Уорлик: Петков много добре знае защо му е отнета визата

Било заради текущо криминално разследване
Обновена: 3 дек 2010 14:36 | 2 дек 2010 08:30,
174
Уорлик: Петков много добре знае защо му е отнета визата
Снимка: БГНЕС

Отнемането на визата на Румен Петков няма нищо общо с ГЕРБ или вътрешната политика. Става дума за текущо криминално разследване, което касае и него,  и г-н Петков знае много добре защо му е отнета визата, заяви пред bTV посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик.

"Той бе привикан в посолството и му бе обяснено защо му се отнема визата. Той не отговаря на условията за виза според американското законодателство”, допълни той.

„Такова решение не вземаме лесно, много рядка мярка е и ние го правим на базата на анализи, и факти. Това няма нищо общо с министър Цветанов или Танов. Решенията, които ние сме взели, не са на базата на това, което казват политиците. Щяхме да отнемем визата дори и да нямаше обществена дискусия по темата”, каза още Джеймс Уорлик.

Посланикът увери още, че няма връзка между приемането на задържани лица от Гуантанамо в България и програмата за безвизов режим за САЩ.

Ние не се интересуваме от събирането на биометрични данни на български граждани, коментира още Уорлик във връзка с информацията, изнесена от сайта Уикилийкс.

"Отново искам да подчертая, че няма да говоря по конкретна директива или искане от нас, но по отношение на биометричните данни, не зная да ни е нареждано да събираме такива данни”, допълни той.

Относно корупцията посланик Уорлик заяви: "Мисля, че това, което ще откриете във всички тези телеграми е, че ние имаме едно здраво сътрудничество с българските служби. Телеграмите по принцип не се състоят от две изречение, а те са цялостни доклади. Ако изберете едно или две изречения, можете веднага да създадете сензационна история. Това, което ще откриете в тези телеграми, е същото което казвам на българските граждани. Не изваждайте конкретни фрази или изречения, а гледайте цялостната картина”.

Още по темата

Разработили сме в здраво сътрудничество и то в области, където преди не се е работило, заяви посланикът, като уточни, че това са организираната престъпност и корупцията.

„Изнасянето на информацията в тези телеграми е престъпно деяние, което трябва да се преследва в САЩ. Хората, които оповестиха тази информация, са нарушили американското законодателство и заслужават да бъдат изправени в съда. Не в България, а в други страни, има хора, които са застрашени, тъй като тази информация е споделена гласно”, допълни Джеймс Уорлик.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: визаДжеймс Уорлик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
mnogo me drazni toq amerikanski plazmodei !!!!!!!!!!!!!! izobsto ne mu e rabota da se mesha vav vutreshniq politicheski jivot na bulgaria, koi mu dava pravoto da vzema otnoshenie po vsqkakvi temi?
153
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
LOSHO PETKOV,SHTO NE SI SLUSHAL A?KOI NE SLUSHA USA,DEKEMVRI 2012 ,PARVI 6TE GI DADAT ZA JERVOPRENOSHENIE NA IZVAN ZEMNITEE
152
10
 
11
 
! Отговори
US POWER преди 13 години
2.Чий интереси да защитава американския посланник - естествено интересите на САЩ , та той ЗА ТОВА е тук!--------------------------------------Интересите на САЩ са да има силна и правова България, докато интересите на Русия са точно обратните. Тряя си много *** да се правиш че не го разбираш.
151
11
 
10
 
! Отговори
US POWER преди 13 години
Добре че са САЩ, иначе България щеше да много по-зле. Сащ са истинските освободители на българския народ.
150
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И аз съм "за" твоето предложение -и цялото БСП за си вземе с него, ама нали така и половината ГЕРБ ще повлече :))))))) Но пак се нещо не връзва - и бесепарските деца и Унуци от Америка и тях ли ще ги води в Северна Корея
149
3
 
