Лобизъм и много нови Калинки в земеделието

БСП обвини зам.-министър в конфликт на интереси
Обновена: 4 яну 2011 22:00 | 4 яну 2011 19:30,
238
Лобизъм и много нови Калинки в земеделието
Снимкка: Булфото

За конфликт на интереси и за нови назначения ала Калина Илиева в земеделското министерство обявиха днес от централата на БСП.

Този път в центъра на събитията е заместничката на Мирослав Найденов – Светлана Боянова, която отговаря за Държавен фонд „Земеделие“ и за Програмата за развитие на селските райони, по която вече сме изгубили 1 млрд. лева, посочи Антон Кутев.

Шеф на отдел „Правен“ в същото ведомство пък бил нейният съпруг – Иван Боянов.

Според БСП двамата се намират в конфликт на интереси, тъй като заповеди за стотици милиони левове се разписвали от Боянова, а след това юридически се одобрявали от нейния съпруг. 

„В рамките на едно семейство едновременно се предлагат и одобряват едни средства, които никак не са малко. Да се направи проверка за конфликт на интереси. Тази семейна зависимост не е добра за публичните средства на държавата“, категоричен бе Антон Кутев.

Той обвини още заместник-министърa, че е прокарала през МС лобистки закон за браншовите организации в земеделието, който толерирал само Асоциацията на земеделските производители, на която тя е била шеф, преди да стане заместничка на Найденов.

Според БСП десетки земеделски организации ще се окаже, че нямат никакво значение, и правителството ще се договоря само с асоциацията, на която Боянова е била директор.

 „Тя ще се окаже, че представлява целия земеделски сектор в България“, предупреди Кутев. 

По думите му целта била по-лесно да се управлява бранша да бъде подчинен и да се сведе до минимум съпротивлението от „безумните решения“ на управляващите.

„Историята с дипломата на Калина Илиева не е прецедент. Тя е правило в кадровата политика на ГЕРБ“, посочиха още от БСП.

В Министерството на земеделието и храните и в Държавен фонд "Земеделие" се назначавали хора, които нямат съответно образование за заеманата длъжност.

Явор Гечев изнесе данни, според които за началник на отдел в регионалната разплащателна агенция в Пловдив е назначен човек с образователна степен бакалавър при изискване за длъжността образователна степен магистър.

А за експерт в регионалната техническа инспекция в Благоевград е назначен човек със средно образование при изискване по длъжностна характеристика висше образование.

От БСП са категорични, че слабата кадрова политика на ГЕРБ води до загуба на много средства, а подобни назначения като на скандалната Калина Илиева не били единични случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
17
 
! Отговори
:))) преди 13 години
"Стъбилни сме!Вървим наравно по дъното."Ахахахахах! Мерси за дозата смях, отдавна не се беше случвало тъжната истина да ме засмее толкова искрено! :))))
113
0
 
5
 
! Отговори
ISTINATA преди 13 години
6UPA BUKLUCI SE PRODADOHA 90TA GODINA NA AMERIKANCI I NI IZTORMOZIHA TOVA BQHA NEKOLKOSTOTIN OT KADRITE NA BKP I OKOLO 2/3 HIL TEHNI SOL TA6...CI S CEL DA ZAPAZQT PRIVILEGIITE SI 20 GODINI BYLGARINA MISLE6E 4E E SVOBODEN A NAI LESNO SE KOMANDVA ROB KOITO SI MISLI TOVA
112
1
 
5
 
! Отговори
до 119 преди 13 години
А сега какво ядеш бе?Хляб си сол ?
111
0
 
22
 
! Отговори
Симеон Дянков преди 13 години
Стъбилни сме!Вървим наравно по дъното.
110
3
 
6
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Аз по времето на Виденов преживявах само с вафли . Серсемин ! *** !
109
2
 
