Божидар Димитров: Не съм обиден на премиера

При мен нямаше "калинки" и скандали, каза ексминистърът
Обновена: 20 дек 2010 08:59 | 20 дек 2010 08:01,
173
Божидар Димитров: Не съм обиден на премиера
Снимка: БГНЕС

"Не съм обиден на премиера Борисов заради искането на моята оставка, това е политика. Министър-председателят знаеше за моето минало, но изглежда сега такъв е бил моментът".

Това каза пред БНТ подалият оставка министър без портфейл Божидар Димитров.

"Аз съм историк и знам, че понякога в историята стават такива работи, допълни той. При мен нямаше истински скандали, нямаше „калинки” и подобни неща", подчерта Димитров.

"Не съжалявам, че се посветих на каузата на ГЕРБ. Аз продължавам да вярвам в нея и ще работя за осъществяването й", категоричен бе той.

Още по темата

"Не оставам без работа, връщам се в Националния исторически музей, където ще работя по няколко важни проекта", заяви вече бившият министър.

"За недовършена работа смятам Закона за българските общности в чужбина, който беше почти готов", каза още Божидар Димитров.

"С действията си ГЕРБ върви към затваряне на страницата с дипломатите-агенти на тайните служби. Смятам, че дебатът по тази тема трябваше да приключи в началото на прехода, защото 20 години по-късно ние продължаваме да говорим за лица, които трябваше да са или в пенсия, или на някакви други длъжности, но не и представляват страната ни във външнополитически план", коментира и вицепремиерът Цветан Цветанов.

По думите му скандалите от последните седмици влияят на общественото одобрение.

"Това е тактиката, която приложиха нашите опоненти, които се възползваха умело от тази ситуация. В момента не се говори за реалните политики, които вълнуват обществото и които са по-важни от поредни скандали, които биха могли да генерират някакво напрежение", посочи МВР шефът.

"Труден ще бъде изборът за заместник на Павлин Димитров. В рамките на седмица ще се вземе решение по този въпрос. Надявам се да вземем най-бързото решение, за да не се спира работата", добави още Цветан Цветанов.

Той заяви, че всички бивши сътрудници на ДС не му тежат като камък, защото те не определяли политиката на министерството.

"В МВР 80% от служителите са на възраст около 40-45 години и това са хора, които преминаха през много евроатлантически академии и школи, за да повишават своя капацитет", каза още Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
1
 
1
 
! Отговори
вил преди 13 години
Намери начин да се освободи от божидар, той доста издънки направи.
156
3
 
2
 
! Отговори
Спартак преди 13 години
Слушай какво ще ти кажа, Догански братовчеде! Вземи се събери с платените си коментари в един чувал и се мятай в Черно море да плуваш до Турция. Там можеш да си развяваш ятагана колкото си искаш. Не искам да се оприличавам на някоя Интернет-нинджа /а и ме боли дедовия кой как ме приема в случая/, ама не мога да не споделя, че с кеф бих ти избил зъбите. Шаман такъв...P.S. Аз съм друг Спартак.
155
1
 
0
 
! Отговори
кирилов преди 13 години
От *** може ли да се очаква друго.
154
1
 
1
 
! Отговори
Николай Х преди 13 години
Здравко Здравески и неговата съпруга Добрила днес дадоха пресконференция в БТА. къде е статията Ви !? за гаврите срещу българи в Македония !?
153
3
 
3
 
! Отговори
Sultan-Mehmet преди 13 години
Алооо Божидаре,къде отива6 без да си взел 20'те милиарда за тракийските бажанци
152
1
 
1
 
! Отговори
Законът не е ли един преди 13 години
А не е ли редно вместо да го връщат в НИМ, да го пенсионират и да му осигурят достатъчно време да пише агентурните ди спомени? Той е роден през 1945 г., а пенсионната възраст е 63 години.
151
2
 