8
 
! Отговори
1 преди 13 години
Тоя мат,риял е МНОГО ***!1.Що му е на пикаещия виза за САЩ?2.Чий интереси да защитава американския посланник - естествено интересите на САЩ , та той ЗА ТОВА е тук!3.За какво криминално разследване може да ти отнемат визата? За каране в пияно състояние ли?4.Кому е нужен шум около пикаещия и кой и защо плаща тези платени репортажи?5.О, колко си ***, мат,рияле!
148
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хора,бъдете обективни. Абстрахирайте се от това, че става дума за омразния Петков. Губернатора просто си позволява да лъже. Ако има криминално разследване срещу пикаещия, трябва да стане при спазване на закона - сваляне на имунитет, иначе е нарушение. А ако няма криминално разследване, Губернатора да си каже истинската причина, а не да прехвърля отговорността на МВР. Защото излиза, че Цв.нарушава закона, ако разследва пикаещия, който е с имунитет. Пак повтарям - това е нарушение на закона.
147
8
 
10
 
! Отговори
гр преди 13 години
тук от 10 поста 9 са на един и същ червен ***.
146
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и правилно мислиш, но ние сме си индианци и това е положението, едно време сме се кланяли на СССР сега на САЩ
145
6
 
12
 
! Отговори
ин преди 13 години
Ако таково намесване във вътрешните работи имаше от страна на Русия, би станал огромен дипломатически скандал....А пък гербаджии биха ревяли до припадък и се възмущаваха..... А щом това е от страна на америк. посланик.........му викаме "браво".... Ей, хора!!! Къде е достойнството ни? Няма значение, от коя страна е намеса и по какъв повод. Всеки ,макар той и да е посланик на една могъща държава, трябва да знае мястото си....така мисля аз!
144
4
 
9
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 13 години
Изтече информация,че на срещата на Запалката с братята на басейна е получил информация за двойсрвената политика на голяма страна спрямо България!Типична американска политика.....Нали контролират и наркото от Афганистан за Русия!
143
4
 
11
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 13 години
Та след,като към запалката няма повдигнати обвинения и не течат следствени действия,за които има официални документи изниква въпросът-посланик Урко и неговите агенти от къде могат да имат информация-доказваща престъпна дейност?Или в САЩ има някаква разработка за Петков илиЦъЦъ разработва депутат на воля в нарушение на законите и това е.Петков има и диппаспорт и Урко ясно трябва да каже,че Запалката е опасен за САЩ.Какво ще стане ако пак дойде на власт?Трябва да кажат истината,а опасен ли е заЕС
142
0
 
7
 
! Отговори
Балканджи Йово преди 13 години
Асандж ви/нарочно с малко 'в'!/ обади игрите!
141
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Уорлик е безобразно нагъл в позициите си. Фактите са ясни - българската прокуратура казва , че Петков не е обект на разследване.Тоест обективно Цветанов ПАК публично излъга.Отнемането на виза НЕ ПОДЛЕЖИ на съдебен контрол.Оттук нататък да правиш заключения от аДМИНИСТРАТИВЕН,НЕПОДЛЕЖАЩ на контрол акт на чужда държава... е абсурдно. А от същия акт да правиш политика - жалко. Американският посланик е у нас за да защитава САМО американските интереси.
140
2
 
16
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 13 години
"Ние не се интересуваме от събирането на биометрични данни на български граждани"посланик Урко лъже и брише-събират отдавна тотално всякаква информация от закрити и открити източници.Предателите покриха скандалът с заснемането на гражданските регистри в архивите от църквата на мормоните,същите които срещу два компютъра ровят и архива на "Пирогов".Районирали са страната и шета младото поколение на ЦРУ под прикритието на икономическа църква.Сигурно и следствието му снася данни а?
139
0
 
7
 
! Отговори
до странджата преди 13 години
теб май те пашили като дете с Пу...а!!!!!!!
138
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е , все пак по добре е човек да е ''наркотичен '' бос отколкото обикновен *** като Станишев
137
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Приятелю , ти си ненормален
136
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В този форум е пълно с гербаджии американски ***! Да ви попитам какво хубаво видяхте от *** САЩ, отговора е едно голямо НИЩО!
135
12
 
17
 
! Отговори
до 133 преди 13 години
Не забравяй и наркотичния бос Бойко тиквата!