Вместо духовност – чалгаджийска, мускулеста харизма!

Станишев дръпна нравоучителна реч на управляващите
Обновена: 5 ное 2010 13:39 | 5 ное 2010 13:38,
413
Вместо духовност – чалгаджийска, мускулеста харизма!
Разгорещеният Станишев. Снимка: БГНЕС

"Не искаме да се превръщаме в земя на "брадърската" простотия, в която чалгаджийската, мускулеста харизма вече е стил и модел за поведение, а академичната известност е презряна".

Това обяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Коалиция за България настоява за коренна промяна на политиката на управляващите в духовната сфера. Незабавно да бъде осигурено нормално финансиране на университетите и научните организации. Настояваме образованието, науката и културата да станат водещи национални приоритети", допълни червеният лидер.

Той отбеляза, че проектът за бюджет за 2011 г. е истински геноцид срещу науката, образованието и културата.

"За 2010 г. делът за образование е 4,3 процента от БВП, а за 2011 г. се планира да бъде 3,3 процента от БВП", добави Станишев.

"Ние от Коалиция за България няма да оставим България да се търкаля по нанадолнището", категоричен бе лидерът на БСП.

Той отбеляза още, че левите са сериозно обезпокоени от "агресивната и безотговорна политика на правителството на ГЕРБ и „Атака” в областта на науката, висшето образование и култура".

Още по темата

"Осъществява се безпрецедентен финансов и политически натиск на управляващите върху организациите за научни изследвания и висшето образование, най-големите удари са върху Софийския университет и БАН", коментира Станишев и припомни думите на финансовия министър Симеон Дянков, който не препоръчвал на студентите да се записват в Софийския университет.

"Само заради това трябва да си ходи от министерския пост. Хората на духовността искат да бъдат полезни и казват, че Дянков е пътник – колкото по-рано, толкова по-добре", завърши Сергей Станишев. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
4
 
6
 
! Отговори
FOX преди 13 години
Зловещият сценарий на прехода беше написан цяло десетилетие преди прословутия 10 ноември 1989 година. Авторката бе известна стара дама, майката столетница - партията безсмъртница, която в старата си, износена утроба скорострелно отгледа нейните свидни отрочета: ДПС, НДСВ,ATAKA,РЗС,ЛИДЕР и още десетки незначителни изтърсачета. И започна последното действие от многовековната българска трагедия. Да излъжеш и да заблудиш цял народ, да го приспиш цели двадесет години и той още да не може да се събуди
255
5
 
2
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Има да ти *** майката, това съм аз!!!
254
10
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
Нахален<нагъл<по-нагъл<най-нагъл<комунист<ГЕРБЕР<Б.Б
253
4
 
4
 
! Отговори
познай кой преди 13 години
Има ли поне един интелигентен гербер?
252
4
 
8
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Нахален<нагъл<по-нагъл<най-нагъл<комунист
251
2
 
1
 
! Отговори
до Василев преди 13 години
Какъв ти е проблемът "с мотиката и лопатата"! Проблемът е, че един създава, а друг "къса розите от райската градина" ! Защо ли? И не говоря само метафорично!
250
3
 
8
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Хората от dnes.bg са пуснали анкета на тема: " Докъде ще стигне АБВ-то на Първанов?". Феновете на левите партии погледнете резултатите от гласуването и помислете с промитите си от детинство мозъци накъде отивате и какво мислят българите за вас.
249
1
 
10
 
! Отговори
kvo преди 13 години
Нещо много закъсняхте с образованието, а 20 години защо спахте ?
248
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕТО ТОЗИ ВИДЕН ПОЛИТИК НА СНИМКАТА, КОГАТО ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА ЗАЕДНО С ДОГАН И ПЪРВАНОВ, САМО ТОГАВА ЩЕ СЕ ОПРАВО БЪЛГАРИЯ!
247
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА ЖИВЕЕЕЕЕ АЗИСССССССССССССС.
246
4
 
8
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Запрятайте ръкави, и се хващайте за мотиките и лопатите ,да направим нашата държава райска градина, да ви *** майката мързелива на всички безделници и неблагодарници пишещи по форумите!!!!
245
0
 
5
 
! Отговори
вересии за скрап преди 13 години
Умни ли? Те да бяха умни, нямаше да ръсят простотии всяка трета минута. И ако можеха да разберат какви хрантутени *** и оговнянени некадърници са. Ама отде акъл да проумеят на кой са хал. Лапацала с дипломи на вересия, пишман интелигенция с накрадените милиони на номенклатурните татенца.
244
3
 
7
 
! Отговори
norm преди 13 години
Обясни ми как се спори с хора,които освен петолъчката и шмайзера не признават нищо друго.Вече писах,че с промити мозъци не се спори,безпредметно е.
243
2
 
5
 
! Отговори
Бепристрастен преди 13 години
Какво правим от тук натам? Ако "изчиктим плявата от житото" т.е партийната принадлежност на Станишев ще чуем истина в думите му! Като че ... трябваше някой да я каже високо на глас от трибуната на НС, та поне някой го чуе и поне малко се замисли над фактите.
242
7
 
11
 
! Отговори
UK преди 13 години
Този *** на снимката не е постигнал и една трета от това което е постигнал Дянков с четене и труд.Този изгледан и реализиран от комунистическата партия бездарен *** се осмелява да говори за умните хора в българия, хората които са учили със заплатите на майките и бащите си.Нагла *** такава, комунистическа ***.Ето какво роди елита на БКП, един долен бекапарски *** !
241
1
 
4
 
! Отговори
нефрит преди 13 години
В думите му има реално разбиране и патос, но той не постъпва правилно! Всеки от тях плюе другият? Нека всички те се съберат на един публичен форум и всеки да разкаже фактите по преустройството по кой какво е наредил, какво е извършил, а тогава ще блесне истината кой прав и кой крив за нас?! Иначе си е само плюене. Но няма да го направи ни един, май? Серго е отдавна в политиката и може да разкаже много неща ако иска? но няма да го направи, а ще плюе и критикува, както и другите.
240
2
 
8
 
! Отговори
Мина преди 13 години
А защо България стигна до това полужение.Къде бяхте до сега господинчо,нали вие казвахте че няма криза.Кризата се задълбочи и скоро няма да отмине ,нали всичко откраднахте сега няма нищо и започваме от нищото.Каквото и да казваш ние знаем кой е виновен .Всички сте продажници всичко продадохте за жълти стотинки ,сега няма работа няма и да има пари в бюджета,защото бюджета се пълни от работници производители.Трябва да произведеш ,да продадеш и тогава идва пичалбата.Простия народ го знае но вие не.
239
4
 
6
 
! Отговори
HG преди 13 години
НАГЛА, НАГЛА ЧЕРВЕНА *** ............
238
2
 
3
 
! Отговори
нефрит преди 13 години
Чалгата си е народна музика. А това, че сега се намножиха *** и други ориенталски маанета, това показва че се е изгубило българското като народност и традиции в огромен мащаб? А и самите певци ги виж? Българки, а въртят голи дупетата и пеят кючеци един след друг, а мелодиите им са или сръбски, гръцки, ***, естрада, рок, но не и български? Че кой ни е крив? Аз съм свирил на ансамбли, харесвам всякаква хубава музика, но считам, че който е българин, трябва да си обича народната ни музика!
237
3
 
4
 
! Отговори
norm преди 13 години
Промитите червени мозъци не са в състояние дори да разберат някои общоизвестни факти,за тях истината е непоносима.А сталиниските ти изстъпления говорят предостатъчно за интелекта ти,ти май още живееш не в миналия,а в поминалия век.