Оставката на Дал била свързана с "Лиани" и СРС-та

Мнението е на бившата дясна ръка на Доган Осман Октай
Обновена: 13 яну 2011 17:45 | 13 яну 2011 06:58, Красимир Ангелов
155
Оставката на Дал била свързана с "Лиани" и СРС-та
Касим Дал. Снимка: Булфото

Има пряка връзка между разработката "Лиани", оставката на Касим Дал и избухналите тези дни скандали с използването на СРС-та, обяви един от основателите на ДПС Осман Октай пред "Радио Фокус".

През ноември 2008 година бившият директор на ГДБОП генерал Ваньо Танов разказа за незаконното финансиране на ДПС, разкрито от разработката "Лиани".

"Много хора са заинтересувани от това да не излезе истината за "Лиана". Аз винаги съм го твърдял и продължавам да го твърдя - проблемът в България е политическата корупция", заяви преди повече от 2 години настоящият шеф на митниците Ваньо Танов.

По думите на Октай решението на Касим Дал е "стартирало от онзи период, когато е станало така нареченото самоубийство на Ахмед Емин в сараите".

Октай допълни, че като член на Комисията по национална сигурност и вътрешен ред Касим Дал е стигнал до информация както за финансирането на ДПС, така и за кръгове, които обръчите на ДПС финансират.

Още по темата

Именно срещу т.нар. черни каси на ДПС ГДБОП стартира разработката "Лиани". Тя е тръгнала от делото "Сови", в което са били установени редица митнически далавери.

След смъртта на Ахмед Емин - началник на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган, през октомври 2010 г. "Синята коалиция" обяви, че именно разработката е причината за мистериозната му смърт.

Осман Октай изрази и мнение, че по всяка вероятност решението на Дал има връзка и с посещението на турския премиер Ердоган през октомври 2010 година.

Тогава Ердоган не се срещна с Ахмед Доган, но за сметка на това отдели час и половина време на Касим Дал. 

Това веднага породи слуховете, че именно Дал е най-вероятният заместник на Доган в ДПС.

Веднага след оставката си в сряда Касим Дал заяви пред Dnes.bg, че остава в Централния съвет на партията и депутат от ДПС. Така той отговори на въпрос дали иска отстраняването на Доган, или смята да развива паралелни структури.

В мотивите за оставката си той обаче посочва, че няма амбиции и никога не е имал към лидерското място в партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
1
 
5
 
! Отговори
Касим взел-дал преди 13 години
А ти мангалино да си чувал българин да заравя жива дъщеря си? Да си чувал някои българи да убиват жените си с камъни? Да си виждал някъде по дебели и по грозни женоря както вТюркия. Да си виждал някъде по невеж и неграмотен народ от тюрките? В Европа е пълно с турски джебчии и тлъсти турски *** - ако не си ходил там то да ти кажа. Няма нация която да е по презирана в Европа от тюрките и да ги наричат подиграватерно "пуйките". *** на християните целувайте, че ви дадоха култура.
150
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
абе кой си рита канчето с манджа..освен ако не е притиснат от някой който знае за кирливите му ризи...всичко е само и единствено политика...без значение какво ви говорят,,,айдееее
149
6
 
4
 
! Отговори
Билбо преди 13 години
Работил съм и познавам хора от почти всички етнси в БГ. Само от българите и от *** нищо не става! Българите ще те лъжат, подиграват и предават. *** ще те лъжат, мързелуват и крадат. И българите и *** са страхливи, алчни и зли душици. Е, има и изключения, но са редки и само подсилват общото впечатление. Изглежда са такива и емигриралите в чужбина, защото вече цял свят ги знае като такива.
148
0
 
2
 
! Отговори
Аферим Бабамашала преди 13 години
Май Сокола ше излети.....
147
0
 
2
 
! Отговори
Alo Alo преди 13 години
Лъвове за пешки!
146
2
 
5
 
! Отговори
112 преди 13 години
Що се отнася до примерите от България ... Вера Мутафчиева (Бог да я прости!) казваше, че ние сме взели всичко лошо от руснаци и от турци, но сме пропуснали да вземем доброто. От русите не взехме изостреното чувство за справедливост и стремеж към истината. От турците не взехме благородството и добротата в човешките отношения. Останахме си шмекери на дребно - да излъжем бея и агата, да излъжем Брежнев и да му свием някой и друг тон нефт... Затова не искайте да бутаме или да взривяваме паметника на Тодор Живков. Той успешно игра ролята шмекер # 1 на републиката 35 години. Той е нашият събирателен образ, лицето на националния ни характер. Вярно, Тато сега май си има приемник. Но, що са дни - наши са! И на приемника един ден ще вдигнем паметник
145
2
 
