Командира щастлив – накарал Борисов да се обяснява

На 4 страници премиерът разсъждавал за Тодор Живков
Обновена: 30 ное 2010 20:03 | 30 ное 2010 20:01,
143
Командира щастлив – накарал Борисов да се обяснява
Снимка: БГНЕС

Само преди две седмици Иван Костов произнесе пламенна реч в Народното събрание. В нея той даде обяснение защо Бойко Борисов не присъства на обсъждането на бюджета и нарича депутатите безделници. Според Командира това е част от политиката на новия премиер да реабилитира режима на комунистическия диктатор Тодор Живков.

Точно по тази причина „Синята коалиция” изпрати до Европейската народна партия, за да разбере дали в голямото политическо семейство одобряват този тон. Костов даже заплаши, че ако одобряват – ще напусне ЕНП.

Днес обаче пред журналисти Иван Костов запя съвсем нова песен. След като стана ясно, че ЕНП се доверява на Бойко Борисов, че не реабилитира Тодор Живков, Вилфред Мартенс призова „Синята коалиция” да не разделя десницата в България.

Тази позиция на европейците обаче, Костов прие като победа. По думите му по-важното било, че те накарали Бойко Борисов да се обяснява за репликата си в телевизионното предаване. Единствените виновни се оказаха журналистите, които разбрали грешно премиера.

„Европейската народна партия видимо е накарала Бойко Борисов да напише едно обяснение пространно. В тази част, която тя цитира, се вижда, че те възприемат обяснението му като отказ от изречените слова и същевременно с това стоварване на отговорността върху журналисти, които не са го интерпретирали правилно”.

Още по темата

„Аз може да съм се изпуснал нещо, но сега казвам какво е точно”, така Иван Костов интерпретира отговора на Бойко Борисов пред европейците.

На въпрос дали и самият Костов е на същото мнение, той заяви: „Аз не искам нищо да смятам, защото разбирам какъв е дипломатическият език. След като той в четири страници е успял да убеди ЕНП, че това не е вярно и че неговите възгледи не са такива – за мен нещата са ясни”.

Командира призова журналистите да се разберат с Бойко Борисов дали са извадили думите му от контекста: „Вие отсъдете дали сте виновни, сега. Щом медиите неправилно са раздухали този случай”.

На уточнението, че препоръката на ЕНП е към „Синята коалиция”, която не трябва да разделя дясното пространство, Иван Костов отговори: „Това е отделно, това е дежурна фраза. Въпросът е за вината”.

За тъмносиния лидер членството в семейството на европейската десница не е под въпрос, защото е удовлетворен от отговора на ЕНП за Живков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Герб ги считайте бегали до пролетта
118
2
 
1
 
! Отговори
ха ха ха преди 13 години
тоя *** бил командир , ама че смях
117
4
 
4
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 13 години
Хайде стига с тези демагогски стъкмистики за управлението на Костов! Какво заварил и какво оставил... Всички знаем кои и защо сринаха банковата система с пирамидите и как стана кризата с хляба по време на соц-флегмата Жан Виденов. Доста знаят и помнят умело премълчавания факт (навремето) от медиите, че за присъствие на събитията от 10.01.1997 се даваха по 30 DM на ръка. Няма място в 500-те букви на поста да изредя всички съсипани и продадени на безценица предприятия от този изедник Костов.
116
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 13 години
Абе (х)аланкоолу, ти между РОД, ПЛЕМЕ и НАРОД правиш ли разлика?А с Бразилия и "македонските" корени на Дилма Русеф докъде стигнахте - стана ли и тя Македония?
115
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 13 години
Към 53:Сърбите съвсем са ви хибридизирали гените май на вас... В коя виртуална реалност и в кой сън на болен мозък България може да се нарече "Македония" или да е нейна "снага"?! Какво общо има освободителната войска на Русия през 1878 г. с 1330-годишната история на днешна България? Няма такъв народ - "македонски". Това е творение на политиката на "Велика Югославия", за да няма и грам териториални или национални претенции от съседите им.Направи днес първата гънка в мозъка си...
114
4
 
1
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Дали е *** или не, изобщо не ме интерсува. Хората го мразят за тоталната разсипия на държавата. Не те зная от къде си, но хората в Драгалевци помнят частната улица на Костов. Докато ние по форумите се плюем и нападаме, тези си грабят и си уреждат нещата. Живейкат си с няколко хилядарки (без комисионните) на месец, а народеца се чуди как да си плати сметките. Не коментирам как си гледаме децата.
113
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гърбавият *** не е приключил с България! Докато не я направи Мангалия и докато не играе кючек на 3 март пред храм-паметника Шипка няма да спре!
112
6
 
