Божидар Димитров: Не съм обиден на премиера

При мен нямаше "калинки" и скандали, каза ексминистърът
Обновена: 20 дек 2010 08:59 | 20 дек 2010 08:01,
173
Божидар Димитров: Не съм обиден на премиера
Снимка: БГНЕС

"Не съм обиден на премиера Борисов заради искането на моята оставка, това е политика. Министър-председателят знаеше за моето минало, но изглежда сега такъв е бил моментът".

Това каза пред БНТ подалият оставка министър без портфейл Божидар Димитров.

"Аз съм историк и знам, че понякога в историята стават такива работи, допълни той. При мен нямаше истински скандали, нямаше „калинки” и подобни неща", подчерта Димитров.

"Не съжалявам, че се посветих на каузата на ГЕРБ. Аз продължавам да вярвам в нея и ще работя за осъществяването й", категоричен бе той.

Още по темата

"Не оставам без работа, връщам се в Националния исторически музей, където ще работя по няколко важни проекта", заяви вече бившият министър.

"За недовършена работа смятам Закона за българските общности в чужбина, който беше почти готов", каза още Божидар Димитров.

"С действията си ГЕРБ върви към затваряне на страницата с дипломатите-агенти на тайните служби. Смятам, че дебатът по тази тема трябваше да приключи в началото на прехода, защото 20 години по-късно ние продължаваме да говорим за лица, които трябваше да са или в пенсия, или на някакви други длъжности, но не и представляват страната ни във външнополитически план", коментира и вицепремиерът Цветан Цветанов.

По думите му скандалите от последните седмици влияят на общественото одобрение.

"Това е тактиката, която приложиха нашите опоненти, които се възползваха умело от тази ситуация. В момента не се говори за реалните политики, които вълнуват обществото и които са по-важни от поредни скандали, които биха могли да генерират някакво напрежение", посочи МВР шефът.

"Труден ще бъде изборът за заместник на Павлин Димитров. В рамките на седмица ще се вземе решение по този въпрос. Надявам се да вземем най-бързото решение, за да не се спира работата", добави още Цветан Цветанов.

Той заяви, че всички бивши сътрудници на ДС не му тежат като камък, защото те не определяли политиката на министерството.

"В МВР 80% от служителите са на възраст около 40-45 години и това са хора, които преминаха през много евроатлантически академии и школи, за да повишават своя капацитет", каза още Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
3
 
1
 
! Отговори
Ники преди 13 години
Божидар Димитров: "Не съм обиден на премиера... просто няма да му говоря половин година..." ;)
136
1
 
2
 
! Отговори
God преди 13 години
Павлин Димитров е зам.министър на МВР, който също си е подал оставката заради миналото си на ДС-агент. В статията се говори за двама човека, но тъй като е писана от днес.бг както обикновено нищо не се разбира. Четете и други медии.
135
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей,КараИбрахим,откъде ги знаеш тези всичките неща?Много ме кефиш,да знаеш.Езикът ти направо реже,никой не може да ти се опре и само истини говориш.
134
2
 
4
 
! Отговори
Каква гнусотия преди 13 години
По-големи потурнаци от БСП-арите няма. Те заедно с ДПС и жълтурковците гласуваха този закон за досиетата. Но не разкриват доносниците и техните ръководители, а разкриха разузнавачите. Ножът, който заби БСП върху България е гнусен акт на предателство. Трябва да си много *** или БСП подлизурко, за да гласуваш за тези, които дадоха калъчката в ръцете на турците, за да ни заколят. Предателя си е винаги предател. Предадоха идеите си, предадоха България.
133
6
 
0
 
! Отговори
ШИЗО преди 13 години
че за какво да се сърди,тулупа му с ***!!!
132
4
 
14
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
Божидар Димитров ще си остане Божидар Димитров - с или без портфейл, това ,което има - акъл - никой не може да му го вземе !А това за ДС -то - то беше за парлама....големите доносници остават !И няма да ги "осветят" !
131
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Плювките по адрес на Димитров в един протурско-американски сайт са най доброто доказателство, че е един голям и истински българин.И че им бъркаше в г-за.
130
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един *** по-малко във властта! Айде, чао!
129
4
 
3
 
! Отговори
pic1 преди 13 години
komentiraite targovskite predstaviteli na darzavata v cuzbina -zaplati i komandirovki okolo 3 000 evro mesecno +dopalnitelni bonusi saprugi,deca i t.n. /neka se vidi kolko agenti papkat ot nashite paricki !!!!!!!!!!!!!
128
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един истински българин! Където и да е , ще си остане такъв, за разлика от продажните потурнаци, дето ни тласкат непрекъснато към ненавистната ни и безкрайно чужда Турция. Казваше много истини и противниците му скърцаха със зъби докато го слушат. Стана жертва на поредната политическа интрига. Все още сме много слаби и не можем да си отстояваме интереса. Но няма да е за дълго.
127
2
 
11
 
! Отговори
сако преди 13 години
Бойко махай и Мултака ,че е срамота турчак да ни е министър на културата.
126
6
 
5
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
САМО ВТОРИ РАЗРЯД ЛИ ИМА ***.....
125
10
 
2
 
! Отговори
Кала преди 13 години
Използвам поредния случай да запитам мастития "професор" дали най-после ще ми посочи един исторически извор, в който да е посочено, че Кубер е българин. Вече много месеци чакам отговор на това запитване, но не само "професорът" и още цял ред изпитани македономразци не са посочили досега извор, не са изровили такъв извор и специалистите от Института по истори към БАН и от Македонския "научен" институт - София.
124
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
оставаше и да си обиден! взимаше сума време народни пари и никой не разбра точно за какво! освен да обижда хората друго не правеше селянин!
123
7
 
8
 
! Отговори
BIG AL преди 13 години
Ей, ТОРБА с фекалии,доволен ли си , че пробута Закона и узакони КРАДЕНИТЕ архео ценности на България , от твоите приятелчета ДС- мафията ??? Черепи , ивановци и прочие *** няма да те забравят, ***..Патриот бил ..КРИМИНАЛЕН ТИП
122
8
 
6
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Божидар Димитров е старши научен сътрудник II степен от 1985, но в публичното пространство присъства с титлата "професор".
121
12
 
9
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Напуска и парламента. Достолепен човек. Оказва се, че Бойко не е сбъркал с него, независимо от конюнктурата и сегашната ситуация. Колко "НЕЗАВИСИМИ" останаха в парламента? Интелектът си е интелект. Жалко само, че при избори това качество е на последно място. *** народ-слаба държава. Жалко.
120
7
 
11
 
! Отговори
!!! преди 13 години
Може ли някой да ме светне с кой научен труд е известен този корифей на истжрическата мисъл в България и с кой икторически труд е хабилитиран за професор.
119
5
 
12
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
ПРЕКРАСЕН ЧОВЕК....ДОБРЕ ЧЕ СИ ОТИДЕ...
118
5
 
0
 
! Отговори
Tina преди 13 години
По-точен коментар едва ли би имало.