Цветанов нямал нужда от помощ

Вътрешният министър ще оправдае своите действия, смята Борисов
Обновена: 23 окт 2010 06:26 | 22 окт 2010 23:12,
335
Цветанов нямал нужда от помощ
Снимка: БГНЕС

Цветан Цветанов ще намери начин да оправдае своите действия и не е нужно някой да му помага в това. Що се касае като изпълнени задачи, и не само от МВР - и от ДАНС, и от прокуратурата, мисля, че България се движи добре. 

Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за БНТ.

Ако се докаже, че ГЕРБ е била финансирана от съмнителни фирми, парите ще бъдат върнати,  категоричен е министър-председателят.

Най-голямото ни предимство е, че ние действаме много последователно, но за разлика от предишните, които не се вслушваха в гласа на хората, ние искаме да чуем и неправителствените организации, и нашите партньори, и синдикатите, и работодателите, заяви премиерът.

Министър-председателят подчерта, че решението за прехвърляне на средствата от професионалните пенсионни фондове към НОИ е тежко решение.

Когато дойдохме на власт намалихме с 2 % пенсионната осигуровка, но в условията на криза това не е достатъчно. Пенсионната система е сбъркана, затова сложихме на масата реалностите и истините, които до този момент бяха прикривани, обясни Бойко Борисов. 

В момента имаме най-ниските данъци в ЕС, подчерта премиерът.

Според него до 6-7 месеца икономиката трябва да тръгне, като докаже на партньорите ни от ЕС, че сме дисциплинирана държава.

Бойко Борисов коментира и въпроса за „пладнешкия грабеж в Цанков камък”. 

Той заяви, че пари сега е щяло да има "и за младите учени, и за старите учени, и за БАН, и за университета, и за всички. Нито Дянков е луд човек, нито аз – да искам да настройваме съсловията, ако парите ги имаше в бюджета".

Атракцията Цанков камък

По-рано в петък Борисов оповести, че на държавата се спестяват 26 милиона лева с подписаното днес акционерно споразумение между НЕК и изпълнителя на "Цанков камък" - австрийската компания "Алпине Бау". 

Бойко Борисов определи обекта "Цанков камък" като атракция, "защото няма такъв случай в Европа да бетонираш планината". 

С тези 200 хил. куб. м, с които е бетонирана планината, можеше да имаме магистрала София-Бургас от бетон, допълни министър-председателят.

Това съоръжение е гордост за енергетиката и срам за всички политици, които са допуснали да струва толкова много, коментира министър Трайчо Трайков.

По неговите думи язовирната стена на "Цанков камък" е най-голямата, която е строена през последните 25 години в Европа. 

Според Трайков общата стойност на целия проект е 476 милиона евро. 

По този повод премиерът Борисов отбеляза с ирония, че тази инвестиция ще се изплати най-рано след 1000 години.

Жител на Осиково убеждава премиера

Жител на Осиково убеди в петък премиера да отпусне средства за изграждането на път до родопското село, съобщи БТА. 

Слави Бошнаков издейства българско-австрийско финансиране след петминутен разговор с министър- председателя при посещението му на обекта "Цанков камък".  

Бошнаков разказал на премиера, че Осиково е откъснато от света, защото пътят до селото е като лунен пейзаж. 

След като чу разказа за проблемите на жителите на Осиково, Бойко Борисов продължи преговорите с представителя на австрийската фирма "Алпине Бау" Дитмар Алута, съобщава БТА.

Австрийският бизнесмен се ангажира да даде половината от необходимата сума от три милиона лева за строителство на пътя, а премиерът обеща да отпусне останалата част.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
0
 
2
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
"РазБойко мамин: Цветанов няма нужда от помощ"ДА НЯМА НУЖДА ОТ ПОМОЩ - МОЖЕ ДА СИ ХОДИ САМ!!!Бойко, вземай Цецко, и да ви няма. Време Ви е да си ходите...
323
0
 
2
 
! Отговори
AZ преди 13 години
TOCHNO TAKA E, NE E IMALO PO-GOLEMA KONTABANDA OT KOGATOI DA E BILO.HORATA NA STANI6EV VZIMAHA 22 000 EVRO NA KONTEINER CIGARI A HORATA NA VELIKIO, NAI-OT NAI UMNITE I CHISTITE, BOIKO BORISOV VZIMAT PO 55 000 EVRO. I CECO I HORATA SA MU V SISTEMATA!!!BARVO.ZNAETE!!!!
322
1
 
0
 
! Отговори
Абе преди 13 години
Не пада благодарение на Цветанов рейтинга а удара е насочен срещу Цветанов защото ако трябва да сме честни той е единствения в тази държава който прави нещо срещу мафията.Народа обаче е особено чувствителен на тази тема защото му е писнало да го крадат и при най-малкото говорене и подозрение в някой чее такъв той е направо отписан.Янето е вреден за страната защото няма възможностите да оправи нещата но е гладен за власт и пречи на тези които могат да ги оправят със зависта си.Тоталитарзъм трябва
321
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 13 години
А че благодарение на цветанов спада рейтинга на управлението ви...кво да говоря повече.Много сгреши с него,ей тва е бойко! Много неподходящи хора сложи и на хората им писна вече.Избраха ви за да подобрите финансовото им състояние а не даправите зрелищни шоута.
320
2
 