10
 
! Отговори
Нели преди 13 години
айде бе Иване идвай на власт че при Бойко умирамееееееееее
111
7
 
2
 
! Отговори
До 129 преди 13 години
Няма едно доказателство, че е по-умен или грамотен от всички нас или просто е страшно умен човек. Но е абсолютно сигурно, че си признавате, че по-умен или грамотен от вас и сте го избирали в ролята му на престъпник и чалгар да ии управлява. Господ види и забавя, но не забравя!
110
5
 
6
 
! Отговори
анти преди 13 години
Костов е мръсно,гадно педераско същество,което безцеремонно съсипа България-съд на това *** за геноцид над българският нарад!!!
109
2
 
6
 
! Отговори
пич преди 13 години
А бе, що седите и пишете на тези ***, кой е Костов и какво е направил. Всички те са мръсни комунисти и с доводи и факти ли мислите да ги убедите. Грешшката на Костов беше , че не въведе лустрационни закони. А , и този"***" , беше казал по повод на едно изказване на Виденов за Източните сръбски провинции, ' Виденов може да е роден в източните сръбски провинции, но аз съм роден в Западните български покрайнини" Де толкова "***" да имаше в България, ама не , има само комунисти.
108
1
 
1
 
! Отговори
Олеее преди 13 години
Нямам нищо общо с теб!
107
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Олеее: погледни се в огледалото и ще видиш един един нагъл и неинформиран платен клакьор
106
4
 
3
 
! Отговори
Олеее преди 13 години
Е много лъжи много нещо... Като изключим първите 6, които не са заслуга на Костов, че са се подобрили, другите са си пълна манипулация. Кризата не беше икономическа, а политическа и който и да дойдеше на власт освен БСП, нещата щяха да се оправят(не от самосебе си разбира се). Шенген беше премахнат при Симеончо, Външният фълг не беше намален а увеличен, мутрите не бяха прогонени а узаконени, Външните инвестиции се увеличиха при Симеончо рязко, не при Костов. Тъй-че платени клакьори замълчете.
105
0
 
5
 
! Отговори
Alec преди 13 години
до аз:[111] АБСОЛЮТНО ВЯРНО!! добре, че има и други хора, които помнят тези неща- аз се уморих да ги повтарям. Очевидно е целенасоченото демонизиране на Иван Костов. Той и до сега е трън в очите на много хора в БГ. Изобщо не е случайно, че след толкова години, комунисти и мафиоти ( което е едно и също) позеленяват от омраза и гняв само при споменаване на името му.
104
4
 
4
 
! Отговори
Олеее преди 13 години
Инфлацията не е овладяна от Софиянски нещо яко се бъркаш - беше на власт 02 до 05.1997. Тогава курса на $ беше 2387,16 и в края 1532,63 лв за $. След това дойде *** и до юни 1999 г. курса беше 1884,73 лв/$. След това стана деноминацията за да се оберат парите на хората окончателно и да се прикрият едни далаверки. В резултат на което за 1-2 седмици някои хора станаха милионери, а други обедняха тотално.
103
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На тоя мазен *** трябва да му се направи една яка Чаламбааа, за да спре с мръсната си червена демагогия. Аман от наглеци, натрупа милиони и сега се тъпанчи прд медиите да му слушаме глупостите. И това го прави почти всеки ден, като курдисан е, ама кой го курдисва е интересно. Може би тия от ДС, които го вкараха в политиката и още му дърпат конците.
102
5
 
13
 
! Отговори
Oleee преди 13 години
Ей нямам думи вече! Такава жалка политическа мижитурка простя няма! Също като някоя махленска *** - всички я плюят, тя си обяснява, че това било манна небесна! Типично за Костов - той не е виновен и пак не е разбран - виновни са журналистите и ББ! СТИГА ВЕЧЕ БЕ ДОЛЕН НЕКЪДЪРНИК! Омръзна ни от твоите интриги и глупости. Като не можеш нищо, поне отивай си харчи краденото и не ни занимавай повече със себе си! Нагъл некъдърник.
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** ли че други имали в бг кои са киде са всички минаха през бкп как да станат демократи 118 и ти си комунист нема как да е друго дека си видял демокрация бре това нашето е анархия
100
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей тоя долен крадлив *** е същия ментор като ***, защото той си е точно такъв. Човек на Луканов, вкаран от него в политиката, а знаем, че точно Луканов направи българския сценарий на прехода- той лично е разпределял парите от черната каса на БКП на свои доверени хора от министерствата и после те станаха водещи банкери, фабриканти и др. такива червени капиталисти, които за една нощ станаха милионери и се започна с ограбването на държавните активи-според някои за над 100 милиарда.