Българската левица: БСП обслужва интереси на олигарси

Проектът на Първанов е деструктивен за левите, категорични са от младата партия
Обновена: 6 ное 2010 19:39 | 6 ное 2010 19:33,
72
Българската левица: БСП обслужва интереси на олигарси
Снимка: levitcata.org

Иван Генов и Маргарита Милева са избрани за съпредседатели на партията "Българската левица". 

Това решение бе прието от делегатите на първия редовен конгрес на основаната през 2009 г. формация, който заседава днес във Велико Търново.

Според приетата от форума идейна платформа, БСП не може да бъде лява алтернатива на управлението, защото "е съучастник на първоначалното натрупване на капитала в България и обслужва олигархични интереси".

В документа се посочва, че проектът "АБВ" на Георги Първанов е деструктивен спрямо левите сили и е "пореден опит за преутвърждаване на либералния модел в страната за запазване на елита на прехода, формално разделен на "десни" и "леви", но еднакво обслужващ партията на богатите".

Още по темата

Конгресът реши коалиционната политика на "Българската левица" за предстоящите местни и президентски избори да бъде ориентирана към широко обединение на политическите сили вляво от БСП. 

Според Иван Генов в страната съществуват около 30 формации от леви социалдемократи до реформирани комунисти, земеделци и еколози, с които ще се водят преговори за участие в бъдещата лява коалиция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: георги първановБСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Търсят как да си спасят кожата..не успяха с пари с Лидер-а на Ковачки,не успяха и чрез компроматите на Яне Янев ,сега разчитат пак на глупостта на народа,щели да събират обичани от хората политици..ей,я ми кажете един такъв от комунярското котило ...
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО ПРЕДИ 20 ГОД.В АВТОБИОГРАФИЯТА ПИШЕХМЕ-ПРОИЗХОЖДАМЕ ОТ БЕДНО РАБОТНИЧЕСКО СЕМЕЙСТВО,НЯКОИ СТАНАХА ОЛИГАРСИ КРАДЯЙКИ ТРУДОЛЮБИВО ОТ ОБРУЛЕНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД И ОЩЕ ПО НАГЛО ГО ЛЪЖИ ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ,А СЕГА ЩЕ НИ ЛЪЖЕ И АГЕНТ ГОЦЕ,КАКЪВ ГЬОНСУРАТЛЪК!и ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАМ ЗА гУЦАНОВ ИЛИ ГЕРГОВ,КОГАТО ЛИДЕРИТЕ ИМАТ ЗА ДЖОБНИ 140 000 ЕВРО,А АЗ 450 ЛВ ЗА ЦЯЛ МЕСЕЦ,ЕМИ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХ!щЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ-ЗАЩОТО,КОГАТО НЯКОЙ СЕ НААКА НА ХРАНИЛКАТА,ГО ИЗРИТВА СПЕШНО И НА МОМЕНТА!
62
0
 
2
 
! Отговори
човек преди 13 години
поредната измислена политическа партия създадена с идеология АНТИ бсп , а не ЗА нещо конструктивно в интерес на българските граждани . както са забелязали и коментиращите статията - предизборна партия целяща да разсее вота . в чий интерес ще разберем като видим и други от учредителите , а най добре като разберем кой стои зад тях .
61
1
 
3
 
! Отговори
Ахил преди 13 години
Не слушайте Дянков ---кризата сега започва.И ще бъде нещо страшно........................не искам даже и да разсъждам ,защото стигам до ужасни изводи.
60
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 13 години
комунистите пак са трили тука... защо? ти как мислиш?
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВЕРНИТЕ НА ПАРТИЯТА МАЙКА ЧЕДА ОТ ЦЪРВУЛАНКОВЦИ СТАНАХА ОЛИГАРСИ,ИЛИЯ ПАВЛОВ,ВАСИЛ И ГЕОРГИ ИЛИЕВИ,БАНЕВИ,КЮЛЕВИ,ГУЦАНОВ,ГЕРГОВ,ГАЛЕВИ И ОЩЕ,И ОЩЕ...
58
0
 
