Вместо духовност – чалгаджийска, мускулеста харизма!

Станишев дръпна нравоучителна реч на управляващите
Обновена: 5 ное 2010 13:39 | 5 ное 2010 13:38,
413
Вместо духовност – чалгаджийска, мускулеста харизма!
Разгорещеният Станишев. Снимка: БГНЕС

"Не искаме да се превръщаме в земя на "брадърската" простотия, в която чалгаджийската, мускулеста харизма вече е стил и модел за поведение, а академичната известност е презряна".

Това обяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Коалиция за България настоява за коренна промяна на политиката на управляващите в духовната сфера. Незабавно да бъде осигурено нормално финансиране на университетите и научните организации. Настояваме образованието, науката и културата да станат водещи национални приоритети", допълни червеният лидер.

Той отбеляза, че проектът за бюджет за 2011 г. е истински геноцид срещу науката, образованието и културата.

"За 2010 г. делът за образование е 4,3 процента от БВП, а за 2011 г. се планира да бъде 3,3 процента от БВП", добави Станишев.

"Ние от Коалиция за България няма да оставим България да се търкаля по нанадолнището", категоричен бе лидерът на БСП.

Той отбеляза още, че левите са сериозно обезпокоени от "агресивната и безотговорна политика на правителството на ГЕРБ и „Атака” в областта на науката, висшето образование и култура".

Още по темата

"Осъществява се безпрецедентен финансов и политически натиск на управляващите върху организациите за научни изследвания и висшето образование, най-големите удари са върху Софийския университет и БАН", коментира Станишев и припомни думите на финансовия министър Симеон Дянков, който не препоръчвал на студентите да се записват в Софийския университет.

"Само заради това трябва да си ходи от министерския пост. Хората на духовността искат да бъдат полезни и казват, че Дянков е пътник – колкото по-рано, толкова по-добре", завърши Сергей Станишев. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
356
1
 
4
 
! Отговори
КГБ преди 13 години
372добавен от: Анонимен 372 НАБЛЮДАВАМ ТЕ.................. ПОСТОЯННО ПИШЕШ, ЧЕ ГЪРЦИЯ Е ЗЛЕ АБЕ ПЛАЩАТ ЛИ ЗА ДА ПОДДЪРЖАШ ИНТРИГАТА ВЪВ ФОРУМА ИЛИ ОТ ЕКИПА НА САЙТА ? СТИГА С ТОВА ЗЛЕ Е ГЪРЦИЯ, ЧЕ ЩЕ НИ СЕ СМЕЯТ И ЩЕ НИ БИЯТ И ПАК ЩЕ НИ СЕ СМЕЯТ !!!!!!!!!!!!! ЗНАЕШ ЛИ КОГА ЩЕ Е ЗЛЕ ГЪРЦИЯ ИЛИ ПЪК НАЙ-НЕВЪЗМОЖНОТО НА ЯСНИЯ БЕЛИЯ СВЯТ --- ГЪРЦИЯ ДА Е ПО-ЗЛЕ ОТ БЪЛГАРИЯ КОООООООГАААААААТО ГЪРКИНИТЕ ДОЙДАТ ДА ПРОСТИТУИРАТ В БЪЛГАРИЯ - ТОГАВА ! ОТ 20 ГОДИНИ БЪЛГАРКИТЕ СА *** ТАМ !
355
2
 
4
 
! Отговори
недоволен преди 13 години
Ми то ако не стане нема ти дадат една стотинка докато си жив ще работиш по 16 часа за 2 и 50 и пенсия ще видиш на празника свети слон тия *** милиционерите са *** до ушите само един да даде фира от тех и ще станат меки като гъби ама не вервам някой като гърците се дигне така че само си говорим явно бай *** е мазохист и му харесва да страда
354
4
 
6
 
! Отговори
ТАНЯ преди 13 години
Питай ги сега учителите на какъв хал са! Две години никакво увеличение на доходите!!!! Парите за образованието са орязани, а уж то беше приоритет на тези гербаджии! Хайде, стига си ревала за учителите! Като толкова те е жал що не излезеш да протестираш срещу орязания бюджет на образованието? В болниците е ад! Няма елементарни средства за лечение, разкарват хората да купуват всичко, карат ни да се осигуряваме! Защо? Това управление е геноцид и КРАДЕНЕ!!!
353
3
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Химна на България е Шуми марица а химна на БГ то е горда стара планина /*** / също мой се каже шото кой не е минал той не ние .... не ви харесва аз казвам какво виждам и моа го докажа с факти а за гърците срещу нас да бягат не моем ги стигна
352
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В МОМЕНТА В ГЪРЦИЯ Е МНОГО ТЕЖКО ПОЛОЖЕНИЕТО ,НА РАБОТНИЦИТЕ НЕ ИМ ПЛАЩАТ С МЕСЕЦИ ,НАМАЛИХА ИМ ЗАПЛАТИТЕ ,ИКОНОМИКА НЯМА ВСИЧКО Е СТАЧКИ, МИТИНГИ ,БОМБИ,ПАЛЕЖИ ,ТОВА ЛИ ИСКАТЕ ДА СТАНЕ ТУК ,ОБРЪЩАМ СЕ КЪМ ГОСПОДА БИЗНЕСМЕНИТЕ ,И ВСИЧКИ КОИТО СТАЧКУВАТ ,ЧЕ АКО ТОВА СТАНЕ ТУК ВИЕ ЩЕ СТЕ НАЙ ИЗГУБИЛИТЕ ,НА БЕДНИЯ МУ Е ВСЕ ЕДНО КАКВО ГОРИ
351
3
 