3
 
! Отговори
срам преди 13 години
Божо да се сърди на себе си и на селския си произход, поради който си е продал дирника на ДС. А може ли бивш доносник да бъде директор на Национален исторически музей?!
150
4
 
3
 
! Отговори
granik преди 13 години
Време е да махнем и Рашидов.Да сте чули германец да стане министър на културата в Русия или Полша или Франция.Или американец да е министър на културата в Япония.Културата е сбор от изобразително изкуство, музика,театър,кино и т.н ,което в България е ориентирано към християнските ценности и норми и европейската култура. Затова не може министър да е етнически турчин, чийто етнос и религия са коренно различни от християнската идеология.При положение,че културата в лицето на народното творчество е помогнала пет века на българския народ да не бъде асимилиран имено от турците е обидно министъра да е турчин.И пак казвам Турчина може и да не е лош човек ,но той не изповядва християнските цености,идеология,морал. Неговите баби и дядовци са свирили на зурни, играли са кючеци, пеели са арабски песни, не са рисували икони, ходели са облечени като азиятци, не са знаели български песни, не са знаели български хора, не са знаели църковните обреди и т.н. Поради това тоя турчин не може да Министър на културата на християнска България.
149
4
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Ха ха ха ха ха ха . Самото му назначаване беше скандал. ББ се нацупи и каза, че Божидар му е приятел. После имаше едва ли не заплаха за Турция, после "*** народ', после руски *** и зърна на цици и т.н.Народът е казал " Виж му приятелите и това е достатъчно".
148
3
 
4
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
При мен нямаше истински скандали, нямаше калинки и подобни неща", подчерта Димитров.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ех, Бай *** си е Бай ***!!!
147
1
 
2
 
! Отговори
8-ия ден - истинския преди 13 години
На който не му е ясно как стои въпроса с професор и научен сътрудник, да чете :/особено някакъв кара ибрахим /Научни звания Във висшето образование за нехабилитирани преподаватели: асистент (ас.) старши асистент (ст. ас.) главен асистент (гл. ас.) за хабилитирани преподаватели: доцент (доц.) професор (проф.)В научните организации за нехабилитирани изследователи: научен сътрудник III степен (н. с. III ст.) научен сътрудник II степен (н. с. II ст.) научен сътрудник I степен (н. с. I ст.) за хабилитирани изследователи: старши научен сътрудник II степен (ст. н. с. II ст.) старши научен сътрудник I степен (ст. н. с. I ст.)
146
1
 
2
 
! Отговори
питам ! преди 13 години
КараИбрахим има ли място в този сайт ???
145
3
 
5
 
! Отговори
васко преди 13 години
Божо това е положението . Предателите не ги обичат госпдарите . Преди 5-6 години като член на ВС на БСП също се кълнеше във вярност към единствената партия на твоя живот.Пчелите живеят кратко защото събират мед от много цветове.
144
1
 
1
 
! Отговори
ccc преди 13 години
Прав си "дядо Йоцо", ама много си прав.
143
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БОЦЕ,ако не беше разписал назначенията, нямаше да се хвалиш, че си уволнил мръсниците. Сега се надаш на овации от природонаселението?
142
1
 
0
 
! Отговори
До 144 преди 13 години
Ами то май си прав, така е.
141
2
 
3
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 13 години
Ааа, не може така "агент на ДС" да пише историята на България. Историята на България ше я пишат "агентите на чуждите държави" и по съвместителство депутати, министри...
140
1
 
1
 
! Отговори
x преди 13 години
i taka da e zaslujava si zashtoto e po umen ot teb da kajem
139
1
 
1
 
! Отговори
x преди 13 години
Bojidar e pich i go dokaza nikoi ne se e sramuvalda raboti za BG pod kakvato i da e forma a sega me e sram ot BG i politicite
138
2
 
3
 
! Отговори
не съм обиден преди 13 години
ако съм обиден, ми се отваря място в американската армия