ГЕРБ медии ли ще национализира, скочиха Сините

Командира и Димитров атакуват управляващите в КС
Обновена: 26 апр 2013 13:02 | 22 дек 2010 18:41,
242
ГЕРБ медии ли ще национализира, скочиха Сините
Снимка: БГНЕС

Лидерите на „Синята коалиция” Мартин Димитров и Иван Костов атакуват ГЕРБ вече и по съдебен път. 

Десницата сезира Конституционния съд за Кодекса за социално осигуряване и по-точно - параграф 48 (той предвижда вноските на работещите първа и втора категория труд да бъдат прехвърлени към НОИ). 

По време на дебата Костов и Димитров предупредиха, че решението може да се определи като национализация и ще сезират Конституционния съд за него, а днес съобщиха, че са получили подкрепата на общо 52 депутати за това. 

„Ако сега не реагираме след национализацията на индивидуални партиди в пенсионните фондове, утре ще бъдат национализирани медии, утре ще бъдат национализирани жилищата на хората. Както беше преди 89-та година. Както са подкарали, вече нищо не се изключва”, предупреди лидерът на СДС Мартин Димитров.

Иван Костов даде друг пример за случващото се: „Все едно вашите банки да кажат – ще прехвърлим парите ви на правителството”. 

Кодексът за социално осигуряване ще бъде атакуван в съда, защото отнема правото на собственост. Правителството няма право да прекратява договорни отношения между осигурените и съответните дружества, разясни Иван Костов. 

„Не може това да се случва в правова държава”, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още по темата: Мартин Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
2
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Когато проумееш разликата между тесни и широки социалисти от една страна, и социалдемократи от друга-тогава ще ти отговоря на въпроса.То ,ако става дума, и Хитлер е бил социалист.И още нещо-нима сте толкова наивни да вярвате, че случайни хора могат да влязат във властта след добре представена предизборна програма и честно спечелени избори?Аз вече не вярвам.
200
0
 
2
 
! Отговори
? преди 13 години
Впрочев да допълня нещо за марксизма.Ленин, който ревизира постановката на Маркс за победа на комунизма в най-развитата страна се оказва и от марксистка гледна точка най-големия престъпник и компрометатор на марксизва! Същото се отнася и за всички червени *** след него, които не са послушали учителя си са вървели по един изначално сбъркан път, за което цената е жестока както се вижда!Да ви кажа възможна е и такъв прочит на събитията!Тъпите *** можеха това да кажат 89-та, но не би!
199
1
 
0
 
! Отговори
? преди 13 години
Впрочем ако нещо е отхвърлено и доказано, като негодно от Маркс, то ечастта наречена "Научен комунизъм" /т.е. учението за диктатура на пролетариата/Иначе системата от обществено-икон.строеве и бъдещата замяна на капитал. с комунизъм засега не е опровергано!Пазарната икономика,като всяко нещо на този свят, ще умре един ден! Най-вероятно в най-развитата страна - засега САЩ -първо! И тогава ако там не последва комунизъм /разбира се не втози първобитен вид, който тук правеха/ ще се каже Маркс сгре
198
0
 
0
 
! Отговори
? преди 13 години
Гореописаниян начин за справяне с червената помия вече е невъзможен!Другият е революционния-изтребване до крак на червената номенклатура и всички агенти на ДС! В бившия соц.лагер навсякъде бе предпочетен еволюционния път на развитие, но за нас той явно е неподходящ.Единственото, което може сега да се направи е една закъсняла лустрация, но като гледам и Бойко Б. не е всъстояние да я направи, защото по всичко личи е ДС-проект!А за Маркс това е теоретичен въпрос!
197
0
 
0
 
! Отговори
? преди 13 години
Между слепите е едноок!В този смисъл е най-добрия на прехода!Факта, че сме бедни, че ДС още манипулира управлението, че няма справидливост там където трябва се раздава-всъдебната система/посл.е убийствено за обществото/показва, че са ни били и са нужни съвсем други политики и политици!По-долу дадох пример как се оттърва Германия от нацизма и нацистите - чрез 45 годишна окупация от страна на армиите победителки-САЩ,Англия и Франция!Това беше единият възможен начин!Другият след малко.
196
2
 
3
 
! Отговори
... преди 13 години
"Иване, кажи си." Помните ли? Явно не. Това е човекът, който разсипа синята идея. През негово време се случиха най- големите разграбвания на България. Ванбьо е още от самото начало в сценария, писан още през 86та. Разработван е *** руските тайни служби. Като е русофоб защо продаде Нефтохим на Лукойл, пък сега плюе по Златев? Да не забравяме също, че през негово време Надка се съгласи да затворим АЕЦ.
195
0
 
2
 
! Отговори
Emigrant преди 13 години
Ne znam zashto neprekasnato pluem po predishnite upravliavashti i nikoga ne se izkazvame za polojitelnite neshta koito sa postignali! Poslednite 20-tina godini se provedoha dosta reformi, nie vsichki gi usetihme dosta bolezneno i zatova imame negativno otnoshenie kam predishnite upravliavashti, no bez tiah BG niamashe da vleze v ES, da ima chasten business i t.n.
194
9
 
