16-те припнали за подаръчетата със служебните коли на НС

Цачева сезира комисията по парламентарна етика
Обновена: 3 дек 2010 14:36 | 2 дек 2010 12:00,
443
16-те припнали за подаръчетата със служебните коли на НС
Снимка: БГНЕС

"В този неприятен случай две неща са недопустими – народни представители в работно време, със служебни автомобили, да откликват на частни покани, и то с обещание за подарък".

Така председателят на НС Цецка Цачева коментира журналистическата провокация на bTV и "168 часа", които поканиха 38 депутати на луксозно прати с обещанието да получат суперскъп мобилен телефон. На изкушението се поддадоха 16 народни избраници.

Сред поканените е била и самата Цецка Цачева, но тя не е отишла на "събитието".

"Това обаче е преценка за морала и вътрешно решение на всеки един от депутатите", коментира още шефът на парламента скандалния случай.

Тя ще сезира комисията по парламентарна етика по случая с депутатите, които в работно време са приели покана да получат скъпи телефони.

Цачева обаче отбеляза, че е недопустимо и чрез подобни експерименти да се внушава на българското общество, че парламентът не работи.

"Мнозинството от депутатите съвестно изпълняват своите конституционни задължения и от действията на отделни народни представители не може да се прави извод за това, че като цяло колективният орган не си върши работата, заяви председателят на парламента.

Още по темата

Депутатите, които откликнаха на поканата от името на бутик със странното име "Клаус Барби”, който всъщност е военен престъпник от Втората световна война, нацист, по-известен като "Касапинът от Лион”, са:

Лъчезар Иванов, Емил Гущеров, Евгени Стоев, Ивайло Тошев, Геновева Алексиева, Светослав Тончев, Александър Стойков, Диан Червенкондев от ГЕРБ.

От "Атака" на събитието е присъствал Кирил Гумнеров, от ДПС – Митхат Метин, Ердоган Ахмедов, Петя Раева; от РЗС – Бисерка Петрова, Дарин Матов; от БСП – Румен Такоров и независимият – Димитър Чукарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още по темата: НС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
369
0
 
5
 
! Отговори
батко преди 13 години
Те се мислят за велики затова не са проверили фирмата,защото смятат че на тях всички са длъжни да им правят подаръци,още коя година се говореше за мистър 10 % имаше такъв министър и друг който сам си казваше:"егати държавата щом аз съм й министър,друг си беше спестил пари от закуските.Сами сме си виновни,ние си ге избираме,ще си ги търпим.
368
0
 
19
 
! Отговори
Слик преди 13 години
Щели са да отидат 100 % от поканените, ако името на домакина не е било Клаус Барби. Първата реакция на средно интелигентен човек е да провери кой го кани. Най малкото да му напише името в интернет. Което говори, че от 38 депутата 40 процента са пълни тапандурници. другите 60 са се осетили овреме, знаейки че няма как да съществува организация с такова име.
367
0
 
9
 
! Отговори
ЦЦ преди 13 години
Как беше лозунга " За нов Морал ". И сега какво ББ им прави "строга"забележка, ще ги извикат пред така нареченият навремето - Съд на честта, те ще обещаят че повече така няма да правят/еле онзи Мозъка/ и ще я подкарат по-старому. Онзи ходил във Венеция,другата си подправила дипломата и т.н. А бе въобще правят ни на маймуни
366
0
 
27
 
! Отговори
miselm преди 13 години
следваща промоця ОТ ТКЗС ЯМБОЛ БЕЗПЛАТНИ ЯМБОЛСКИ МОТИКИ да вадят картофи с тях давидим колко ще се наредят да си вземат
365
0
 
3
 
! Отговори
макето преди 13 години
тая текезесарка,приятно ли е когато ходи на пазар с чартьр.Едни и сьщи ла ....на са всички.
364
2
 
12
 
! Отговори
българин преди 13 години
ДОКОГА ,СТИГА,БАСТА,ПИСНА НИ ОТ МОШЕННИЦИ 20 ГОДИНИ - МУТРИ,КРАДЦИ,УБИЙЦИ,ТАРИКАТИ.ДА ИЗЛИЗАМЕ ПО УЛИЦИТЕ И ДА ГИ ИЗГОНИМ
363
0
 