4
 
! Отговори
nabludatel преди 13 години
Хех най после си признаха и кой ще ни променя боко тиквата или нискочелите каскети или откровения предател гоце както и станишко дето като малък мама дина му викала да не говори варварския български език който иска и линк мога му дам да чете ай сектир пак нов бардак със стари соцкурви идецата им 300 дегенерата с *** си поколения пак владеят парата а нас вълци ни яли да се *** родната ПУТКОВИНА зле са много гърците ей сеа им дадоха на пенсионерите пак по 400 евро на Коледа пак а ние ..
350
1
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Stiga be Stanishev, pone malko ne se zasramvash.Mnogo te kritikuvat, no teb izobshto ne ti dreme.Na tebe ne si li spomnqsh kolko ti plakaha uchitelite, no ti si vlizashe v kabineta i se praveshe, che dori ne gi zabelqzvash.Sega e mnogo lesno.I po malko si gi razmahvai tezi race, che oshte dalgo vreme mi se struva she trqbva da gi mqtash.Za diregent kato gledam izobshto pak ne stavash.
349
10
 
2
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Не е вярно, че Станишев нищо не направи по време на учителската стачка! Направи реформа в образованието и заплатите на учителите се повишиха двойно! Ако ГЕРБ вдигне заплатите не двойно, а с 50% ще е ок! Но това няма да се случи - напротив, поскъпва издръжката на живота, а доходите намаляват! Така че Станишев е АБСОЛЮТНО ПРАВ! ПО-НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ ОТ ГЕРБ Е НЯМАЛО! ЛЪЖАТ И КРАДАТ, ТОВА ПРАВЯТ, А ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ГИ ЗАЩИТАВАТ!
348
2
 
4
 
! Отговори
Търпелив преди 13 години
Емигранте,или си неуспял писател или неуспял емигрант!Или така те тръшка носталгията,че пълниш редовете с откровенни лъжи или си мечтаеш цял живот да емигрираш,ама стигаш само до Калотина и не ти стига куражаКакво удоволствие изпитваш хората да ти показват,чене харесват постовете ти?Или пишеш сам за себе си!!!!
347
3
 
5
 
! Отговори
Краси преди 13 години
Гърция е по-зле от нас?? Абе хора, вие не сте ли разбрали, че по-зле от положението в България няма! Просто ние сме много търпеливи и Дянков даже 500 години ще си го търпим, ама се надяваме да не живее толкова. А и много вярваме на нашата пропаганда - световна криза има, но толкова тежко и гнусно като в милата ни Родина никъде не се живее. Отношението към хората тук е като към дойни крави обслужващи ВЛАСТТА - такова няма в най-затънтения африкански край. А колкото да химна - кой се сеща за него!
346
1
 
12
 
! Отговори
ТЯ преди 13 години
Станишев забрави ли как неговите министри говореха за стачката на учителите като за седянка и той нищо не направи,а сега дава съвети и критикува,вместо да си замълчи и да остави всички да си гледат работата.Той не свърши нищо през неговите 4 години,снишаваше се,докато отмине бурята,както ги учеше бай Тошо,а сега е най-знаещия и можещия.Засрами се и се скрий!!!!!!!!!!
345
3
 
0
 
! Отговори
i az sam navan преди 13 години
ei 362 ti ko predlaga6 e ? da sa varnim v bulgaria i da ba4kame za 20 gadni levas da blaskame po 12 4asa smeni i vinagi ne6to da ne e dovolen 6efa li be aaaaaa Umniko V bulgaria dali izob6to sa 4uvali za OVERTIME I TO X2 ??????????? Ili dahodim da kradem kat ciganitre KAJI BE KAVALJIEV !!!!!!!!!!!????????? TI ILI SI NQKOI 4IKIBOECA NA MAMA I TATI ILI SI NQKOI 6EF4E NA BRIGADA S 10 20 KALPAKA DETO TI ROBUVAT !!!!!!!!!! ZABRANQVAM TI DA PI6E6 POVE4E BAKLUK !!!
344
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да ида да поработя за 15 лири НА ЧАС------------------------------------------Това не е много за хвалба, особено ако си в Лондон, но обяснява простотиите, които си изписал.
343
9
 
