Божидар Димитров: Не съм обиден на премиера

При мен нямаше "калинки" и скандали, каза ексминистърът
Обновена: 20 дек 2010 08:59 | 20 дек 2010 08:01,
173
Божидар Димитров: Не съм обиден на премиера
Снимка: БГНЕС

"Не съм обиден на премиера Борисов заради искането на моята оставка, това е политика. Министър-председателят знаеше за моето минало, но изглежда сега такъв е бил моментът".

Това каза пред БНТ подалият оставка министър без портфейл Божидар Димитров.

"Аз съм историк и знам, че понякога в историята стават такива работи, допълни той. При мен нямаше истински скандали, нямаше „калинки” и подобни неща", подчерта Димитров.

"Не съжалявам, че се посветих на каузата на ГЕРБ. Аз продължавам да вярвам в нея и ще работя за осъществяването й", категоричен бе той.

Още по темата

"Не оставам без работа, връщам се в Националния исторически музей, където ще работя по няколко важни проекта", заяви вече бившият министър.

"За недовършена работа смятам Закона за българските общности в чужбина, който беше почти готов", каза още Божидар Димитров.

"С действията си ГЕРБ върви към затваряне на страницата с дипломатите-агенти на тайните служби. Смятам, че дебатът по тази тема трябваше да приключи в началото на прехода, защото 20 години по-късно ние продължаваме да говорим за лица, които трябваше да са или в пенсия, или на някакви други длъжности, но не и представляват страната ни във външнополитически план", коментира и вицепремиерът Цветан Цветанов.

По думите му скандалите от последните седмици влияят на общественото одобрение.

"Това е тактиката, която приложиха нашите опоненти, които се възползваха умело от тази ситуация. В момента не се говори за реалните политики, които вълнуват обществото и които са по-важни от поредни скандали, които биха могли да генерират някакво напрежение", посочи МВР шефът.

"Труден ще бъде изборът за заместник на Павлин Димитров. В рамките на седмица ще се вземе решение по този въпрос. Надявам се да вземем най-бързото решение, за да не се спира работата", добави още Цветан Цветанов.

Той заяви, че всички бивши сътрудници на ДС не му тежат като камък, защото те не определяли политиката на министерството.

"В МВР 80% от служителите са на възраст около 40-45 години и това са хора, които преминаха през много евроатлантически академии и школи, за да повишават своя капацитет", каза още Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
6
 
9
 
! Отговори
потъналия Титаник преди 13 години
Т.н. герб ми прилича на потъналия Титаник в крайната фаза продъни се, разложи се, разпадна се и след това някак си безследно изчезна в дълбините.
96
3
 
8
 
! Отговори
станкова преди 13 години
че калинки нямаше е вярно, г-н димитров, но скандали имаше и то не малко или "историческата" ви памен е къса
95
9
 
14
 
! Отговори
Бягайте! преди 13 години
БЯГАЙТЕ ДОКАТО Е ВРЕМЕ!НЕ ОБРИЧАЙТЕ ДЕЦАТА СИ!Хора, не се връщайте в никакъв случай в България. Новите (деца на комунисти, завършили на Запад) и старите комунистически кланове са превзели буквално цялата държава. Там няма парламент и партии. Партиите са различни кланове на комунисти. Правителството се олицетворява от държавна сигурност. Новият премиер Бойко Борисов е бивш комунистически престъпник участвал във възродителния процес и бивша охрана на Тодор Живков. КОЙ Е ПРИЕЛ ТОЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ *** В ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ? НАГЛОСТТА НА ТЕЗИ *** НЯМА ГРАНИЦИ. Крайно време е да се каже на Европейския съюз, какви са тези хора, които ни управляват! Малкото хора, които са останали живеят в абсолютна мизерия. Единствените, които живеят в охолство са копелетата на бившите комунисти - полицай, военни, пожарникари и *** от ДАНС (те взимат заплати 2000-3000 лева, безплатни жилища и всякакви облаги и 1000 лв. пенсии). Обикновените пенсионери умират от глад мизерия и липса на болници. Полицията е навсякъде и могат да те застрелят и окрадат безнаказано и без причина. Най-облагодетелстван са бивши комунисти и децата им. Това са бивши ченгета, военни и подобни ***, които сега са банкери, хотелиери, едри собственици и т.н. Те държат телевизии, медии и въобще всичко официално е една голяма манипулация. Манипулацията е толкова голяма, че всички европейски пари отиват при тях. Всичко се подслушва. Ежедневно убиват и крадат стотици обикновени хора и никой не си мърда пръста за това. Но ако отвлекат или ограбят някоя богата комунистическа ***, цялата държава се активизира, променят закони и започва още по-голям терор на обикновените хора. Правителството защитава единствено и само комунистите олигарси и замазва очите на хората като хваща и арестува хора, който пречат на комунистическите кланове (олигарсите). Митингите и стачките са забранени. Ако някой има различно мнение или се опита да организира стачка, моментално изчезва (бива екзикутиран от структите на ДАНС и ГДБОБ). Хората в провинцията умират в глад и мизерия. Всички болници са закрити. Но всичко това умело се прикрива от медиите. Всички хотели по черноморието са на бивши комунисти и руската мафия. Хора не ходете там и настройте колкото се може повече чужденци да не идват тук да почиват. Навсякъде звучи долнопробна, *** музика наречена чалга и руска музика. Хората са като зомбирани. Клановете на комунистите (БСП, ГЕРБ, АТАКА и т.н.) и мазни *** от медиите ги заливат и им промиват мозъка с патриотизъм: Колко е хубаво в България. В никакъв случай не си и помисляйте да инвестирате в България или да носите спестявания. В момента в който кацнете на летище София сте буквално обречен. Скоро няма да има университети и БАН - двете най-стари научни организации на 120 и 140 години ще бъдат ликвидирани. Бюджетът им ще бъде спрян. Имотите им ще бъдат продадени и на тяхно място ще се строят хотели, МОЛ-ове и джамии.
94
8
 