3
 
! Отговори
Опа преди 13 години
Опа, още една партия. Това е много интересно. На запад хората си имат само две партии, и сега в Англия и Америка като се появи трета партия и се чудят какво става. Тук си имаме много много партии и на всеки избори се появяват по няколко. Интересно е :)
57
0
 
2
 
! Отговори
69 преди 13 години
Тия ми напомнят на измислените СДС-та и НДСВ-та,чиято единствена роля беше да бъркат хората и да размиват гласовете,сега ред е на БСП.Имаше едно псевдо НДСВ което за малко и в парламента да влезе преди 9 години
56
0
 
3
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 13 години
Че чак сега ли се усетихте? Е, по-добре късно, отколкото никога!
55
1
 
11
 
! Отговори
??? преди 13 години
За да се оправи държавата трябва Първанов, Станишев Доган и производните им ГМО-та да са извън власта завинагиV Това го каза ясно и Шопов от Атака, Костов и Димитров от Синята коалиция. Това е истината!
54
1
 
8
 
! Отговори
1111111 преди 13 години
Новата партия на Първанчо ще е второ РЗС и в един момент ще бъдат заедно с БСП и ДПС! Това е за пояснение на тези дето постоянно са заблуждавани от Първанов, Станишев, Доган и в ново време Яне! Това е истината. Искат винаги да цуцат от народа, а уж били за справедливост и мислили за хората!
53
1
 
11
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Няма в РБ престъпна, криминална групировка, която да НЕ Е свързана по някакъв начин с БСП
52
0
 
3
 
! Отговори
501 преди 13 години
Маджо,Маргините,Стенли,Винетка,***,Вальо Златев.........
51
1
 
3
 
! Отговори
ДОБРО , УТРО.... преди 13 години
....ЯВНО , НЯКОЙ Е ОТКРИЛ ПАК ....АМЕРИКА....!ЧУДЕСЕН ДЕН ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ!ПО-ДОБРЕ КЪСНО.....ОТКОЛКОТО, НИКОГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!
50
1
 
5
 
! Отговори
стоянов преди 13 години
някой да познава бизнесмен който да не е бил бсп-арин?
49
0
 
9
 
! Отговори
брях! преди 13 години
Само дава въпроса имам: Колко струва това конгресче и кой даде паричките.:)) Бай Иван от Долно Камарци няма да е..:))
48
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе всичко е добре пресметнато,мислите ли че Първанов прави глупави неща..Ще се опитат сега да привлекат част от дясното пространство ,разни измислени партии като ВМРО,Гергьовден,РЗС че и Атака и като се зададат избори ,ще кажат че не са политическа партия а движение всички ще гласуват като един за БСП,такава име играта на ***..другият вариант е че нямакакво друго да измислят,но пък простите неща са най ефективни понякога ..
47
2
 
5
 
! Отговори
the dude преди 13 години
Искрено съм потресен от елементарните ти разсъждения. Направо си шампион(ка) по простотия дори в държава на ***. Честно, задмина всички *** из нета, а за това се иска вроден мега-талант и много упражнения.
46
0
 
5
 
! Отговори
а1 преди 13 години
браво, открихме топлата вода
45
4
 
11
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
Не се учудвам,че внукът на ген.Косев е зам.министър на енергетиката,както не се учудвам,че царят си държи 15 хил.дка гори,вкл. 4хил. дка надвзети. Просто ББ беше първо охрана на Т.Живков,след това охраняваше Симеон - Деди.Той е свикнал да чупи кръста си пред силните,било силните преди, било силните сега. От охраняването той е научил да се държи робски и този комплекс ще го преследва,докато е жив.Иначе като Ил.Павлов - куршум.Както и тези от БСП се държат робски - лаят по ЦЦ,защото знят,че зад гърба му не стои никой,докато зад ББ стоят мутрите.Който прекали,може да има нежелана среща.Учудвам се как съдиите го дават тежко. Мисля,че един разговор,придружен с малко физически упражнениа, и от самочувствието на даден съдия ще останат само напълнените ***.