ВМРО зоват: Булдозерите да тръгнат и към цигански гета

Воеводите искат държавата да спре с двойния стандарт
Обновена: 17 ное 2010 12:02 | 17 ное 2010 12:01,
140
ВМРО зоват: Булдозерите да тръгнат и към цигански гета
Снимка: БГНЕС

Енергията, която държавните органи и министър Плевнелиев посвещават на събарянето на постройки в Несебър, трябва да се прояви и при премахването на незаконните цигански гета. Това се казва в позиция на ВМРО.

„Абсурдно е държавата да бъде възпрепятствана в прилагането на закона, при това със съпротивата на местната власт. Още по-абсурдно е обаче държавата да продължава да проявява двоен стандарт и стотици места в България да се гетоизират с изникващи незаконни постройки. Така властта у нас губи моралния си авторитет, губи и легитимното си право да упражнява сила“, категорични са от партията.

ВМРО ще поиска мнение от Комисията за защита от дискриминация дали нееднаквото прилагане на закона не е дискриминация по етнически признак.

Според воеводите обратната дискриминация буди все повече тревога.

„Недоумение поражда случаят на Веселин Ангелов, който получава отказ за работа в училището във врачанското село Баница, защото не бил циганин. В същото време граждани на София, подпомагани от ВМРО, от месеци събират подписи за премахване на незаконните гета в града и тези няколкомесечни усилия се оказват единственият начин властта да приложи закона“, се казва в позицията на ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След като закона е за всички , значи е редно да се прилага към всички ! Ако събарят в Несебър значи трябва да съборят и гетата !ВСЯКО ДРУГО ТЪЛКУВАНЕ Е ДИСКРИМИНАЦИЯ СПРЯМО НАС БЪЛГАРИТЕ !
73
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ги натъпчем в гета извън градовете и да ги храним с храна за животни .... те са си такива ! Да живеят както едно време - без ток и вода ! Няма все ние да плащаме техните сметки !
72
0
 
6
 
! Отговори
пипс преди 13 години
Как къде ще отидат ***? При мен! аз ще ги натоваря на влака и ще ги закарам в някой индийски битак, кдето ще ги продавам на сънародниците ми. Нали от там са дошли? Значи, ако ги обичат ще си ги вземат обратно. И може само за транспортните разходи да им ги продам. Стига да си ги искат, ще взема колкото за разходите по транспорта. Там да си ти мислят тия животни! нали все мангава реват, значи там им е мястото при техните мангава събратя. Но, който е крал тука или е изнасилвал лично ще го ....
71
4
 
5
 
! Отговори
ромео ромски преди 13 години
Кой ша ми бута колибата ? А на избори кой ша фърля бюлятина,българити ли е, та те съ мълцинство!Каракачануф ,наш га ши станиш дипутат пак,кугату сидиров стани призидент!
70
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва всички *** да бъдат заселени в трудови лагери и там постепенно да се редуцират популациите им. Иначе тоя грозен дивеч ще напълни света и България в частност. Може да звучи грозно и варварско, но е дълг към планетата.
69
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мога да се обзаложа с всеки един тук, че нищо няма да стане.Вие българите сте ми ясни.ВМРО излъгаха за референдума.Сега пак лъжат.Но никой не им дири сметка.С такъв народ дето само е смел пред компютъра не става.Трябва и да си мръднеш д-то.
68
1
 
10
 
! Отговори
... преди 13 години
Не одобрявам идеята с разрушеването на гетата. Така манаглите ще плъзнат навсякъде. Трябва по примера на САЩ - гетата да са заградени със стени и мрежи. *** да си седят там без да имат право да излизат. Ако някой излезе, да бъде натъпкван обратно там.
67
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За жалост няма никога да съборят и един *** квартал, защото после разчитат на техните гласове ! И Бойко се правеше на голяма работа, обаче като дойде време да се повдигат обвинения на турските министри дето ограбиха държавата нищо не се чува .... иначе много говори !
66
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на Воеводите!!! Само така... бой по *** напаст!!!
65
0
 
8
 
! Отговори
Фен от Село преди 13 години
Ми да и на *** катуните да се рушат !Изобщо всичко незаконно под два етажа да се бута ! За другите с палатите си има тарифа те са законни нищо ,че ги построиха в защитени зони и детски градинки или върху дюните по плажовете.Нищо ,че имат най-измислените документи как са се сдобили с парцелите и т.н.
64
1
 
5
 
! Отговори
bg преди 13 години
до 58поне да ги изгонят изън градовете някаде по полята да си правят каквото искат
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"И така става един цикъл, в който само ще се харчи за багери, а *** в колибите няма и какво да им вземеш като глоба. "Ми дай тогава да ги оставим и да не ги пипаме, а? Има какво да им се вземе като глоба - в затвора, плаща се по 8 лева на ден затворническият труд. Една глоба от 5000 лева ще си я отработва 625 дена(около 2 години).
62
0
 
10
 
! Отговори
кънчев преди 13 години
Защо се позволява на *** да си строят бараките където и как им харесва,да се самонастаняват в чужди имоти ,а за българи не може дори да си надстроят и собствената къща .Е на те тва ли му се вика ,,интеграция,,простете..да ни е.ат всякакви ,,чужденци,,от всякъде.Кажи си приказката Младенов.
61
0
 
10
 
! Отговори
H8C0RE преди 13 години
Най-мръсните *** живеят в големи и луксозни къщи - тарторите на *** нарко- и сводническа мафия. Ако влязат багерите в гетото, никой от тарторите няма да бъде засегнат.
60
0
 
17
 
! Отговори
СВЕТ преди 13 години
Винаги съм казвал, че *** трябва да се изолират като индианските племена в Америка ! Нека просто им направим 1-2 резервата и да ги наблъскаме всички там ... да се колят да се ограбват, вътре да си правят каквото искат !
59
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и аз съм за бутането на гетата или да влизат в пътя или да хващат байра, няма ние да им плащаме с нашите данъци социалните помощи за да се плодят като ***, безплатното лечение и отопление щото то само на тях дават. *** да си в България - рай.няма за тях ток, вода всичко на наш гръб а европата като толкова ги закриля да си ги вземе у тях не да ни ги връща като им писне.от тях само *** става съгласен съм да платя данък за ароматизатор.
58
0
 
11
 
! Отговори
СВЕТ преди 13 години
Да минат багерите и през максуда във Варна ! Има много *** за пречистване !
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С бутането на гетата нищо няма да се промени. *** няма да има къде да отидат и пак ще ги направят само че на друго място. И така става един цикъл, в който само ще се харчи за багери, а *** в колибите няма и какво да им вземеш като глоба.
56
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да пуснеш в бидон мляко една лъжица *** ще получиш един бидон *** мляко. Това е прословутата "интеграция" обяснена с прости думи.
55
0
 
15
 
! Отговори
Дедка преди 13 години
Истината е, че сме равни пред закона само на хартия... и то не само по отношение на незаконните постройки. По отношение на всичко. Едни за катастрофа на пътя отиват в затвора, други - били "национални герои", макар да са руснаци. Същото и със строителството. То да бяха само ***.. колко още материал за прилагане на закона има, но уви, никой нищо не барва, а ние си живеем в грозния хаос и при пълно безаконие. Само дето плащаме едни данъци на една държава, за да се грижи за тези неща и нищо...