Вместо духовност – чалгаджийска, мускулеста харизма!

Станишев дръпна нравоучителна реч на управляващите
Обновена: 5 ное 2010 13:39 | 5 ное 2010 13:38,
413
Вместо духовност – чалгаджийска, мускулеста харизма!
Разгорещеният Станишев. Снимка: БГНЕС

"Не искаме да се превръщаме в земя на "брадърската" простотия, в която чалгаджийската, мускулеста харизма вече е стил и модел за поведение, а академичната известност е презряна".

Това обяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Коалиция за България настоява за коренна промяна на политиката на управляващите в духовната сфера. Незабавно да бъде осигурено нормално финансиране на университетите и научните организации. Настояваме образованието, науката и културата да станат водещи национални приоритети", допълни червеният лидер.

Той отбеляза, че проектът за бюджет за 2011 г. е истински геноцид срещу науката, образованието и културата.

"За 2010 г. делът за образование е 4,3 процента от БВП, а за 2011 г. се планира да бъде 3,3 процента от БВП", добави Станишев.

"Ние от Коалиция за България няма да оставим България да се търкаля по нанадолнището", категоричен бе лидерът на БСП.

Той отбеляза още, че левите са сериозно обезпокоени от "агресивната и безотговорна политика на правителството на ГЕРБ и „Атака” в областта на науката, висшето образование и култура".

Още по темата

"Осъществява се безпрецедентен финансов и политически натиск на управляващите върху организациите за научни изследвания и висшето образование, най-големите удари са върху Софийския университет и БАН", коментира Станишев и припомни думите на финансовия министър Симеон Дянков, който не препоръчвал на студентите да се записват в Софийския университет.

"Само заради това трябва да си ходи от министерския пост. Хората на духовността искат да бъдат полезни и казват, че Дянков е пътник – колкото по-рано, толкова по-добре", завърши Сергей Станишев. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стой си в твойта чужбина бе. Някои може би предпочитат да се борят с абсурдите, отколкото да поемат по лесния път, като теб. Аз се изнасям, проблемите остават за вас...Не звучи като казано от истински българин...
315
1
 
5
 
! Отговори
емигрант !!! преди 13 години
:) ДОРИ и най-големите изтърсаци българи пак получават грижи !!! не ги плаши излишно, че само инжинери, доктори и професионалисти
314
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой вече сме навън. Елате и вие. Тука уважават инжинери , доктори и други професионалисти и дават добри заплати. Като се изнесем всички от кого ли ще крадат комунистите. Навън номерата им не минават щото има ред и закони. Така че учете чужди езици. Света има нужда от образованите и трудолюбивите българи а България не. Изберете сами.
313
2
 
5
 
! Отговори
емигрант !!! преди 13 години
искам да се обърна към интелигентните и поне малко от малко можещи хора - да гледат повече материали за ЕВРОПА и начина на живот за емигранти, като за целта най-лесно и точно КРАЙНО ВИ ПРЕПОРЪЧВАМ ПРЕДАВАНЕТО "ЕМИГРАНТИ" за да чуете от истински емигранти-бългати как и какъв е живота там, НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАТЕ !!!
312
3
 
6
 
! Отговори
емигрант !!! преди 13 години
те повечето отдавна заминаха . а тази криза и тази мутра БОЙКО - са един ПОСЛЕДНИЯ стимул за да се махнат и ПОСЛЕДНАТА ПАРТИДА долу-горе кадърни българи . много хора събират и последните си парички, теглят един кредит и си купуват ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ за някое летище в Европа. Не е невъзможно, малко е трудно но не и невъзможно, ЦЕНАТА НА САМОЛЕТНИЯ БИЛЕТ за някое летище от Западна Европа е от 100 до 230 лв ! така че...................... СЕГА Е МОМЕНТА ЗА НАИСТИНА ПОСЛЕДНИЯ ВЛАК !!!
311
0
 
