Къде са парите в Бюджет 2011, ревнаха червените

БСП спретна алтернативен бюджет, бил на надеждата
Обновена: 25 ное 2010 12:44 | 25 ное 2010 12:44,
135
Къде са парите в Бюджет 2011, ревнаха червените
Снимка: БГНЕС

„Къде са парите, господа управляващи?” С този въпрос лидерът на БСП Сергей Станишев започна пресконференция, на която представи алтернатива на бюджет 2011.

Този на ГЕРБ бил „недоносче” и бюджет на „безсилието, некомпетентността, лъжата, на социалното замръзване”, докато предложенията на БСП – „на надеждата, за българските граждани, пенсионерите, безработните, образованието, здравеопазването и общините”.

Станишев реши да представи и доказателства в цифри, сравнявайки бюджетите на „лошата тройна коалиция” и този на ГЕРБ.

През 2008 година БВП е бил 69 млрд. лева. Сега се очаква да е 77 млрд, посочи лидерът на БСП, изразявайки надежда прогнозата да е вярна. В същото време обаче през 2008 година приходите били 26 млрд. и 700 милиона лева, а сега са заложени с 2 млрд. и 700 млн. по-малко оттогава.

„Тези пари не се губят, а отиват в нечий джоб. Все повече се убеждаваме, че това става с мълчаливото съгласие на политическата власт. Няма друго обяснение”, посочи председателят на „Коалиция за България”.

Бившият финансов министър Пламен Орешарски пък е уверен, че с не много усилия приходите можело да бъдат с 2 милиарда лева повече, отколкото са разчетените от управляващите. Депутатът смята, че ако бюджетите 2008 и 2011 бъдат съотнесени механично – то ще се отчете липса на 5-5 милиарда лева.

След като направиха сравнението между своя последен бюджет и втория на ГЕРБ, социалистите представиха и алтернативата. Тя е от 30 точки.

Общо – увеличението на разходите, което искат от БСП, е за над 1 млрд и 700 милиона лева. Те обаче биха разчитали и на ръст в приходната част с над 2 млрд. и 300 млн. лева.

От БСП предлагат увеличаване на осигурителната вноска за фонд „Безработица” с 1%, увеличената вече пенсионна осигуровка пък левицата би вдигнала с още 0,2 пункта, максималният осигурителен праг щеше да е 2400 лева, ако сега ни управляваше Станишев, става ясно още от алтернативния бюджет на „Коалиция за България”.

Левицата обаче не би замразила пенсиите, а би ги актуализирала с 10%, какъвто е ръстът на инфлацията. Също така – минималната работна заплата би станала 270 лева, поне според алтернативния бюджет.

В него са предвидени и повече пари за общините, защото сега целта била предизборно смачкване на кметовете, които не са от ГЕРБ.

„Безсмислено управление, което води до задънена улица и до затъването на държавата” – така Сергей Станишев обобщи акцентите в бюджета за 2011 година и мандата на ГЕРБ до момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
5
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
...селянин...
77
4
 
7
 
! Отговори
Запалката преди 13 години
Абе не знам къде са, ама знам по-важното - че не са в нашия джоб. Което е много, много жалко и трагично. Кога ще поумнее този другарски народ, че да ни постави пак на софрата, питам аз?
76
6
 
18
 
! Отговори
БГ преди 13 години
За вас и дпс няма пари! Накрадохте се! За всички други ще има. За вас 1 стотинка няма! Станишчо отишъл при бате Бойко да иска пари за закуска......Ааа хлапак, колко години краде! Няма да ти дам. Излязъл на улицата Станишчо и видял 50ст. Зарадвал се, навел се да ги вземе и....Аамет го изненадал..............
75
11
 
10
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
и на непросветения е ясно, че бюджета не струва, а Станишев трябваше да обяснява това когато бяха на власт, допусна да ги изкарат по крадливи и от костовото правителство. Това което не мога да им простя, че допуснаха неграмотни и криминални типове да овладеят държавата. Живеем година и половина в някакъв кошмар от скандал в скандал с *** мутренски похвати, а страната датъва ли затъва. Помислете малко как ще я караме , след тези и господ да дойде няма да може да вкара държавата в ред.
74
2
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Виждам, че си неграмотен, но да си чувал нещо за Ирландия?... - и да те питамимаш ли представа къде изчезнаха ония 4 милиарда бюджетен излишък през ноември 2008 година?... - знам, че една част от тях са в тоя форум, но останалите къде са?...... - и да си смениш ника!!!!!...
73
3
 
9
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Антидянковщини и социални пристрастия,макар да знам, че В собственото си село никой не е пророкВреме е да се спазва Конституцията...! Чл. 60. (1) Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество.Сега можем да направим... Седем стъпки към Рая...:1. Премахване на различното данъчно облагане на доходите, от труд (заплати) и собственост (дивиденти, печалба, наеми и т.н.)... премахване и на таваните за пенсионно и здравно осигуряване... като дискриминационни...!! Така, спазвайки принципа на плоския данък Равенство, онези 65% от доходите, които взема 10% от населението, ще са справедливо обложени...2. Премахване на различното данъчно облагане между, едноличните търговци и другите юридически лица! Отмяна на Патентния данък, като дискриминиращ. 3. Задължително облагане на всички доходи в България - При източника...!4. Въвеждане на три стъпала за облагане доходите, на Физическите и Юридическите лица, с долен праг Необлагаем минимум= Социалния минимум от 640 лева...!!! - Рухна мита... - 10% плосък данък = 100% събираемост...!!!5. В България, в 21 век, не живеят *** маймуни...!!! Незабавно въвеждане на лични данъчни досиета и данъчна полиция! Установяване персонално, защо 1 милион граждани не плащат данъци и осигуровки...! Дали защото вече са направили първия си милион и се подиграват с Държавата или нямат доходи Ако нямат доходи, да им се плащат социални помощи, но с внесени за тях пенсионни и здравни осигуровки...!!! 6. Включване в размера на работните заплати, на всички допълнителни доходи, представителни, технически, бонуси, дрехи и другите екстри... като квазипарите ваучърите за храна, например! 7. Въвеждане на еднокомпонентни потребителски цени, за услугите и енергиите!!!
72
0
 