2
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Църна *** на червените калтаци си Ваньо!!!Кажи си истината за какво беше в Русия по време на Живков, май да минеш курс през КГБ!!!
193
2
 
4
 
! Отговори
До 209 преди 13 години
Значи си социалист, я кажи тогава тесен или широк социалист си. На мене ми се струва че си от широките социалисти, демек Станишевец, ха, ха, ха..
192
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе не ви ли се струва че има нещо между Костоф и Мартинчо, ами всеки ден са заедно и винаги опасно близо, явно прехвърчат флуиди. Сигурен съм че това е новата ни светска гей двойка. Между другото, *** си падат ***, нищо чудно булката да е Мартинчо, той е и по-женствения.
191
5
 
9
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
196-ти, аз не съм комунист, а социалдемократ, но не от Сашо Томовите, а от Дертлиевите социалдемократи.На тези избори гласувах не за червените.Но не и за СДС и ДПС.Съдбата на Герб е ясна-вървят твърдо и упорито по стъпките на Симеончо.И то-само поради една единствена причина-пуснаха си пердето на очите, забравиха какво лъгаха и обещаваха преди изборите, и въобще не управляват в интерес на тези, които ги избираха.Интерес от управлението им имат пътните строители и метро строителите само.Никойдруг
190
10
 
9
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 13 години
Г-Н КОСТОВ ВИЕ НЯМАТЕ ПРАВО ДА ДАВАТЕ ОЦЕНКИ.ПРЕЗ ВАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ТОТАЛНО РАЗГРАБЕНА.А ТОЗИ МИШОК МАРТИНЧО НЕСЕ ЗНАЕ ПО КАКВА РАБОТА Е В СДС.ТОЧНО ЗА ТОВА ГО НЯМА СДС НА КАРТАТА,ПОДОБРЕ СИ ТРАЙКАЙНЕ И СЕ РАДВАЙТЕ,ЧЕ СТЕ ДЕПУТАТИ ЗАЩОТО ДРУГ МАНДАТ НЯМА ДА ИМАТЕ.МАРТИНЧО СЪСИПА ОКОНЧАТЕЛНО СДС!!!!!!!
189
2
 
8
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Моето мнение е за се построи АЕЦ Белене, и след това да се правят стъпки и за нови реактори в козлодуй, на мястото на старите, извадени от производство.Руснаците казаха, че гарантират 60 години работа на реактора.Сега е момента, да предварим кризата с горива и да се подготвим за електрификацията на транспорт, промишленост и селско стопанство, когато след 56 години свърши и последната капка нефт.Както се казваше в един научнопопулярен филм-"Тогава-добре дошли в 18-ти век".А и въглища нямаме....
188
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С идването на Тодор Живков на власт се започна разгром на идеите за сметка на родствената личност. Чавдарци, като отряд бяха нищожество пред Славчо Трънски, бригада Христо Ботев, Антонивановци и много други отряди. Но те взеха власта и започнаха да колят и бесят. Тяхната некомпетентност срина не само социализма, но срива и капитализма. Оказва се, че най-важното е компетентноста и любовта към собствената си държава, което го няма в бившите и настоящи ръководители на държавата. Точно обратното е.
187
5
 
11
 
! Отговори
Д-р Ох ще ви боли преди 13 години
Наистина Костове е прав това правителство най-нагло разграбва без да се замисли за последствията а имам чувството че трябва да направим Народен съд за тях, но не като едно време а напълно легален. Всичките трябва да отидат в затвора, начело с Тиквобойко, Цуцко, Дянкович, Тотю кретенина и останалите.
186
9
 
6
 
! Отговори
koko преди 13 години
Това което направи Костов е не приватизация, а разграбване на държавна собственост чрез РМД-та. За тази собственост са платени жълти стотинки.
185
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега кой ще ми каже, чене е виждал *** с очила ? :Р
184
2
 
25
 
! Отговори
СРАМ! преди 13 години
Плаче ми се! Защо е толкова *** Боко? Гоце е *** - ама си отива и ще ни бъде много по-добре без това ченге...Но Бойко е от *** по-***! Защо гласувахте за това изчадие,което досъсипа България...Не стига,че е ***...-ами не се вслушва и в съветите на интелегентните политици от СК...Слуша само хулигана - ченге "СОТИР" СИДЕРОВ! Срам,позор и отврат!КОМУНИЗМА СЕ ЗАВРЪЩА! НЕ СПЕТЕ ДЕЦА! СРАМ!
183
6
 
17
 
! Отговори
до ? преди 13 години
Мислех те за по-дясно мислещ...)),но уви...Костов е най-добрия ПОЛИТИК на ПРЕХОДА!Няма безгрешни хора...)) Но Костов е този,който ще ни спаси от Комунистическата(ДС)КГБ - пасмина! Единствения политик МИЛЕЕЩ за България и българите е КОСТОВ!
182
1
 
10
 
! Отговори
@ преди 13 години
Това е въпрос на икономика, а не на политика!И е по-точно да са пита - Кое е по-изгодно?Трудно е да се каже от раз!Ама да погледнем гърците! Тарикати отвсякъде и нямат нито една АЕЦ!Защо? Ами защото ползват нашата и не си създават главоболия нито със сигурността на реакторите, нито с отработеното ядрено гориво!