?
385
2
 
4
 
! Отговори
Кан Крум преди 13 години
до 400А дано,да има.
384
3
 
4
 
! Отговори
Кан Крум преди 13 години
Както винаги некадърните кадри на ДПС,като нямат факти да спорят започват да обиждат.Много ми е чудно от къде идва тяхната злоба.Никога не спорят по темата,нарочно започват друга за да не се забележи че не са подготвени за дадения спор.Дам такива ми работи правят в ДПС.
383
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
330 000 души са се подписали.Референдум ще има.
382
0
 
2
 
! Отговори
nexusss преди 13 години
Аууу адвокат бил......:))))) А сега ме дай под съд или замълчи завинаги ПАТРИОТЕ. Писна ми да пиша с гладки мозъци. А би трябвало адвокатите да сте интелигентни и умни хора, но изглежда ти си изключение май!
381
1
 
1
 
! Отговори
Кан Крум преди 13 години
Или в някоя община командвана от ДПС.
380
1
 
1
 
! Отговори
Кан Крум преди 13 години
НЕ АДВОКАТ СЪМ.ОЩЕ ВЪПРОСИ ЗА МОЯТА СКРОМНА ЛИЧНОСТ ЖЕЛАЕТЕ ЛИ?
379
2
 
2
 
! Отговори
1492 преди 13 години
Извода е че работиш в централата на ДПС
378
3
 
1
 
! Отговори
Кан Крум преди 13 години
Ами естествено то на държавната работа дават хубави заплати.Сигурно си в някоя агенция или нещо друго. Такали е ТУРЧИНО.
377
0
 
2
 
! Отговори
ДО 383 преди 13 години
КЪСНО Е ЗА ВСЯКАКВИ РЕФЕРЕНДУМИ,МЕН.
376
0
 
1
 
! Отговори
nexusss преди 13 години
А да те питам аз тебе от къде взе пари да работиш за себе си???? Да не би членовете на твоя синдикат да са помогнали с вноските си за твоята благодат??????
375
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мумийо,Къв европеец си ти си агуптин от египед.Кановете в Монголия,мумиите в африка
374
2
 
0
 
! Отговори
nexusss преди 13 години
Аз съм си се реализирал много добре и най-вероятно заплатата ми е доста по висока от твойта, като имаш предвид, че минавам доста над тавана на осигуровките. Прави си сам изводите БЪЛГАРИНО!!!
373
1
 
3
 
! Отговори
Кан Крум преди 13 години
Значи си турчин.
372
1
 
2
 
! Отговори
Кан Крум преди 13 години
От 4 години не съм в синдикатите поганецо.Парите ги открадна любимият ви Доган за да финансира терористичната си партийка.Работя за себе си турчино,а не като тебе на държавен пост партийно назначен от ДПС.Айде лека нали има покрай тебе някой "***"който ти върши работата защото на тебе и дипломата ти е купена от Доган ага.
371
2
 
2
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Кажи си че си безродник и не разтягай повече локуми ...
370
5
 
5
 
! Отговори
nexusss преди 13 години
Не не съм турчин, но ме е срам че съм българин. Отговорих ли ти на въпроса????
369
2
 
1
 
! Отговори
1492 преди 13 години
А значи това ти бил проблема на тебе ,излиза че бачкаш за много малко а си въобразяваш че заслужаваш повече.Ето защо мразиш родината си ,защото не си се реализирал.Провери колко плащат в Турция за същата работа преди да емигрираш там.
368
2
 
3
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Я как се вбеси поганеца...Та и екстрасенс се изкара, вижда през монитора къде съм ходил и колко изкарвам на месец. И това там не е религия а е ДИВОТИЯ ... да припомням ли, че в ТУРЦИЯ И ДНЕС ОБРЯЗВАТ ЖЕНИТЕ? И българите нямаме самочувствие на велика нация, а имаме самочувствие на ДРЕВНА, ЕВРОПЕЙСКА НАЦИЯ! п.п.И спри да се правиш на българин - всички те видяха че не си такъв! А като не ти харесва тук - връщай се в Пуйката, тук на никой няма да му е бъчно за теб!