20
 
! Отговори
луд преди 13 години
Евала на журналистите от двете медии! Дано имат и други идеи, да проверят алчността на политиците. Щом се полакомяват за един телефон, можем да си представим, какво ще направят за един милион. И това да им е за "последно", не ми звучи убедително, защото за някои от тях, май имаше други случаи, когато им беше за "последно"
362
0
 
6
 
! Отговори
леля преди 13 години
Сигурна съм,че голяма част от депутатите са с фалшиви дипломи,като ги гледам и слушам,тъжна картинка.Няма кой да ги провери.Да беше само Калина,но не е само тя.А тези дни един сръбски мафиот каза,че техния човек в България бил Бойко Борисов.Никакво обяснение от него,дори не се оправда като винаги.Тъжно,смешно,жалко за всички нас,които всики път отиваме на избори и се кръстим и молим Бог дано улучим и всеки път - измамени и излъгани.
361
0
 
25
 
! Отговори
ВВ преди 13 години
Всяко чудо за три дена."ПОДАВАНЕ НА ОСТАВКИ"- ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО Е ТОВА.Вижте ги какви жалки *** са ,колко са прости - дори не са си направили труда да проверят фирмата .,това е ЛАКОМИЯ.тЕЗИ ЗА ПАРИ НА ВСИЧКО СА ГОТОВИ.
360
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е проявете разбиране де,всеки ден има заседания,но не всеки ден им дават такива подаръци.....поне през 2-3 дни,как да отърват авантата:))))
359
0
 
1
 
! Отговори
miselm преди 13 години
пълният запис на шоуто бегачите ще се излъчи по БТВ на 03 12 10 между 8и9 часа
358
0
 
24
 
! Отговори
яна преди 13 години
чудя ви се на акъла,не прочетохте ли че Бойко каза "това да им е за последно и че най дисциплинирани били депутатите от Герб.всичко е ясно,той на черното вика бяло,много е лошо да те управлява човек,който не си признава вината.луди,всичките са луди.
357
1
 
2
 
! Отговори
От 38 преди 13 години
поканени - отишли 16 . Нормално , депутатите не могат да се отзовават на всяка покана , особено , ако са по едно и също време .
356
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Благодаря!
355
4
 
2
 
! Отговори
d преди 13 години
to4no pyk tezi ot Siniata koaliciq, kradoha nai-mnogo!!!!
354
0
 
1
 
! Отговори
леля преди 13 години
ДО 380 - Утре в сутрешния блок на БТВ .
353
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КАКВИ ОСТАВКИ, ДО СЕГА ТОЛКОВА МНОГО ИЗДЪНКИ И НЯМА ПОДАДЕНИ ОСТАВКИ,ЧЕ ЗА ЕДИН ТЕЛЕФОН ЛИ НИЩО ЧЕ Е СКЪП.
352
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди около година и половина гласувах с чиста съвест за СИНЯТА КОАЛИЦИЯ и сега се гордея,че с моя глас се опитах да помогна на целия български народ да заживее по достоен живот...гласувайки на следващите избори обаче не забравяйте ,че и аз имам нужда да живея достойно в държава с различна от сегашната ценностна система
351
1
 
6
 
! Отговори
лола преди 13 години
ВСИЧКИ ЛИДЕРИ НА ПАРТИИ ДА ГИ ИЗГОНЯТ И ДА ИДВАТ СЛЕДВАЩИТЕ,КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ,ЗА ДА РАЗБЕРАТ С КАКВИ ХОРА РАБОТЯТ.
350
4
 
20
 
! Отговори
БГ преди 13 години
БРАВО ДРУГАРИ! НА ВАС И НА ВАШИТЕ ПАРТИИ.БРАВО И НА ТЕЗИ КОИТО СА ВИ ИЗБРАЛИ.ОПРАВДАВАТЕ ДОВЕРИЕТО НА СЪЗДАТЕЛИТЕ ВИ-БКП И ДС. КАТО УПРАВЛЯВАЩА "ДЯСНА" ПАРТИЯ ГЕРБ СА ОТНОВО В МНОЗИНСТВО,НО И ДРУГИ- ТЕ *** КЛОНИНГИ НЕ ИМ ОТСТЪПВАТ. НЯМА ГИ САМО ЗЛОДЕЙТЕ ОТ СДС И ДСБ, КОИТО"РАЗКАПАХА" БЪЛГАРИЯ.