8
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Страха или омерзението пречи на истинските учени да се намесят? Божо си е лика прилака с Бойко и Цецо - пълен, тотален кич!От десетина години ръси простотии и небивалици, излага професията , меси се с некомпетентно мнение във всичко свързано с история , археология, изкуство.Па и професор се е самохабилитирал!Живеем в местната епоха на кича!
93
4
 
7
 
! Отговори
фрезата преди 13 години
Караибрахиме,при кого ходи на уроци - при Доган,баш хайван ,или при Местан ,баш плюцкан ?
92
4
 
10
 
! Отговори
тиквения герб преди 13 години
"Всяко нещо е временно", призна Божидар Димитров. "Включително и тиквения герб", измънка той.
91
4
 
6
 
! Отговори
по-добрия вариант преди 13 години
Димитров не съжалява, че е напуснал БСП и е отишъл в тиквения герб. Правилно! Герб е по-добрия вариант на БКП!
90
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Божо -Президент
89
5
 
5
 
! Отговори
ХАХА преди 13 години
ХАХА БОЖИ ОСТАВИ БСП ОТИДЕ В ГЪРБ УПОТРЕБИХА ТЕ И ТИ КАЗАХА ЧАО ПРОСТА ГЪБА СИ БОЖИ ПРОСТА .ВСИЧКИ МРАЗЯТ ПРЕДАТЕЛИТЕ НЕ СЪМ КОМУНИСТ , НО ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА С ТАКИВА ХАМЕЛИОНИ КАТО ТЕБ .
88
4
 
0
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Както виждаш,когато не ме провокира никой,коментирам само темата,без да се отклонявам.Какво не ти харесва пак?
87
1
 
8
 
! Отговори
До всички преди 13 години
Моля, не се връзвайте на коментарите на Караибрахим. Този човек следи форумите за тема, макар и косвено свързана с националността и започва развиване на теории, не по-доказани от тези на Б. Димитров. Обръщайки внимание на бръщолевенията му, губим време и изместваме коментарите от темата на съответната статия.
86
12
 
1
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
При строеж на хотел в Созопол, Бездар Димитров откри кивота, Индиана Джоунс си скъса дипломата" и Бездар Димитров пи вино от свещенният граал - намерил го в кръчмата на Митьо Кебапчето".Също така "космическа експедиция на БАН реководена от Бездар Димитров откри старобългарски надпис на Луната, така доказахме на македонците че това е българска земя"
85
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това не са дипломати, а *** дето са се хванали за кокала и не пускат.
84
7
 
4
 
! Отговори
Неграмотен преди 13 години
Този *** не е никакъв историк. Пак се готви за директор на НИМ. И откъде накъде той ще предлага кой да бъде назначен на неговото място?Най-добре е да го шибаме ние щом ни нарече така, а после да сварим курбан за ***. Има доста тлъстини в тая нагла ***.
83
1
 
10
 
! Отговори
Любопитко преди 13 години
Божидар е влюбен в жените, къркането и историята. За какво му трябваше да става министър?
82
6
 
1
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
От времето на дядо Славейков до времето на Божидар Димитров еволюцията е следната: Не сме народ, не сме народ, а ***, декларира отчаянието си преди около век и половина Петко Р. Славейков *** народ, заяви Божидар Димитров сега. За век и половина от *** до ***. Ако е вярно, значи са необходими спешни и драстични мерки, за да се промени това, като една от първите би трябвало да бъде освобождаването от хора като Димитров.
81
1
 
11
 
! Отговори
българин преди 13 години
Да ти умра на пича. Във всички случаи по-*** от народа, който нарича така. Нито е учен, нито е патриот. Просто, самозабравила се червена ***. На всичкото отгоре, сума ти простаци разчитат на такива като него, Каракачанов (от от пишман ВМРОто) и Волен атаката да крепят националната кауза. Затова толкова и сме я закрепили като на *** пискюл.
80
6
 
4
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Божо винаги е ръсил бисери, само че за разлика от Батето все още се взима на сериозно. И хората какво да правят, взимат го и те насериозно. Достатъчно е да си спомним интервюто, което го извади така де се каже от нищото " ...как се прави френска любов с добре измита жена", в известният ченгесарски вестник "Нощен труд".
79
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боце+Гоце= ВОЛ...Всичко друго е приказки за наивници...
78
1
 
5
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
Ти не смей да обиждаш да не порастнеш с една глава надолу от някоя средновековна Българска сабя! Интелигентните хора хора спорят с аргументи - простаците с обиди.