4
 
! Отговори
Брат Сали преди 13 години
Серго,точно Вие превърнахте държавата в чалгарница,защото умни хора не Ви трябваха,че току виж ви взели властта,сега ревеш като неонодена вдовица срещу помията,в която превърнахте държавата!*** руски,зарови си главата в *** и се моли да те не набара някоя от мутрите,които ти създаде!
310
1
 
5
 
! Отговори
Candy преди 13 години
Абе тоя.... вече дори не мога измисля достатъчно обидна дума. България се търкаляла по нанадолнището, а кой г-н бивш министър и настоящ *** без нито един ден работен стаж, освен като премиер, би на България руския ботуш в ГЗ, за да се търкаля надолу? И защо сте на всяка на мерудия, бе г-н бивш министър, кой ше ви повярва втори път?! Ама си стойте там и си грачете, нали, за да взимате депутатската заплатка, да си клатите краката, както са ви научили братушките, това най- го умеете май.
309
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
що не не се скриеш най добре, видяхме те колко струваш.
308
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 13 години
В БГ, както казваш, има много проблеми, но знам едно. Когато всеки млад човек тръгне навън, нищо хубаво няма да излезе от България. Нищо няма да остане, а България ще пропада ли, пропада...Неподстрекавай към изнасяне навън. Искай хората да остават и да се борят с простотиите, които ги заобикалят.
307
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Този (Станишко) няма ли да престане?!?! Какво направи за образованието, за външната, вътрешната политика и икономиката, културата изобщо?!?! Какво направи той, че да си дава правото да критикува?!?! Елита в момента е ***, *** и продажници. От там се започва реформата....
306
3
 
6
 
! Отговори
SS преди 13 години
В БГ простотията и изобщо всички негативни явления,за които се сетите,са толкова всеобхватни,че единственият изход за малкото останали нормални хора е да се махнат.Колкото по-рано се усетят,толкова по-добре !!!
305
1
 
8
 
! Отговори
до коментиращите преди 13 години
имаШЕ луканова зима , имаШЕ виденова инфлация . вие там ли живеете , защото сега е 2010 година . 50 години бкп управляваше и живееше с фашизма и наследството от него , вие живеете с наследството от първите години на " Демокрацията " . това означава ли че герб могат да намалят парите за образование и здраве ? дали управлява герб или бсп не е от значение , от значение е здравето и образованието на нацията .и който лиже дупето на управляващите не вижда по далеко от политическия си нос .
304
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стани-шеф пак си прави раклама този път на гърба на учителите.
303
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-голямото унижение на учителите беше точно по времето на Станишев. Няма да забравя как им се подиграваха с Орешарски.
302
3
 
0
 
! Отговори
Руски стандарт преди 13 години
Никога не съм вярвал, че мога да вдигна такава тежест и да я нося един киломeтър.:)
301
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Биг Брадър започна по времето, когато на власт бяха червените. И цели 5 сезона не го спряха, само ставаше от просташко по-просташко.
300
6
 
10
 
! Отговори
емигрант преди 13 години
Еее точно при твоята партия бяхме цъфнали и вързали.Как мога да забравя Лукановата зима,Виденовата хипер инфлация и твоето идване на власт ми доиде в повече и се преселих на място дето комунистите са в лудниците и въпросът какво ще ядем не е на дневен ред.Като останете само политици и *** ще се оправи България но мен това не ме грее.
299
12
 
14
 
! Отговори
българин преди 13 години
Ето, *** българи, докъде я докарахме. Станишевият изтърсак да ни учи на духовност. Лошото е, че в критиката е прав. Още по-лошото е, че е червен лицемер, а сега властващите червени простаци му дават храна за изява.ДУХОВНОСТ НЯМА, ТАМ КЪДЕТО ИМА КОМУНИСТИ - И СТАНИШЕВЦИ, И БОКОВЦИ, И ДОГАНЦИ.
298
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Циркаджия неуморим вярва си, но не му вярват.
297
1
 
7
 
! Отговори
samodiva преди 13 години
Kusno , mnogo kusno se setiha. Ami nali e udobno da se uprawlqwat nemisleshti ovce koito povtarqt kato papagali wsicko , togawa zashto se syrdqt ?