Лобизъм и много нови Калинки в земеделието

БСП обвини зам.-министър в конфликт на интереси
Обновена: 4 яну 2011 22:00 | 4 яну 2011 19:30,
238
Лобизъм и много нови Калинки в земеделието
Снимкка: Булфото

За конфликт на интереси и за нови назначения ала Калина Илиева в земеделското министерство обявиха днес от централата на БСП.

Този път в центъра на събитията е заместничката на Мирослав Найденов – Светлана Боянова, която отговаря за Държавен фонд „Земеделие“ и за Програмата за развитие на селските райони, по която вече сме изгубили 1 млрд. лева, посочи Антон Кутев.

Шеф на отдел „Правен“ в същото ведомство пък бил нейният съпруг – Иван Боянов.

Според БСП двамата се намират в конфликт на интереси, тъй като заповеди за стотици милиони левове се разписвали от Боянова, а след това юридически се одобрявали от нейния съпруг. 

„В рамките на едно семейство едновременно се предлагат и одобряват едни средства, които никак не са малко. Да се направи проверка за конфликт на интереси. Тази семейна зависимост не е добра за публичните средства на държавата“, категоричен бе Антон Кутев.

Той обвини още заместник-министърa, че е прокарала през МС лобистки закон за браншовите организации в земеделието, който толерирал само Асоциацията на земеделските производители, на която тя е била шеф, преди да стане заместничка на Найденов.

Според БСП десетки земеделски организации ще се окаже, че нямат никакво значение, и правителството ще се договоря само с асоциацията, на която Боянова е била директор.

 „Тя ще се окаже, че представлява целия земеделски сектор в България“, предупреди Кутев. 

По думите му целта била по-лесно да се управлява бранша да бъде подчинен и да се сведе до минимум съпротивлението от „безумните решения“ на управляващите.

„Историята с дипломата на Калина Илиева не е прецедент. Тя е правило в кадровата политика на ГЕРБ“, посочиха още от БСП.

В Министерството на земеделието и храните и в Държавен фонд "Земеделие" се назначавали хора, които нямат съответно образование за заеманата длъжност.

Явор Гечев изнесе данни, според които за началник на отдел в регионалната разплащателна агенция в Пловдив е назначен човек с образователна степен бакалавър при изискване за длъжността образователна степен магистър.

А за експерт в регионалната техническа инспекция в Благоевград е назначен човек със средно образование при изискване по длъжностна характеристика висше образование.

От БСП са категорични, че слабата кадрова политика на ГЕРБ води до загуба на много средства, а подобни назначения като на скандалната Калина Илиева не били единични случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
9
 
! Отговори
Кико преди 13 години
Бай Танасe,да си чувал за хиперинфлация ?
133
7
 
8
 
! Отговори
атакист преди 13 години
защото всички монополи се държат от крадливите ***...
132
0
 
2
 
! Отговори
Бай Танас преди 13 години
до Анонимен 140ще ми обясниш ли защо точка 3 моля?то го разбрах защо
131
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 140. И колко е резерва в момента според тебе?
130
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Задайте си въпросите:1) Защо Цветелина Бориславова продаде акциите си и изнесе парите си в чужбина?2) Защо "Домо" фалира и се търси купувач за "Техномаркет"(собственик на верига "Домо")?3) Защо всички стоки(ток, вода, горива) поскъпват едновременно?4) Защо Булгаргаз се опитва ударно да събере задълженията си в левове, а задълженията в евро не са притеснителни?Когато си отговорите на тези въпроси, сладури и сладурковци, ще разберете какво ви очаква много, ама много скоро. Ключовите думи са "минимален размер на паричният държавен резерв". Дянков си играе с много опасен огън и когато се окаже, че резерва е под определеното от МВФ минимално равнище, на обикновеният гражданин му остава да хване най-удобната за него магистрала към близкото летище.
129
2
 
23
 
! Отговори
бате Митко преди 13 години
Навсякъде във всички министерства е пълно и послушни, неграмотни и наведени калинки и млади и стари и мъжки и женски, на всякакво ниво. Послушния, неграмотният без достойнство и собствено мнение е повече вреден отколкото полезен.
128
5
 
6
 
! Отговори
атакист преди 13 години
чети дума бре....ще се радвш на позитивизъм..тия работят неуморно,като /дързост и красота/но няма развитие...!!!а само преебаване...
127
1
 
29
 
! Отговори
Бай Танас преди 13 години
Бай Кольо,чакам го цветанов да слезне сред народа,да дойде....да ме попита..."какво става?"А Аз да му отговоря-Ела,седни и че видиш :)))))
126
7
 