4
 
! Отговори
Пожарникалисимуст преди 13 години
след и около приказките за Яне че бил понякога Янка а друг път Курлизанка бледнеят след неговите думи:" От РЗС са на мнение, че правителството на ГЕРБ осъществява най-голямата контрабанда на цигари за целия преход. Има организирана престъпна група в самото ядро на правителството на ГЕРБ. Това ядро се управлява от тартор на име Цветан Цветанов. казва още Яне Янев. Според него контрабандната схема на ГЕРБ е започнала да се осъществява от момента, в който обръчите от фирми на Христо Лачев (бивш изпълнителен директор на "Булгартабак") са били прикрити. В близките няколко дни от РЗС ще поставят въпроси към управляващите, за да разберат колко и на кого е платил Лачев за свободата си. "та ко ми пука на мене Яне дали педюластик? Ако тоя кътил говори неща близо до истината е най-добре да помогнем да се види истината и после кой за където е. защо от ГЕРБ не го подпукат като красиви, честни и усмихнати когато Яне твърди че са аморални, лъжци и свирепи контрабандити. А? защо ГЕРБ не му *** мутрайката за бъзиците срещо Цецо? А бе? *** ГЕРБ така са Гърбясали че не Яне, ами Гошо *** вече точи зъбета за некоя позицийка на митничар на Пертишката митница..ето това е проблемът. Яне казва неща, от ГЕРБ си траят и са се свили като идийска рота зад негово превъзходителство министър предателят Пожарникалисимуст Борисьо Фъзфиркальонович Старисов.ръчкайте журналята да искат прокороски мнения около бръщолевиците на Яне и тишината в онези 9 апартамента закупени с пари изкарани като шпионин за друга държава....
319
2
 
5
 
! Отговори
kk преди 13 години
Не се загрижвай толкова за НАЦИЯТА!!!*** си у САЩ,за да осъществиш мечтата си!!!
318
0
 
4
 
! Отговори
kk преди 13 години
И ако "прегърнеш" идеята за една "специална" комисия да раследва Цветанов,едва ли си вярваш,че той ще се оправи!!!
317
2
 
7
 
! Отговори
kk преди 13 години
Бойко,поне веднъж бъди МЪЖ!!!Вече се отчаях,че можеш да бъдеш ЧЕСТЕН!!!С най-ниски данъци сме били!!!А за разликите в заплатите и пенсиите,защо не кажеш нещо,а за нивото на здравеопазването?!!Само с МВР,ДАНС и Прокуратута се изхвърляш,като че ли не доказахте,че там сте най-слаби!!!Само по "брой" на подслушвания превъзхождате останалите страни по света-не казвам само страни от Европа!!!
316
0
 
4
 
! Отговори
Ivan преди 13 години
Какви са причините ,още не се гледа делото срещу А. Петров .Имам предчувствиа ,че се разиграва много неподчена игра!
315
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
koga si proZt e zavinagi..........
314
2
 
6
 
! Отговори
Мноооо преди 13 години
вземи сам се светни!Цецо е пътник - и ако е работил за чужда държава - ще иде в затвора. А най-голямата еврейска държава е САЩ - Цвъ точно за евреите ще да е шпионирал. Оттам и скромния хонорар.
313
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
312
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
пишат под никовете на регистриралите се...
311
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тракторът беше куриерът или пощенската кутия за загубените доклади.........един сводник ,които се намеси в голямата игра...не искам да съм на негово място
310
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И от ЕС също натиснаха. Спомни си ''загубените'' доклади на Серго и как трактора върна един , като ''лоялен'' гражданин. като се смени властта. Така реши да се откупи така , но не му мина номера.........като гледам каква бълвоч се пише по форумите съм сериозно загрижен за бъдещето на нацията ни.........лесно манипулируеми членове на блееще стадо :((
309
10
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ до ГРОБ преди 13 години
Мръсни *** червени *** не ви стигна че крадохте 8 години , а имате наглостта да плюете по ГЕРБ- НАЙ-БЪЛГАРСКАТА ПАРТИЯ.Допълвате се идеално с ГЕЙ СЕРГЕЙ И СЕДЕФЧО ПЪРВАНОВ да не забравя и Т.ДОНЧЕВА - ШРЕК.
308
4
 
14
 
! Отговори
Питам преди 13 години
Защо Цветанов все още е на свобода. По неговата логика-ЩОМ ИМА СЪМНЕНИЯ -В ЗАТВОРА. ЦЕЦО АПАРТАМЕНТИ В ЗАТВОРА.
307
2
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
АП има вероятност да е свързан с някои среди от руските и израелски служби. Много е интересно защо само САЩ настояват за неговото задържане. Ако имаха информация която да го компроментира пред ЕС, те щяха да кажат информацията и той щеше да бъде обвинен в шпионаж. Очевидно, това което прави е в наш и на ЕС интерес, може би. ЦЦ обаче се показа катко обикновен кокошкар. Добре е да си ходи.
306
2
 
13
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Много интересен въпрос задаваш ! Много ми се иска някой да го зададе на хората от ГЕРБ да видим тогава кой ще отговори и какво :) ... ама вярно че те си имат един безупречен лъжец - Дянков :)) ОСТАВКА !!!
305
3
 
11
 
! Отговори
Робко преди 13 години
Много интересно , от къде ще намери ГЕРБ пари за да върне на спонсорите си парите предизборната кампания 2008 г. От членски внос ли? Много съмнително Нека да се каже ясно за да няма съмнение в почтеноста .