Първанов подреди азбуката

Проектът му АБВ официално стартира
Обновена: 13 авг 2011 07:41 | 29 окт 2010 14:27, Красимир Ангелов
315
Първанов подреди азбуката
Снимка: БГНЕС

Президентът Георги Първанов най-после потвърди, че на 11 ноември ще бъде създадена нова гражданска инициатива. 

“Има една широка гражданска инициатива, която е в ход и която вероятно скоро ще стартира в публичното пространство. Това не значи все още учредяване”, посочи държавният глава, помолен да коментира дали готви свой политически проект.

Първанов допълни, че в тази гражданска инициатива има представители на различни гилдии и слоеве -  учители, лекари, преподаватели, кметове, представители на неправителствени организации, политици, които участват като граждани, специалисти, професионалисти, без ангажиране на политическата им партия.

“Повече ще се разбере, когато се съберем”, категоричен бе президентът и потвърди, че срещата на новата формация ще е на 11 ноември.

Още по темата
29 окт 2010 07:01
355

Макар да не потвърди нищо за име, по всяка вероятност политическият проект на президента ще носи името АБВ - "Алтернатива за българско Възраждане".

Избраната дата 11 ноември не е случайна – на нея преди 9 години Първанов поведе пред Петър Стоянов на първия тур на президентските избори, а седмица по-късно бе избран за президент на България.

Сред спряганите имена за движещи сили в новия политически проект на президента са бившият вицепремиер от кабинета "Станишев" Меглена Плугчиева, актьорът Стефан Данаилов и настоящите кметове на Пловдив и Благоевград Славчо Атанасов и Костадин Паскалев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
1
 
10
 
! Отговори
СИН преди 13 години
Никога и НИЩО НЕ дебатирай с комунисти , ченгета , дс- доносници ,потомствени комуноиди, червен *** и прочие ..: ) , освен в изключителни случаи-когато НАПУСКАТ властта , след поредния им провал :: ))
211
1
 
4
 
! Отговори
абв вгз преди 13 години
210
1
 
3
 
! Отговори
Мислител преди 13 години
Мисля си, може и да не сам прав, че дълбоко в себе си този Гоце е много самотен. Изоставен от приятели, истински не може и да има,-това може и да го преживее. изоставен от Зорка това се понася,Но когато те изостави българският народ това е болезнено. И само НЕчовек може да мисли зловещи глупости
209
1
 
12
 
! Отговори
абв вгз преди 13 години
208
3
 
8
 
! Отговори
FOX преди 13 години
Нацията ни, или душата на нацията ни все още е поразена от вируса на комунизма - и най-лошото е, че този вирус сякаш се предава от поколение на поколение. Сиреч е прихватлива тази болест, и във всеки момент - подобно на приливи и отливи - ту приема формата на епидемия, ту пък леко отстъпва, за да се върне отново със страшна сила. Щом като онова вапцарово "Какво тук значи някаква си личност?!", щом като комунистическото "Индивидът е нищо" си вилнеят в душите ни, то оня озъбен брутален комунизъм, който го живяхме някога, на милиметър още не е отстъпил, а само е мутирал в още по-уродливи форми...Това, че често сякаш сме заспали непробудно и си похъркваме, и то в обстоятелства, при които други народи скачат възмутени и излизат на улиците, е емоционална "запушеност". Ето затова ми се струва, че ако намерим начин да пробудим заспалата способност за емоционални реакции в мнозинството от нацията ни, то това ще доведе до отпушването на блокираната в недрата на душите ни енергия, която после по естествен начин ще се излее във външни действия, в гражданска активност. А пък, знайно е, точно на тази основа можем стъпка по стъпка и да станем един ден и действително, сиреч истински свободни.
207
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тук един говори за разбирателство в държавата а бе те окрадоха народа си и цялата държава а ти ми говориш за разбирателство ако изнасилят дъщеря ти или жена ти ти какво ще мислиш бе *** за разбирателство ли или за сатър
206
2
 
1
 
! Отговори
абв вгз преди 13 години
205
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
този помака мълча осем години по време на двойното и тройното управление и сега изведнъж не може да се вземе думата от него все акъл дава сега вече и партия ще прави а бе алан коло ти нали беше президент на всички българи къде ти остана чест и достойнство
204
3
 
2
 
! Отговори
Антикомунист преди 13 години
Скоро. То се усеща във въздуха. Скоро.
203
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-*** е, че копелетата убиват собствения си народ, за няколко кинта в повече. *** месо от магазин не яде, за тях има коне и магарета собствено производство. Т.е., *** си е жив и здрав. Мреме ние от рак! А *** *** гледа отстрани и се кефи! Никога повече, другари! Надявам се до 3-5 години да забравим, че изобщо сте съществували някога! И за по-малък геноцид срещу народа са били изправяни предателите до стената! Марш на забоя и да не излизате от там никога!
202
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И няма да ми е жал за теб.Само да се хванем за ножовете - българи, турци, *** - всички които ви мразим.Колкото и да ви трепеме все ще ви е малко ваща кожа ***.
201
3
 
3
 
! Отговори
amimi2 преди 13 години
Дами и господа,разберете,в България няма нищо друго освен другарки и другари. Жалко че сме такава нация.Всички народи стигат до някакво разбирателство,само ние не можем,тук никой не подкрепя никой.МНОГО ЖАЛКО.
200
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не съм сигурен дали има кой да му вярва на този ***
199
9
 
3
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Искам да попитам какво стана с далавераджията бивш министър от ГЕРБ , Божидар Нанев ??? Хайде говорете ???? Надминаха по корупция и далавери всички правителства досега !!! ОСТАВКА !!!
198
3
 
8
 
! Отговори
Антикомунист преди 13 години
Малко ви остана.Вие си го търсите.Румънците го направиха през 1989 г. Ние ще го направим тепърва.
197
1
 
2
 
! Отговори
абв вгз преди 13 години
196
3
 
9
 
! Отговори
Антикомунист преди 13 години
Народа ви мрази и в червата.
195
9
 
2
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Ехеее ти много си се изплашил от новия проект на г-н Първанов май а ? И Бойко и Цецко ми изглеждат така изплашени като теб :)))) нека СТРАХУВАЙТЕ СЕ малко им остана още своеволия на тези медийни герои :)) УСПЕХ !
194
2
 
5
 
! Отговори
!!! преди 13 години
Не бъркам, не бъркам патрона. И куршума ще бъде за него! Като преди 9-ти септември. По един куршум в главите и на мегдана до дувара. Вашият народен съд ще ти се види като детски филм от 17 часа, като стане истинският 10-ти ноември, другарю!
193
2
 
5
 
! Отговори
елект-орално преди 13 години
АБВГоце!