7
 
! Отговори
атакист преди 13 години
срам ме е от *** като теб....дето за 5лв..продават баща си...комунист род няма....
125
0
 
15
 
! Отговори
Все наши момчета преди 13 години
Победи олигархията. И то точно крилото на мондиалистите. С оглед на подготовката на тази победа на олигархията Стефан Софиянски, в навечерието на събитията, пътува до Москва, в компанията на Емил Кюлев, Евгени Бакърджиев и Асен Агов, а за Вашингтон замина Иван Костов и пълномощникът на Кюлев в БРИБ Красимир Ангарски.Авторът на книгата сочи отделни групировки, кръгове и имена на хора, които той счита за акушери на проекта Бойко Борисов. С повод или без достатъчен повод, открива в руско-израелския магнат Михаил (Майкъл) Чорни фигурата на кукловода. Споменават се кръгът Монтерей, кръгът Банкя; намесват се имената на Славчо Христов, на Диана Дамянова, на Ахмед Доган, на Валентин Златев; на Бойковата министърка Румяна Желева; на премиерския съветник Светослав Спасов; на медийната императорка Ирена Кръстева; на Десислава Такева, близка до ***; на личности, внедрени при генерала, като Цветан Цветанов; на Трайчо Трайков, като издънка на рода Георги Трайкови; на фондация Ханс Зайдел от Федералната република (фондацията е на баварския Християнсоциален съюз в Германия). Тази фондация е всекидневният координатор и ръководител на постъпките на премиера Борисов. Тя осигурява покровителството на вътрешния министър на Бавария Гюнтер Бекщайн, а същевременно е каналът на свръзка с американските твърдоглави политици и бизнесмени.
124
0
 
27
 
! Отговори
Бай Кольо преди 13 години
Бай Танасе, услугата "телеграма" в пощите вече я няма. Ликвидираха я. Иначе сигурно МВР щеше да вдигне някой от гроба, да ти прати една, че да гласува за тях.
123
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ботев го е казал:Свестните у нас считат за луди,глупецът вредом всеки почита:"Богат е", казва, пък го не питаколко е души изгорил живи,сироти колко той е ограбили пред олтарят бога изамамилс молитви, с клетви, с думи лъжливи.
122
0
 
16
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
В Земеделското Министерство от край време е така. Традиция. Назначават само със дебели връзки. Който е запознат с фарса "Конкурси" сигурно не се учудва. Конкурсът е в две фази - писмен и интервю. Първият на писменния никога не печели. По-голяма тежест слагат на интервюто, защото не се документира. ФАРС. Пълно е с некадърници и само те гледат в ръцете. Мирослав вместо да се занимава с глупости (стандарти) да си изчисти къщата. Няма да смее.
121
13
 
5
 
! Отговори
Petrov преди 13 години
Другаря Антони Путев да си спомни първо за управлението на тройната коалиция преди да критикува.
120
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прочети си още веднъж написаното и ако не се засрамиш от себе си, значи си толкова нещастен, че сам не можеш да го осъзнаеш.
119
0
 
28
 
! Отговори
Бай Танас преди 13 години
Само искам да обърнете внимание на ог Но4 АНКЕТАдотук 62 срещу 13 а скоро ГАЛЪП ни излъгаха че подкрепата на герб паднала с 16%смеееххххАз гласувах за тея *** да се таковам в кратуната,ама познай кога ще е пак....попитайте меКогато получа от умрел-телеграма
118
1
 
18
 
! Отговори
Член на СИК(герб) преди 13 години
Изумен съм. Комунистите ще се изядат едни-други.Четете коментарите и ще видите. Ами те не спряха да плюят по г-н Борисов. А кой е г-н Борисов? Както пише гр. Лилов:"По линия на бащата Бойко Борисов произхожда от комунистически род, доказателство за което е, че Методи Борисов е от най-доверените номенклатурни кадри на ГК на БСП-София."
117
8
 
2
 
! Отговори
атакист преди 13 години
за ***...позна от първия път....как пък всички *** ..?получихте разкритие...задръжте малко.!стига цапахте гащите
116
1
 
3
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Храня се така, че да не преяждам .А ти ? Какво се интересуваш ? Гледай си там ти в твоята купа :)
115
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дали ще стане скоро или не, не е важно. Но там, където е работил, не са го искали, та леко са го уволнили. Не знам от какво разбираш, но от някои неща определно не разбираш.