Вместо духовност – чалгаджийска, мускулеста харизма!

Станишев дръпна нравоучителна реч на управляващите
Обновена: 5 ное 2010 13:39 | 5 ное 2010 13:38,
413
Вместо духовност – чалгаджийска, мускулеста харизма!
Разгорещеният Станишев. Снимка: БГНЕС

"Не искаме да се превръщаме в земя на "брадърската" простотия, в която чалгаджийската, мускулеста харизма вече е стил и модел за поведение, а академичната известност е презряна".

Това обяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Коалиция за България настоява за коренна промяна на политиката на управляващите в духовната сфера. Незабавно да бъде осигурено нормално финансиране на университетите и научните организации. Настояваме образованието, науката и културата да станат водещи национални приоритети", допълни червеният лидер.

Той отбеляза, че проектът за бюджет за 2011 г. е истински геноцид срещу науката, образованието и културата.

"За 2010 г. делът за образование е 4,3 процента от БВП, а за 2011 г. се планира да бъде 3,3 процента от БВП", добави Станишев.

"Ние от Коалиция за България няма да оставим България да се търкаля по нанадолнището", категоричен бе лидерът на БСП.

Той отбеляза още, че левите са сериозно обезпокоени от "агресивната и безотговорна политика на правителството на ГЕРБ и „Атака” в областта на науката, висшето образование и култура".

Още по темата

"Осъществява се безпрецедентен финансов и политически натиск на управляващите върху организациите за научни изследвания и висшето образование, най-големите удари са върху Софийския университет и БАН", коментира Станишев и припомни думите на финансовия министър Симеон Дянков, който не препоръчвал на студентите да се записват в Софийския университет.

"Само заради това трябва да си ходи от министерския пост. Хората на духовността искат да бъдат полезни и казват, че Дянков е пътник – колкото по-рано, толкова по-добре", завърши Сергей Станишев. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до емигрант !!! "Кучето скача според тоягата!" Мисълта ми е, че извън БГ се подчинявате на общия ред, а у нас сте се подчинявали на общия хаос! И не се хвалете колко добре живеете, като слугувате на по мързеливи от вас. вършите онези дейности, който местните никога няма да се захванат и получавате многократно по малко!Е за малко по висок жизнен стандарт да търпиш унижение, просто не си заслужава! Изглежда в България чрез естествен подбор, ще останат най силните, най-борбените и най достойнит
335
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тези от бан нещо сътвориха ли,измислили са, нещо допренесли ли са за света през последните 20 год. освен да гледат червото да им е пълно. няма резултати и пари няма. ако някои знае нещо да са измислили нека ме обори
334
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
моля те не пиши повече. гърция е била империя сега са нищо и няма и да бъдат. като имат 10-15 начина да се оправят ами да се оправят. само да не им остане последния начин да станат албанци
333
1
 
0
 
! Отговори
Български Войн преди 13 години
Ти пък....емигрирал вече...забравил сигурно и българският химн, ама дай да плюе.Гърция в момента е много зле, даже са по - зле и от нас!Най - много се дразня когато емигранти-нихилисти ми се правят на много адекватни и разбиращи положението...
332
0
 
4
 
! Отговори
емигрант !!! преди 13 години
*** ли да те нарека .......... СЛЕПОК лииииииии как и аз не знам докато Дянков е един най-добрите илюзионисти ! така яко ви заблуждава, как яко пипат с Бат ви Бойко и Цецката, че след около 2 максимум 3 години ще идете да се оперирате на очен хирург !!!
331
0
 
6
 
! Отговори
емигрант !!! преди 13 години
до 348 глупости не приказвай :) Гърция е на светлинни години от нас за това 200 000 *** от Абсурдистан + 50 000 българи работят ТАМ за да вземат пари и да ги вкарват в Абсурдистан + това Гърция има връзки със света от 100 и повече години Абсурдистан има само от 20-на и то едни връзки ----- пишман !!! Гърция колкото и да стане зле - винаги ама ВИНАГИ имат поне 10-15 начина за да излязат от батака ( в който НЕ СА ! ) ние нямаме НИТО 1 с изключение ЕМИГРИРАНЕТО !!! .
330
2
 
1
 
! Отговори
a преди 13 години
Точно пък Гърция да даваш за пример е съвсем неуместно.Те вземаха големи заплати и пенсии и сега какво? Забатачиха я повече от нас.
329
0
 
4
 
! Отговори
Bremer преди 13 години
Точно така е, България няма нужда от нас докрорите и професионалистите и ние заминахме. :) За което им благодарим, че ни пратиха да открием нов свят, по-нормален, а не Абсурдистан!
328
0
 
4
 
! Отговори
Читател преди 13 години
Абе,Мен-кой до сега от УПРАВЛЯВАЩИТЕ-НЕ КРАДЕШЕ??????Би ли дал ПРИМЕР??????
327
2
 