4
 
! Отговори
емигрант !!! ...7 преди 13 години
до 354 ох, омръзна ми да сънувам този кошмар СЛАВА БОГУ, БИЛО Е САМО СЪН ! Я да си стана аз и да направя един джокинг рано сутрин по Темза с едно рускинче а после да ида да поработя за 15 лири НА ЧАС а вие си бачкайте за 2.80 в Кауфланд, Метро, Технополис, Техномаркет, Карфур, Бурлекс или където и да е, И ПАК ТОЛКОВА АКО ВЗЕМАТЕ - ДОБРЕ, МНОГО ДОБРЕ !!! че Бойко Боризовата зима идва, Д-то да ви е яко , МНОГО КЪСМЕТ И ЗДРАВЕ !!!
342
5
 
2
 
! Отговори
емигрант !!! ...6 преди 13 години
до 354 после ще ми се обадят всички роднини и ще искат малко евро кой за доктор, кой за храна, кой тока да си плати, кой даже и не може да се прибере от Пловдив до София защото си е изпушил и последния левец.Екстремен спорт спортувам и то само за 1 левче в градския транспорт особено зимата когато навън е +5 а вътре +1 градус или навън спира да вали а моята седалка е мокричка като за полу-икебана, 4-5 бабички да ме настъпят, 2ма да ме напсуват а всички да ме гледат намръщено+3 да ми се изпърдят
341
4
 
4
 
! Отговори
емигрант !!! ...5 преди 13 години
на другия ден да ме събудят ( ако изобщо заспя от просташката измишльотина на Планета Пайнер ) с най-новия хит на Кондьо или Амет или друг отвратителен ци....РОМ, който има 10 момичета БЪЛГАРКИ , които раборят за него на витрините в Амсердам ( червените фенери ) след което няма да се освежа защото пак няма вода тъй като пред блока ЯКО КОПАЯТ а даже и такси не мога да взема защото ТО ТАКСИТО НЯМА КАК ДА ВЛЕЗЕ В РАЗКОПАНАТА УЛИЦА КАТО ....... КАТО КАМБОДЖА, на която улица пак е пълно с ци...ромиии
340
2
 
4
 
! Отговори
емигрант !!! ...4 преди 13 години
... на ЗЕЛЕНО а оня ми идва засилен със 140 на централна градска улиза и минава на ЧЕРРРРВЕНО ( после го изкарват далтонист + че е кихнал и кракът му е дал газ без да иска та за това ме е шибнал и вкарал чак в другото платно през булеварда ) ако изобщо се прибера полу-жив искам да си хапна от СТАРА ПЛАНИНА 99% СОЯ 1% МАЗНИНИ ммммТова най-много го обичам и после да не може или 5 дни да вляза в тоалетната или пък да не изляза, а ако вляза да няма вода или ток или някой да ми откраднал бушоните...
339
2
 
3
 
! Отговори
емигрант !!! ...3 преди 13 години
до 354 ах, колко ми е готяно да чакат всичките мои роднини ред и един след друг да се смеят, ммммНого обичам да не ми се дават обяснения и да хвърлям пари са подкуп, че по-бързо да стане ( да за мога на секундата да се махна ) След като си тръгна да ме блъсне някой или с кола за 300 лв или за 300 000 лв и в двата случая НИЩО не получавам НАЙ-МНОГО 3-4 ТЪПАНИКА ЯКИ и късмет ако само с толкова се отарва, че напълно възможно е от 100% невинен ТОЧНО АЗ да съм виновния защото кротко си минавам...
338
3
 
4
 
! Отговори
емигрант !!! ...2 преди 13 години
до 354 много обичам веднага след преминаване на БГ границата и олекването с няколко евро, няма и 50 метра да счупя джнта а ако е вечер да излезе някой от гората и да се чудя да бягам ли или да се накендзам, че поне се смили над мене и ме остави намира, тъй като полиция няма а и да има ТЕ СА ТЕХНИ ХОРА и виновен ако не си дам всичките пари и го ударя - ЩЕ СЪМ АЗ !!! ах, много ми е яко да чакам после в сервизи, а после за подновяване на паспорта ( то само за това се връщам ) поне 20 дни...
337
2
 
3
 
! Отговори
емигрант !!! преди 13 години
до 354 КУЧЕТАТА ОТДААААВНА НЕ СКАЧАТ СПОРЕД ТОЯГАТА 1. ЗАЩОТО ТОЯГА НЯМА 2. СКАЧАТ ТОЛКОВА - КОЛКОТО СА СЕ НАХРАНИЛИ 3. СПОРЕД ЗАВИСИ ДРЕСЬОРА ох, колко ми е гадно да гледам перфектни къщи, сгради, постройки, хора, улици, паркове зелени с рекичка по средата и нови корабчета да плават по нея - МНОГО МИ Е ГАДНО !!! тоооолкова мого да искам да се върна в Абсурдистан и още на границата да ме спират а уж граници няма ( има само в Абсурдистан за да може митничаря да си построи квадрозонет...