Вместо духовност – чалгаджийска, мускулеста харизма!

Станишев дръпна нравоучителна реч на управляващите
Обновена: 5 ное 2010 13:39 | 5 ное 2010 13:38,
413
Вместо духовност – чалгаджийска, мускулеста харизма!
Разгорещеният Станишев. Снимка: БГНЕС

"Не искаме да се превръщаме в земя на "брадърската" простотия, в която чалгаджийската, мускулеста харизма вече е стил и модел за поведение, а академичната известност е презряна".

Това обяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Коалиция за България настоява за коренна промяна на политиката на управляващите в духовната сфера. Незабавно да бъде осигурено нормално финансиране на университетите и научните организации. Настояваме образованието, науката и културата да станат водещи национални приоритети", допълни червеният лидер.

Той отбеляза, че проектът за бюджет за 2011 г. е истински геноцид срещу науката, образованието и културата.

"За 2010 г. делът за образование е 4,3 процента от БВП, а за 2011 г. се планира да бъде 3,3 процента от БВП", добави Станишев.

"Ние от Коалиция за България няма да оставим България да се търкаля по нанадолнището", категоричен бе лидерът на БСП.

Той отбеляза още, че левите са сериозно обезпокоени от "агресивната и безотговорна политика на правителството на ГЕРБ и „Атака” в областта на науката, висшето образование и култура".

Още по темата

"Осъществява се безпрецедентен финансов и политически натиск на управляващите върху организациите за научни изследвания и висшето образование, най-големите удари са върху Софийския университет и БАН", коментира Станишев и припомни думите на финансовия министър Симеон Дянков, който не препоръчвал на студентите да се записват в Софийския университет.

"Само заради това трябва да си ходи от министерския пост. Хората на духовността искат да бъдат полезни и казват, че Дянков е пътник – колкото по-рано, толкова по-добре", завърши Сергей Станишев. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Ние от Коалиция за България няма да оставим България да се търкаля по нанадолнището"МАСКАРИ! България вие я засилихте по наназдолнището. Ех, що не мога да псувам?!...
275
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма значение кой го е казал,лошото е,че това,което е казал, е истина.Министър да призовава да не се записват студенти в единствения ни университет,който е в 500 най-реномирани европейски университети,то този министър значи иска чалганизацията да властва.*** народ лесно се управлява,а че изпростяваме,това си личи от коментарите.Вижте същността на написаното,това правтелство работи единствено за опросточаване на нацията,с всички възможни средства,открито,нагло и безпардонно
274
12
 
12
 
! Отговори
Сашо преди 13 години
По-добре чалгаджийска и мускулеста харизма, отколкото турско, крадяща ***
273
4
 
6
 
! Отговори
росен преди 13 години
само ми ги дайте гоце, серго, доган, галеви и ви ги заколвам като ярета...преди години съм клал яре и не ми беше приятно, но за тях ще го направя с удоволствие
272
10
 
4
 
! Отговори
ot Amerika преди 13 години
на кой по дяволите му пука за скапаната България!
271
2
 
0
 
! Отговори
Любопитен преди 13 години
до FOXХаресвам идията за ЕДИНСТВОТО, но ти самия приемаш ли другомислещите? Та тази идея не изключва ли партиините, религиозните, расовите и темподобни предрасъдъци?
270
14
 
5
 
! Отговори
ВАЖНО!!!!!!!! преди 13 години
П Р О Т Е С Т: Путин - вън от България!Час: 13 ноември 2010 г. 09:30 - 19:00Място: София, Орлов мост откъм бившата трамвайна линия, между парапета под орлите и парапета на тротоара от изток (над р. Перловска)Създадено от Петър ПенчевДопълнителна информация: НЕ! на Путинска България енергиен център на БалканитеНЕ! на България "троянски кон" на Путинска Русия в ЕвропаДА! на За да остане чиста природа за хората в БългарияОт Асоциация на свободното слово Анна Политковская и Група ГЕОЗа контакти: Петър Пенчев, GSM 0887525032
269
7
 