2
 
! Отговори
rumen преди 13 години
До 83,- "Четете деца, четете, че тя науката сляпото окато прави..."Знаеш ли кой го писал и в кой клас се учеше...
71
11
 
13
 
! Отговори
Pfff преди 13 години
Където и да са - важното е ЧЕ НЕ СА ВИ В ДЖОБА КОМУНИСТИ ГАДНИ :))))) И ЩЕ РЕВЕТЕ АМА ПАРИ ЗА ВАС ВЕЧЕ НЯЯЯЯМААААААА !!!! хахахахахаахахааа
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Горе духа ли много? Как точно си я представяш тази работа, че ние им даваме 1 млрд., а те ни връщат 1,2 млрд.? Те от какво печелят?
69
8
 
9
 
! Отговори
изкукуригал БеСеПар преди 13 години
Ауа ква стана тя уааааааа? Нъли щехме да ги мащаме тия от ГЕРБа, всички другари тука така пишехте, лятото да дойди и ГЕРБа пада, посли само зимата да дойди ГЕРБа пада...Пада, пада, *** нещу не пада. Що така уа, другариииииии.
68
10
 
9
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Тия *** от БСП не се ли накрадоха , че питат къде са и тия пари , за да ги прехвърлят в алтернативния си бюджет :))))
67
1
 
7
 
! Отговори
Тато преди 13 години
пАри нЕма - действайте!
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 69Правилно ! Аз отдавна съм там :)Затова и мога да сравнявам какво е в Европа и какво ви лъжат вас че е !!!По гнусни лъжи няма!!!Тук законите се правят за да са в услуга и да подпомагат населението, а в Бг е точно обратното за да го смучат, ощетяват и унизяват!!!Проблема е че сте с Анадолско мислене...и не си знаете правата на Европейски граждани! Кога гражданин на БГ се е противопоставил с/у гласуван закон в Бг пред Европейския парламент ??? Никой и никога щото толко ви е акъла!
65
9
 
13
 
! Отговори
Българин преди 13 години
До герберските драскачиСамо *** могат да пишат глупости. Не стига ,че сте некадърни, ама на всичко от горе сте и злобни. Разкарайте се , че осмърдяхте форума. По крадливо племе от вас няма. За година и половина докарахте народа до просешка тояга. Безсрамници.
64
9
 
8
 
! Отговори
9 преди 13 години
погледнете снимката колко е жалък червения плъх /без трудов стаж/ ако бях богат човек щях да предлагам еднопосочни билети до северна Корея на всички червени некадърници щото те дори и да не са на власт спъват развитието, а за парите - Масларова Мургина и тнт
63
5
 
10
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Приятели,Винаги съм твърдял, че Националния предател си е Национален предател...!!! Старшинката А.Ангелов иска да спре всички сделки за отбрана, за да купува Бракувани американски самолети Ф-16 Националния предател не признава понятия като Държавна изгода, защото превъоръжаването на армията, може да прерасне в технологично превъоръжаване на Българската индустрия!!! За какво става дума- При превъоръжаване на коя да е армия, при сделките с оръжия най-важното е "офсета"... Това са обратните инвестиции, които продавача на оръжие прави в държавата купувач, чрез военни (преки) и цивилни (не преки) обратни инвестиции...Пример:- Закупуваме от Швеция (страната в Европа с най-висока производителност на труда) универсалните тактически изтребители Грипен, за 1.0 милиард Евро, като при 120% офсет ( какъвто предложиха на Чехия, Полша и Унгария). С техни пари Шведите построяват в България цивилни (или цивилни и военни) заводи и подаряват технологии, за 1.2 милиарда Евро...!!!Честата печалба за България е 200 милиона евро!!!- Системата Грипен, е комплексна система за Въздушен, земен и морски суверенитет. На самолета са интегрирани всички най-нови Американски, Европейски и Израелски ракети, включително противокорабни с обсег до 200км., за земни цели с обсег 80км... - все "Супер технорогични оръжия"... Освен това - Шведите комплектоват самолета с Въздушни командни пунктове (тип АУАКС), земен команден пункт за Въздушно-морски суверенитет, което автоматично превръща армията ни в една от най-модерните натовски армии...!!!Ех-х-х... Де го специализирания съд за корупция и национални предатели... Де го...???
62
15
 
16
 
! Отговори
Всезнайко преди 13 години
ГЕРБ = Гражданско Единство за Разрушена Българияказано иначе : Грабим *** и Рекетираме Българите
61
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знам СерГейко,ти ми кажи,нали ти и приятелите ти от ДПС ги откраднахте.
60
6
 
14
 
! Отговори
Дон Курошвили преди 13 години
Как къде са парите ??? В задниците на серГЕЙчо,Мемед и Монката !!! Ей недоносчета гадни , в дън земя да пропаднете и на майка ви в ............ата !!!!П..дали гадни !!!!
59
0
 
2
 
! Отговори
ddt преди 13 години
xaxa da ne se e slalil Sergio ,che neshto ne se vijda ot tribunata xaxaxa