4
 
! Отговори
112 преди 13 години
На дневен ред са оставките на Цветанов, Дянков на Фидосова и Мента Стоянова, а Вальо Танов е за анонимните алкохолици! След като си тръгне целия, този *** е време да се погледна и към тоя с любовницата милиардерка! Това е такова безобразие, че край няма. Премиерската любовница е една от най-богатите у нас! Кой питаше какво е олигарх. Никой ли не смее да нарече Борисов с истинското му име. БОРИСОВ Е НАЙ-БЕЗСКРУПУЛНИЯТ ОЛИГАРХ! Разказа играта на цялата държава! Аман от страхливци. Никой ли не вижда реалността? На никой ли не му пука от тази неправда? Аман
144
2
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятелю,1. В България няма тюрки, защото държавата Тюркия, както е правилния превод, е основана през 1923 гадина..., но ти явно не знаеш и тюркски език, защото е измислен пред 1927 година2. Българите мюсулмани в България са около 300 000 души...3. Смяната на името не е нарушение на нито едно международно признато човешко право, но признавам, че е крайно неприятно изживяване... при това предпочитам когато синовете ми водят в къщи дъщери на мюсулмани, те да се казват Сабрие и Гюла и Ревазие, вместо Силва, Роза и Рени...4. Голямата екскурзия" беше организирана от "Тюркското съпротивително движение, чийто активисти са основатели на днешното ДПС Имам приятели от тези среди, които си изпатиха сериозно защото не искаха да тръгнат за Тюркия5. Съгласно Ангорския договор Християните и мюсулманите в България и Тюркия могат да живеят в която от двете от държавите пожелаят, но доказаните и признати от държавата Тюркия заграбени имоти на християни-българи (за разлика от имотите на гърците), към днешна дата, с лихвите, са 20 милиярда иТЮРКИЯ ЩЕ ПЛАЩА!!!
143
1
 
2
 
! Отговори
IP MAN преди 13 години
Zasto ne pises na bilgarski che vzema na angliyski golyama rabota si kato si znes malko angliyskiya i si otrichas maycheni ya si ezik.tova koeto si napisal v oon eto problemite ne sa ot sega i nedei da si sedis pred kompa i vzemi malko istoria da si chetes umniko ili za droga si mislis ili rakiyka vreme e za rakiyka
142
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти да не си от Ал кайда бе?
141
0
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 13 години
а защо върнаха братята и сестрите ти от франция,по магистралите пак братята и сестрите ти ,просяците по улиците пак братята и сестрите ти
140
0
 
4
 
! Отговори
Стария преди 13 години
Браво,радвам се за теб г-н Касим Дал ,дано да помогне Бог на тази наша държава,дали ще е Мохамед,дали Христос,важното е да живеем в мир и разбирателство,да спазваме законите,за да сме свободни.Децата ни да са около нас,а не да скитат немили,недраги по големия свят.Ето на моят живот е към своя край,сменях континенти,държави и на края тук си ме влече,тук искам да умра.Дано се върнат такива хора като теб,образовани,можещи и се преборят с тая простотия,всичко друго си е Бош Лаф,аркадаш.
139
8
 
