ВМРО зоват: Булдозерите да тръгнат и към цигански гета

Воеводите искат държавата да спре с двойния стандарт
Обновена: 17 ное 2010 12:02 | 17 ное 2010 12:01,
140
ВМРО зоват: Булдозерите да тръгнат и към цигански гета
Снимка: БГНЕС

Енергията, която държавните органи и министър Плевнелиев посвещават на събарянето на постройки в Несебър, трябва да се прояви и при премахването на незаконните цигански гета. Това се казва в позиция на ВМРО.

„Абсурдно е държавата да бъде възпрепятствана в прилагането на закона, при това със съпротивата на местната власт. Още по-абсурдно е обаче държавата да продължава да проявява двоен стандарт и стотици места в България да се гетоизират с изникващи незаконни постройки. Така властта у нас губи моралния си авторитет, губи и легитимното си право да упражнява сила“, категорични са от партията.

ВМРО ще поиска мнение от Комисията за защита от дискриминация дали нееднаквото прилагане на закона не е дискриминация по етнически признак.

Според воеводите обратната дискриминация буди все повече тревога.

„Недоумение поражда случаят на Веселин Ангелов, който получава отказ за работа в училището във врачанското село Баница, защото не бил циганин. В същото време граждани на София, подпомагани от ВМРО, от месеци събират подписи за премахване на незаконните гета в града и тези няколкомесечни усилия се оказват единственият начин властта да приложи закона“, се казва в позицията на ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
18
 
! Отговори
Яна преди 13 години
Прави са ,хайде булдозерите към смрадливите гета...срад недна, наказание изпратено от бога за българският народ, защото не се научихме да сме единни
93
3
 
22
 
! Отговори
Бай Григор преди 13 години
В събота изпращам щерката в Белгия , да работи и да учи ! Синът ми до 2-3 години и той ще се ориентира натам.... аз колкото изкарам , пък като си отида след 20-30 години ,на оная ми работа ако искат и дърва да цепят- тази държава ,която ни разгони фамилиите вече не ме интересува ..... нека бъдат проклети и от бога и от дявола ,тази управляваща пасмина !
92
20
 
2
 
! Отговори
циганин преди 13 години
до всички които *** не понасят да се изнасят!
91
3
 
6
 
! Отговори
циганин преди 13 години
Не съм мързелив (е само понякога - 365 дни в годината).Не съм мръсен ,, .Не крада ,, .
90
0
 
4
 
! Отговори
botsos преди 13 години
Съгласен. :)
89
0
 
19
 
! Отговори
индиец преди 13 години
Не става, батка... Няма да ги вземат. Индия е страната, която се е отървала от тази каста - първо са им забранили да влизат в населените места и обработваемите площи, после са ги гонили от пътищата и накрая са ги изтикали извън границата. Може визуално да си приличат, но не са ги броили за хора.
88
0
 
8
 
! Отговори
Некро преди 13 години
Ами за да не се получи нещо като филма Resident Evil (заразно зло), трябва да направим нещо като в филма District9 (Сектор 9)
87
19
 
2
 
! Отговори
Рамбо Кючуков преди 13 години
Ша ги давате помощите и ша си малчите, че незнам на какво ша ва направим. вие сте длъжни да на интегрирате сичките.
86
5
 
27
 
! Отговори
botsos преди 13 години
А, знаете ли аз как виждам България след около 5-6 години?! НЕ?! Сега ще ви кажа! Ще има останали само няколко по-големи града, населени с българи, а всичко останало ще е *** ***, населена сред руйни. Съвсем скоро ще ни се наложи да летим от София до Пловдив, защото никой няма да смее да мине през *** около градовете. Ще се получи нещо като от филма Resident Evil (заразно зло), но не със зомбита а с гнусни ***!!!
85
0
 
19
 
! Отговори
Булдозер преди 13 години
Всичко да се рине наред. Казах!
84
0
 
22
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Не съм привърженик на Америка и техния стил на живот, но в кризата,29-33-та година правителствотно на САЩ мобилизира за строеж на инфраструктура безработни и социално слаби.Построяват лагери по военен образец,правят военните началници на бригадите и започват да строят инфраструктурата-мостове, язовири и електростанции, пътища.Много работа, но и много добра храна,медицински грижи.Заплатата-90% се превежда на семействата на мобилизирантите, на тях им се дават 10 %.А у нас всичко е на социални помо
83
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
neznesh li 4e prokoraturata vse oshte q upravlqvat bsp i dps???
82
1
 
11
 
! Отговори
До 78 преди 13 години
За жалост наш Бочо няма да направи нищо, защото иска да печели избори за кмет догодина !
81
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
IMAM 4USTVOTO 4E DARJAVATA GI E STRAX OT TQX,XORATA RABOTQT PLA6TAT DANACI A TE SAMO NA GOTOVA POMO6TI 4AKAT,I DA KAJA I NE6TO DRUGO,IZPLA6TAME APARTAMENTI PO 30 40 GODINI,A TE ISKAT PAK NA GOTOVO,PRIMER BL 20 QMBOL..NQMA OPRAVIQ...
80
0
 
12
 
! Отговори
циганин до ВМРО : преди 13 години
Бате а на изборити пак ше има пържола и 20 лв нали?
79
1
 
8
 
! Отговори
Фен от Село преди 13 години
Деденце ? Кой ти каза ,че плащаме едни и същи данъци?1. На техните возила ДДС им е върнато ...на коли за 240х.лв това са това са 40х.лв виж колко щедър подарък от държавата?2. После всички разходи за поддръжка и гориво им се връща ДДС и им се приспада им към десятъка от печалбата.2.Когато ти ядеш и пиеш в цената са ти включени всички акцизи и данъци нали ? А на тях паритата им се водят разход и всико им се пруспада . Даже и за ку**ите - промотърките им дават фактури.
78
0
 
9
 
! Отговори
Христос преди 13 години
В 2012 година ке дойда отново на Земята. И като не ми спазвахте заповедите, ще ви накажа, роми! вие лъгахте, използувахте моето име за да върщите грехове, значи трябва още по-строго да бъдете наказани! Ще ви направя на всеки от вашите народи "клизма". Дупе да ви е яко 2012 година! Да видите, че господ е милостив, но и сурово наказва лукавците. Купувайте си тапи и се гответе, щото як кол ви чака тогава! Потентен съм и то многооооо! Сори "потен" исках да кажа щото на ръка обръщам райската градина
77
0
 
14
 
! Отговори
анонимен1912 преди 13 години
До Анонимен от 71,Мръсните *** пак ще намерят начин да се изкарат прави и невинни.Какво стана с Блок 20 в Ямбол? Вместо да похвалят ударно кмета, така нареченатасъдебна власт, гнила до безкрайност, изкара за виновни ямболските управници.
76
0
 
11
 
! Отговори
_______________ преди 13 години
Тъй като темата за незаконните строежи е много актуална към днешна дата и се дават примери за всякакъв вид незаконно строителство - от яхтено пристанище до *** гета е крайно време всички, ама всички наистина, държавни и общински институции да приемат един общ критерий към незаконните строежи, независимо от разписаните в ЗУТ и в другите нормативни документи. Тези критерии да се прилагат абсолютно по един и същи начин, независимо дали става дума за *** колиба, автомагистрала , пристанище
75
0
 
19
 
! Отговори
До 71 преди 13 години
Прав си ... който получава помощи и е трайно безработен да го вземат в строителни бригади и да строят инфраструктурата и вобще всичко нужно на страната ! Дае** и наглите червеи !