13
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Дали не е време да припомним на СериГейчо кой написа текста и нотите на Радка Пиратка. Дали не беше Жана Виденовата? От там нататък кой се пробва да спре свинската музика и свинският начин на живот в РБ? А не помните ли един Жанов министър на МВР като хвърляше гюбеци в една кръчма с *** а през това време избиваха полицаите му? И тоя бавноразит гей има наглоста да говори!
268
2
 
2
 
! Отговори
golemanov преди 13 години
Stani, stani, stani.... stani sheff, Stanishev!!!
267
5
 
8
 
! Отговори
заключение преди 13 години
Американците си имат Лейди Гаргата, Джъстин Пипера, ДМХ кучето, певеца за 50 цента и за това управляват целия свят,,, а на нашия СерГей му е виновен Азис, че пее "да го правим тримата" и за това е против тройната коалиция...
266
4
 
10
 
! Отговори
бесен преди 13 години
Станишев - скрии си физиономията и се засрами !Стига вече наследствени червени феодали да ни управляват
265
7
 
2
 
! Отговори
Аз преди 13 години
С кого ще се бориш бе пръдльо. И моя ли свят искаш да разрушиш? Айде пробвай.
264
2
 
9
 
! Отговори
dp преди 13 години
Трагичното е, че истини като тези за всепоглъщащата чалгоселения идватот тая посока...Малоумниата публика, която е дресирана да мисли БСП=БКП (истината е [всички "партии"]=БКП ) се хваща на най-евтино разиграната сценка добро/лошо ченге - гласувай за всекиго, само тия да не са (всъщност всички предложени за изборса "тия", само пеят различни песни)."...че ще стане вълк овцата, а човекът - като нея".... де да беше се променилонещо оттогава.
263
6
 
4
 
! Отговори
MEGI преди 13 години
Какво да Ви кажа:Ами пълно мъртвило. Пълна извратеност. Пълна перверзия. Пълен срам и отврат! Гнус, погнуса, смрад! И знаете ли какво? Май за всичко ние сме си виновни - понеже наивниците са сред нас, понеже податливите на лъжи, са огромно мнозинство.ДА ЖИВЕЯТ МУТРИТЕ! УРА!
262
5
 
10
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Още по-лошо е , че сме страхливи.Да им *** майката престъпна червена изродска където направиха собственият си народ *** и едни жалки подобия на човешки същества!!!
261
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чалгата е поне една класа на соц.изкуството за което жали серГЕЙ - песнички от миналото като "Нас червеното знаме роди ни ..." или "Комунистите родината обичат ..." са ултра-простотия дето трябва да се забрани със закон.
260
1
 
5
 
! Отговори
FOX преди 13 години
Дo ВасилевHикога НЕ е късно! Лошото е,че не сме ЕДИННИ...
259
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От атеисти-комунисти всичко може да се очаква. Те не знаят какво е съвест, какво е грях, какво е морал, какво е срам. Те друго не могат, освен да тъпчат и да плюят и в най-святото даже. Те затова и съществуват: да осквернят всичко, до което се докопат...
258
5
 
9
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Ах,защо не им смачкахме мутрите на посърналите *** комунисти през 1990г,а ги оставихме 20г. да ни *** на главите.Мирен преход с комунисти е невъзможен.Стъпчи го това изчадие и му затвори устата да не трови твоят и на твоите деца живота!!!
257
6
 
11
 
! Отговори
FOX преди 13 години
Правителството на руския комсомолец Станишев доказа, че е антинародно правителство на мутрите и на мафията. То трябваше да си иде, защото извърши национално предателство: държавата капитулира пред мафията! Станахме за резил пред Европа.. Ний, дето изтърпяхме за премиер херсонския плъх Дмитрич и за президент - героя от Сирищник, трябва с две ръце да гласуваме за всеки друг, щото тази ЧЕРВЕНА напаст вече не се търпи.