13
 
! Отговори
до 115 преди 13 години
хаха блажени са вярващитеДянков е назначен в Световната Банка с препоръките на Людмила Живкова,не след дълбо беше изгонен от тамнеговият партньор в банката отдавна е в затвора за далавери с ценни книжати ако на такъв мошеник вярваш, ами вервай си там...тя надеждата умирала последна
108
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз предлагам Краси Премянов и Жан Виденов да ги върнем на власт. При тях беше добре, нищо не се движеше
107
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков настоява делегатите да работят за втори мандат на партията++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Ами те работят активно. Правят ПР акции, после ги пускат по БТВ, а между другото пишат по форумите колко е велик Бойко и как всички които не го харесват са комунисти.
106
23
 
4
 
! Отговори
за 100 преди 13 години
Грешиш, няма да стане скоро........най - успешния министър от доста време........но там където той е работил, ти и за чистач не ставаш.........не се плаши от това което не разбираш :)
105
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цитат от Wikipedia:"На втория конгрес на ПП ГЕРБ Дянков настоява делегатите да работят за втори мандат на партията, за да бъдат завършени успешно стартиралите реформи..."Значи на него му било ясно още след изборите, че реформите няма да завършат в следващите 8 години. Вие ако нямате работа си стойте и очаквайте бързо решаване на проблемите :)
104
0
 
7
 
! Отговори
ISTINATA преди 13 години
HORATA JIVEE6TI V SOFIA SA NAI STRAHLIVI ZA6TOTO KOGATO DRUGI OT STRANATA IDVAT ZA DA SE BUNTUVAT SOFIQNCI OT STRAH DA NE GI IZGONQT OT SOFETO GLEDAT SEIR OT PROZORECA A SAMO POLOVIN SOFIA DA IZLEZE 6TE GI IZMETE ZA 4ASOVE 6TE IM OKA4I KOJITE PO STENITE
103
4
 
10
 
! Отговори
Краси Премяновв преди 13 години
Предлагам да свалим валутния борд . Това ще е добра антикризисна мярка .
102
9
 
6
 
! Отговори
атакист преди 13 години
три мандата ще ближете калъвката ***....но ще ви разрешим да си направите мазволей за всеки скъп другар на позитано...но под земята...
101
0
 
3
 
! Отговори
за 107 преди 13 години
Така ли ? Кое не е вярно......само констатации, няма обиди :)
100
3
 
11
 
! Отговори
66 преди 13 години
СЛЕД КАТО ИМАШЕ КАЛИНКА ЗАЩО ДА НЯМА СВЕТЛАНКА ...ПЪРВАТА С УПРАВЛЕНИЕТО ЗАГУБИ 1 МЛРД.ЛЕВА,ВТОРАТА ЗАЩО ДА НЕ РАБОТИ ЗА СЕБЕ СИ И ЗА НЯКОЙ ДРУГ...ТУК Е УДОБНА ПОГОВОРКАТА ЗА КЕРВАНА
99
1
 
6
 
! Отговори
за 104 преди 13 години
вЕрвай :) ти и на царя вЕрва,после рИва
98
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много си озлобен!
97
3
 
15
 
! Отговори
избирател преди 13 години
***-***....колко да съм ***....нови цени на ВОДАТА - ХЛЯБА - БЕНЗИНА и ТН без дори и лев за пенсия реална от 148лв........../без реална коледа за доооста БЪЛГАРИ/- няма толкова символи за да изредим поскъпналите стоки и - мизерията която се шири в България - след ВЗЕМАНЕТО НА ВЛАСТТА от б.б.+ц.ц+герберите+т.н.***-*** - КОЛКО пък да съм ***.........б.б.+ц.ц. да ЧАКАТ ИЗБОРИ....и да не гледат като "нае..и" като ВИДЯТ РЕЗУЛТАТИТЕ........магистрали мене и семеиството не хранят.......
96
2
 
5
 
! Отговори
за 95 преди 13 години
Че какво друго да очакваме от Калинка агентката и лимонка на хамстера...нали затова я назначи Тадаръка, да прави мръсно на следващите
95
3
 
10
 
! Отговори
До 92 преди 13 години
Аз вярвам на всемогъщия - той каза: "Аз назначих Калина"!