Уорлик: Петков много добре знае защо му е отнета визата

Било заради текущо криминално разследване
Обновена: 3 дек 2010 14:36 | 2 дек 2010 08:30,
174
Уорлик: Петков много добре знае защо му е отнета визата
Снимка: БГНЕС

Отнемането на визата на Румен Петков няма нищо общо с ГЕРБ или вътрешната политика. Става дума за текущо криминално разследване, което касае и него,  и г-н Петков знае много добре защо му е отнета визата, заяви пред bTV посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик.

"Той бе привикан в посолството и му бе обяснено защо му се отнема визата. Той не отговаря на условията за виза според американското законодателство”, допълни той.

„Такова решение не вземаме лесно, много рядка мярка е и ние го правим на базата на анализи, и факти. Това няма нищо общо с министър Цветанов или Танов. Решенията, които ние сме взели, не са на базата на това, което казват политиците. Щяхме да отнемем визата дори и да нямаше обществена дискусия по темата”, каза още Джеймс Уорлик.

Посланикът увери още, че няма връзка между приемането на задържани лица от Гуантанамо в България и програмата за безвизов режим за САЩ.

Ние не се интересуваме от събирането на биометрични данни на български граждани, коментира още Уорлик във връзка с информацията, изнесена от сайта Уикилийкс.

"Отново искам да подчертая, че няма да говоря по конкретна директива или искане от нас, но по отношение на биометричните данни, не зная да ни е нареждано да събираме такива данни”, допълни той.

Относно корупцията посланик Уорлик заяви: "Мисля, че това, което ще откриете във всички тези телеграми е, че ние имаме едно здраво сътрудничество с българските служби. Телеграмите по принцип не се състоят от две изречение, а те са цялостни доклади. Ако изберете едно или две изречения, можете веднага да създадете сензационна история. Това, което ще откриете в тези телеграми, е същото което казвам на българските граждани. Не изваждайте конкретни фрази или изречения, а гледайте цялостната картина”.

Още по темата

Разработили сме в здраво сътрудничество и то в области, където преди не се е работило, заяви посланикът, като уточни, че това са организираната престъпност и корупцията.

„Изнасянето на информацията в тези телеграми е престъпно деяние, което трябва да се преследва в САЩ. Хората, които оповестиха тази информация, са нарушили американското законодателство и заслужават да бъдат изправени в съда. Не в България, а в други страни, има хора, които са застрашени, тъй като тази информация е споделена гласно”, допълни Джеймс Уорлик.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: визаДжеймс Уорлик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
6
 
! Отговори
RIA VYTRESHNITE RABO преди 13 години
bravo na fotografinyt.vijte kakwo e straknal kato tekst ot stenataRIA VYTRESHNITE RABOTI...koi rie, zasto rie i zasto tolkoz malko samo 3-4 apratmenta....
133
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хайде на бас, че САЩ само чакат да му свърши мандата на още един престъпник в БГ и да му отнемат и неговата виза. засега не го правят само да не стане международен скандал, но в момента, в който изгуби държавническите си функции този престъпник ще е също с отнета виза.познахте ли за кого става дума вече? ами дааа! ГОЦЕТО СЕДЕФЧОВ ! той ще е следващият с отнета виза.
132
2
 
22
 
! Отговори
kk преди 13 години
Сега се уверихме от кого Цецо се е научилда лъже!!!Телеграмите ги изкараха да ги чете цял свят,сега не било вярно!Съдилищата и Прокуратирата на БГ излезе със становище,че Петков не е разследван за нищо и няма повдигнато обвинение за нищо,Уорлик едно си знае,това си пее!Ако БГ е ЩАТ в САЩ и там се води някакво раследване,нека уважаемият Н.ПР.Губернаторът да ни осветли!
131
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** Гейбарджии, оправихте държавата всичко ви е цъфнало, това ви е най-големия проблем до 2-3 месеца няма да ви има БЪЛГАРОУБИИЦИ!!!
130
6
 
9
 
! Отговори
жалко преди 13 години
Не прочетох нито едно изказване на свободен българин,а на дупедавци-не народ а ***!
129
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Номер 72 (Убективен) е *** червена позитанска ***, нарочно "сбъркала" правописа и след това написала глупостите за възхвала на американците, не му се връзвайте.
128
5
 
12
 
! Отговори
некои преди 13 години
Като гледам на снимката масонското им ръкостискане нещата са ясни.
127
19
 
11
 
! Отговори
skatelite преди 13 години
Дай им на *** да плюят по вечния враг САЩ. Този империалистически дявол, който застрашава тихото им и кротко село, което не са напускали през живота си, като изключим няколкото посещения на съседното ТКЗС. Аз за първи път виждам посланник да дава обяснения за действията си и приветствам подобна инициатива, но е объркал държавата. На българските тикви такива не им минават. Трябва да има нещо гнило щом разяснява неговата ***.
126
16
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
Другарят румен шадраванов може да си вземе виза за СЕВЕРНА КОРЕЯ,за Виетнам,за Куба,а можи би и за Русия.Моля ти се румене вземи със себе си цялото бесипе,и ако обичаш не се връщайте никога в БЪЛГАРИЯ.
125
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
обожавам американци и европейци които за работата която върша аз взимат по 10 пъти повече.
124
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти имаш ли грам мозък тия сегашните да не са зелени човечета !Само ни баламосват с врели некепели и нищо работа не вършат а народа обеднява все повече и ако мислиш ,че на гладния му трябват приказки за ламята дето взела златната ябълрка и излетяла надалече през девет земи в десета затова не може да я хванат та ще вдигнат осигорителния стаж и ЗО данък колиба !
123
5
 
15
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 13 години
Tакава светла личност !!Тя никога НЕ може да бъде разследвана от неподкупния , червен български съд и прокуратура..Никога !!!! ..Това са американски инсинуации..Империалисти!!!ха,ах,ха,хааааа...
122
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако бяхме нормална държава този *** еврейна Уорлик трябваше отдавна да е в затвора заради вмешателство в държавната политика!!!
121
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
че американците са българска колония естествено, че като наша колния ще ни помагат, като всички готини европейци които за това че продават вестници взимат по 2000евро
120
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига сте ни занимавали с измишльотини дайте факти черно на бяло или вие незнаете какво е това да покажеш по телевизора както показахте от хеликоптер богатите квартали !
119
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да не си му братовчед на Петков че не те еня че с другите червени бандити окрадоха държавата
118
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
обичам Америка, те са ни братя, по религия и по гени
117
3
 
12
 
! Отговори
Nasko преди 13 години
Този Актьор, защо не каже открито за разговяора си със Запалката, нали уж сме съюзници за добро, ама пак под сурдинка а?:)))Та Петков, ако дойде Параванов на власт, пак ще е вътрешен Министър хеййй Уорлик, казвай, нали сте Демократи бе???
116
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Подгониха го Руменчо , няма да може на дърти години да си пече увисналите мъдури на плажовете край Барселона
115
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хич не ми е нито за Р.Петков, нито за Р.Петковица. Само питам ?!?! Колко пъти нашият посланик в САЩ е посещавал там държавната структура, аналог на нашето МВР и колко пъти, пак същия наш посланик е съветвал и давал оценки за баротата на Обама, Конгреса, Сената, държавния секретар и т.н. .......Така до 89г. се произнасяше, или по-точно командваше Никита Толубеев - посланик на СССР.Все на някой да се г*зим . Обидно :(