16-те припнали за подаръчетата със служебните коли на НС

Цачева сезира комисията по парламентарна етика
Обновена: 3 дек 2010 14:36 | 2 дек 2010 12:00,
443
16-те припнали за подаръчетата със служебните коли на НС
Снимка: БГНЕС

"В този неприятен случай две неща са недопустими – народни представители в работно време, със служебни автомобили, да откликват на частни покани, и то с обещание за подарък".

Така председателят на НС Цецка Цачева коментира журналистическата провокация на bTV и "168 часа", които поканиха 38 депутати на луксозно прати с обещанието да получат суперскъп мобилен телефон. На изкушението се поддадоха 16 народни избраници.

Сред поканените е била и самата Цецка Цачева, но тя не е отишла на "събитието".

"Това обаче е преценка за морала и вътрешно решение на всеки един от депутатите", коментира още шефът на парламента скандалния случай.

Тя ще сезира комисията по парламентарна етика по случая с депутатите, които в работно време са приели покана да получат скъпи телефони.

Цачева обаче отбеляза, че е недопустимо и чрез подобни експерименти да се внушава на българското общество, че парламентът не работи.

"Мнозинството от депутатите съвестно изпълняват своите конституционни задължения и от действията на отделни народни представители не може да се прави извод за това, че като цяло колективният орган не си върши работата, заяви председателят на парламента.

Още по темата

Депутатите, които откликнаха на поканата от името на бутик със странното име "Клаус Барби”, който всъщност е военен престъпник от Втората световна война, нацист, по-известен като "Касапинът от Лион”, са:

Лъчезар Иванов, Емил Гущеров, Евгени Стоев, Ивайло Тошев, Геновева Алексиева, Светослав Тончев, Александър Стойков, Диан Червенкондев от ГЕРБ.

От "Атака" на събитието е присъствал Кирил Гумнеров, от ДПС – Митхат Метин, Ердоган Ахмедов, Петя Раева; от РЗС – Бисерка Петрова, Дарин Матов; от БСП – Румен Такоров и независимият – Димитър Чукарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още по темата: НС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
389
3
 
1
 
! Отговори
Една българка преди 13 години
2
388
1
 
14
 
! Отговори
хтгхтг преди 13 години
Ей добре, че нямам автомат защото, ако имах щях да вляза в един красив слънчев ден в парламента и да стрелям на месо...
387
1
 
13
 
! Отговори
голфо преди 13 години
Безмозъчни и адски алчни - ей дано да има ад защото тези ще се пържат и за тях ще са най - големите мъки
386
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 416Няма значение чиста или нечита идея е имало добронамереното разкритие, резултатът е факт - какви хора ни управляват.Щом са се юрнали толкова народ за изгодни подаръчета - СРАМ, СРАМ, СРАМ.....
385
2
 
14
 
! Отговори
българка преди 13 години
Браво на избраните от народа депутати,горките,лапат като не видели.Браво на избора на Б.Борисов,че избра кадърни министри.Срам ме е,че съм БЪЛГАРКА. Ако можех,начаса щях да се откажа от гражданството си.
384
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Проблем 1:защо са толкова нагли, алчни и безсрамни тия селчовци в парламент?Проблем 2:как така са все гербаджии тия черни овци? дали пък няма някаква нечиста идея зад това добронамерено разкриване?
383
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не съм се съмнявал нито за миг в честността на депутатите социалисти. този е единственият. даже и за него не е сигурно. всички виждат колко за долни и алчни гербаджиите и колко са честни и достойни социалистите.бтв е антибългарска телевизия и изпълнява поръчки срещу сегашното правителство от първия му работен ден. нима е случайност, че има само един червен?! за цвят, че да няма съмнение. долна журналистическа ***. заслужават разстрел.
382
0
 
16
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 13 години
НАГЛИ ХОРА !
381
1
 
15
 
! Отговори
а преди 13 години
ДоленЕтикетПростУжТъпАтрофиралТиквеник
380
0
 
25
 
! Отговори
ая преди 13 години
Лъчо мозъка отдавна не го бях виждала,а то ето къде бил - за телефонче.
379
1
 
7
 
! Отговори
/me преди 13 години
Да набарат тези 40% от зрителите на NOVA, които са осъзнали, че са прости и са гласували за новия морал в политиката
378
14
 
6
 
! Отговори
Sermo Vulgaris преди 13 години
И с каква цел е това театро на 168 и btv?
377
5
 
7
 
! Отговори
/me преди 13 години
Цечка се разсърдила, че няма телефон за нея :-(
376
0
 
12
 
! Отговори
? преди 13 години
Дайте списъка на поканените депутати?
375
0
 
15
 
! Отговори
депутат преди 13 години
До края на мандата трябва да съм си оплел кошницата, законите майната им .
374
2
 
45
 
! Отговори
Иван Иванов преди 13 години
Ня мам думи!Нагли,алчни,крадливи и невероятно *** и ограничени хора.В Конституцията на РБ е записано,че народният представител е такъв на всички избиратели,независимо от кой мандатен район е избран,ТО АЗ ИВАН ИВАНОВ от гр.Русе ул.Коледница,като избирател СВАЛЯМ ДОВЕРИЕТО ОТ ТЕЗИ 15 "нар.избран."и им казвам ВЪН ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.
373
2
 
0
 
! Отговори
revisor преди 13 години
ministur 10 % si otide, i ne moja da gi otnesse sus sebe si...interesno mi e tezi hora shte budat zapissani v istoriata ...ne mogat li pone zaradi tova da proiaviavat malko moral...Ama v dneshno vreme e razteglivo poniatie. Mislia si che navremeto imashe psichologichski testove predi da zapochnesh rabota, v tiah imashe i ozenka na morala i etikata na choveka...zashto nikoi niama interes da razraboti i vuvede i dnes tova? Ot zialata choveshka lakomia (ne samo v BG) se dokarahme do krizata...
372
3
 
9
 
! Отговори
/me преди 13 години
Аз пък като се сетя, че 40% от нас са гласували за тези да ни управляват и си мисля, че си заслужаваме да ни правят на маймуни.
371
1
 
4
 
! Отговори
Alexa преди 13 години
до 401На сегашните управляващи 10% не им стигат, нагли са и съвсем безцеремонно си искат по повечко :), възмутена съм от арогантността и наглостта ....
370
0
 
11
 
! Отговори
Alexa преди 13 години
.... и като се замисля, че тия хора ни управляват... и се радват на дрънкулки до там че да кажат: "Майната му на народа.. и дай да пием по едно пиене" ... ужас :)))))))))))) ... и срам