1
 
! Отговори
човек преди 13 години
340 341 332 335 - много еднотипен начин на писане имате . и инженер се пише с е след ж . що се притеснявате от критика като толкова добрини направи герб за България . давам примери - замразена минимална заплата , замразени пенсии , без коледни добавки и не ми сочете гърция там пенсиите нЕ сА по 150 ЛЕВА . увеличена пенсионна вноска , увеличена пенсионна възраст , намалени приходи от увеличения акциз на цигарите . още искате ли ? каквото е в джоба такова е управлението . ПРОСТО КРАДАТ .
326
2
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
И като си тръгне и последния да не забрави да вземе трикольора,да угаси лампите и да заключи портата!Ще си остане една "добра територия",готова за инвазията,която чуждите Ви господари отдавна очакват...емиггранти-жалки!!!!
325
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков е най-добрия финансов министър досега, работи по американски моделкоето никак не се харесва на някой хора, на които им спря краденето и източванетоникак не се харесва и на "Учените" от БАН, свикнали да си веят крачолите и да тикат до пенсия без много труд
324
6
 
8
 
! Отговори
Галя преди 13 години
Съгласна съм със Станишев. Дянков да си ходи!Не го бива, това е ясно на всеки
323
5
 
5
 
! Отговори
Георги преди 13 години
До миналата година бях студент.. т.е по времето на Станишев бях студент. Не помня да са се правили някакви подорения по моя университет - Ун. по Архитектура, Строителство и Геодезия. Смятам, че е от най-хубавите уни-ти в БГ. И все пак г-н Станишев не е инвестирал кой знае какво в образованието. Сега университета ми е по-добре от колкото, когато аз учих там.. може и да е заради новия ректор - незнам. Но Станишев няма право да мърмори,понеже и той не е направил нищо за да помогне !!
322
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
При комунизма бяхме всички бедни. За да имаме капиталисти комунистите разрешиха на своите да окрадат държавата (е и мутрите пооткраднаха това онова). Това мога да го приема за неизбежна необходимост на прехода. Но сега имаме вече богати капиталисти и е време да спрат да крадат и да се захванат да произвеждат и изнасят. Ето това се опитва да направи Бойко -подкрепете го. Не може да вкара капиталистите в затвора, други няма от къде да вземем. Само се опитва да ги дисциплинизира. Искаме ред и закон
321
2
 
5
 
! Отговори
емигрант !!! преди 13 години
до 334 и как се бориш с проблемите МНОГО ТЕ МОЛЯ ДА СПОДЕЛИШ + после и резултатите АКО има такива де като ходиш на ПИЯНДУРСКО, извинявам се :) на факелно шествие с ВМРО да крещите вечер и после цяла нощ ли ? като напсувате някой от друг етнос ? като пееш 2-3 възрожденски песни и то САМО половината защото не знаеш текста КАК ?
320
3
 
5
 
! Отговори
емигрант !!! преди 13 години
точно това имам предвид, да гледат предаването "ЕМИГРАНИТИ" за да видят колко невероятно добре живеят българите в чужбина, ти явно не ме разбра :) имаше в един брой на предаването, в което Карбовски интервюира българи на палатки в гората И ПАК БЯХА ПО-ЩАСТЛИВИ ОТ КОЛКОТО ТУКА В АБСУРДИСТАН, смятай за какво говоря и за какво става дума. а ти ....... помагай на българите колкото можеш за да не се върнат в Абсурдистан !
319
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Очевиден факт е,че след червените е такъв батак, от които се излиза по 5-6 години.Така саботират идващите след тях,че ни е бедна фантазията.Когато се появят трудностите все ще се изскочи някой от тях,който ще посочи с пръст и ще заклейми новото управление като неспособно.И най-странното е,че народа винаги се хваща на стария номер.
318
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз се борих 10-тина години с абсурдите, имах 2 фирми. Но се оказа че съм твърде честен и не мога да лъжа, да крада и да давам подкупи. За това и не ми тръгна бизнеса. А сега работя за една от световните петролни компании и получавам 3 пъти по-голяма заплата от президента на България без да се налага да лъжа и да крада. Тука хората уважават чесността и я ценят. А ти като се бориш с абсурдите какво си постигнал, резултати некакви? Мой човек - нищо не зависи от тебе!
317
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма какво да гледам разни скапани български предавания. Работя като инжинер в чужбина, заплатата ни е 5000 евро, дават ми служебна кола и апартамент. Родината е там където се чустваш добре. Не съм достатъчно *** за да се върна да работя в България за 800 лева и да ме мачкат крадливи комунисти. Мед им капе от устата а през това време ръцете им те преджобват докато си баламосан. Тея от БАН ако са способни до сега да са ги взели във водещите световни лаборатории и да им плащат по 100000 долара/год