8
 
! Отговори
Фенаси Керим преди 13 години
КараИбрахим, как може да си мислиш че бугарите и Турците могат да имат нещо общо ???!!!Да си чул някой от Турците да прадава жена си или децата си. Да краде из Европата или да е джепчия. Или виждал ли си Туркиня с мустаци и брада. Или виждал ли си Турци да се подиграват с ибрика т.е. хигиената.
138
1
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Караибрахиме, Приятели,- Турция, е създадена през 1923г...!!!- България е загубила суверенитет от Османския бейлик, станал по-късна империя..., а през 1878г .сме си възстановили Държавата..., използвайки чужда кръв...!!!- Време е всички държави произлезли от бившия османски бейлик да обявят 3 Март за национален празник... Включително днешна Турция...!!!Но има и проблем - Патриотите и Шовинистите...,- "Патриотизъм" е любов към родината...- "Шовинизъм" е омраза към чуждите родини...!!!- Българските и Турските патриоти могат да се разберат..., както е станало през 1925г., с Ангорския договор...- Българските и Турските шовинисти - НИКОГА...!!!- През 1925г. всичко е претеглено и в Ангорския договор е записана разликата която Турция трябва да доплати...! Ще плаща...!!!- След 1925г., между България и Турция няма бежанци и изгонени, а само изселници, които "Запазват правата си върху имотите си"...! Тези имоти никога не са били национализирани и все още са си владение на преселниците..., но проблема е, че за тези имоти се дължат много данъци на Българската държава..., а в Турция бяха конфискувани стотици имоти на Църквата ни, за неплатени данъци...!!!- Никой не говори за любов и омраза, освен активистите на ДПС, а то става дума само за имоти..., изчислени в пари..., инфлация и законна лихва за забава...!!!- С риск да се повтаря, но по въпроса за имотите на Тракийските бежанци, се изказват твърде много Комплексари и Депесари...!!!- Проблема е кристално ясен...:- Пиеш и плащаш..., а и сиренето е с пари дори за приятели...!!!- Когато пиха и ядоха на корем анатолийците им беше хубаво..., сега ще плащат...!!!- Господ забавя, но не забравя...!!!
137
1
 
2
 
! Отговори
mad man преди 13 години
If YOU'R MOTHER WAS IN THE TRAIN ,Your lider blow up, We would NOT HAVE THIS F-N PROBLEM NOW:THINK ABOUT IT(CRACKED HEAD).DO: MLAD DEPESAR
136
0
 
4
 
! Отговори
dali преди 13 години
има бог на небето да дойде ред на земята и смяна на местата такива мерзки алчни *** да слязат от самолета да хванат остена да орат на полето а в техните сараи да живее народа
135
1
 
7
 
! Отговори
Стария преди 13 години
Уважаеми господине /КараИбрахим/,Това, което правите с такова постоянство, не говори добре за вас.1.Ние, тук четящите и коментиращите, не се интересуваме толкова от история, колкото от настоящето и бъдещето на родината си. Смятам, че така мислят всички граждани на страната ни независимо от техния етнос. Така, че престанете да пълните коментарната рубрика с исторически факти и да демонстрирате вашия начин на тълкуване на историята.2.Вашите коментари провокират и насаждат етническа, расова и верска неприязън и омраза и съгласно законите на страната ни подлежат на наказателна отговорност.3.Разделяне на българския народ по етнически признак, провокира и успява донякъде, създадената от привилегированата върхушка на българските турци партия ДПС, която успя да се облагодетелствува доста добре за сметка на обикновения електорат. Примери много: Сокола е милионер, Дал пуши пури, свидетел съм как на Юнал Лютви за благодарност, че освободи едни контейнери му напълниха апартамента с нова техника и т.н.4.Българският народ е толерантен към различните етноси и раси. Това се вижда и от историята, която много обичате и от настоящето. Аз самият имам приятели български турци и не желая хора, които се крият зад анонимността да насаждат противопоставяне и омраза. 5.Така че, престанете с вашите заигравки на националистическа тема! Освен това тук не е SKYPE! Обръщам се към вас съвсем етично и се надявам, че ще се отнесете с разбиране.
134
5
 
4
 
! Отговори
до 133 преди 13 години
Кирил и Методи са от Солун и Ататюрк е от там.Значи в момента пишеш на помашката азбука!!!!!
133
2
 
2
 
! Отговори
ludiq преди 13 години
dolu celiq komunisti4eski pederaski aparat ,na4elo sus sergo i tikvata,dvamata sa ot edin otbor vsi4ko e teatro
132
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То и на него не му се отдава особено копи-пейста. Той си върти три четири пасажа, които или са извадени от контекста на цялостното произведение, или са писани от никому неизвестни люде с цел манипулация. Като цяло символ на слабата историческа теза е работата само с извори (при него и втора или трета ръка). Ако е имало прабългари мохамедани от X век насам, както той твърди, дали е нямало да оставят някакви археологически следи?