Оставката на Дал била свързана с "Лиани" и СРС-та

Мнението е на бившата дясна ръка на Доган Осман Октай
Обновена: 13 яну 2011 17:45 | 13 яну 2011 06:58, Красимир Ангелов
155
Оставката на Дал била свързана с "Лиани" и СРС-та
Касим Дал. Снимка: Булфото

Има пряка връзка между разработката "Лиани", оставката на Касим Дал и избухналите тези дни скандали с използването на СРС-та, обяви един от основателите на ДПС Осман Октай пред "Радио Фокус".

През ноември 2008 година бившият директор на ГДБОП генерал Ваньо Танов разказа за незаконното финансиране на ДПС, разкрито от разработката "Лиани".

"Много хора са заинтересувани от това да не излезе истината за "Лиана". Аз винаги съм го твърдял и продължавам да го твърдя - проблемът в България е политическата корупция", заяви преди повече от 2 години настоящият шеф на митниците Ваньо Танов.

По думите на Октай решението на Касим Дал е "стартирало от онзи период, когато е станало така нареченото самоубийство на Ахмед Емин в сараите".

Октай допълни, че като член на Комисията по национална сигурност и вътрешен ред Касим Дал е стигнал до информация както за финансирането на ДПС, така и за кръгове, които обръчите на ДПС финансират.

Още по темата

Именно срещу т.нар. черни каси на ДПС ГДБОП стартира разработката "Лиани". Тя е тръгнала от делото "Сови", в което са били установени редица митнически далавери.

След смъртта на Ахмед Емин - началник на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган, през октомври 2010 г. "Синята коалиция" обяви, че именно разработката е причината за мистериозната му смърт.

Осман Октай изрази и мнение, че по всяка вероятност решението на Дал има връзка и с посещението на турския премиер Ердоган през октомври 2010 година.

Тогава Ердоган не се срещна с Ахмед Доган, но за сметка на това отдели час и половина време на Касим Дал. 

Това веднага породи слуховете, че именно Дал е най-вероятният заместник на Доган в ДПС.

Веднага след оставката си в сряда Касим Дал заяви пред Dnes.bg, че остава в Централния съвет на партията и депутат от ДПС. Така той отговори на въпрос дали иска отстраняването на Доган, или смята да развива паралелни структури.

В мотивите за оставката си той обаче посочва, че няма амбиции и никога не е имал към лидерското място в партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
10
 
! Отговори
ДПС в Сибир преди 13 години
Отцепниците на Дал ще търсят коалиция с Костов, вече са водени предварителни разговори. А останалите ще търсим нова коалиция с БСП - те са наши стари стратегически партньори.
70
0
 
2
 
! Отговори
Орфей преди 13 години
Е, тази земя ако не е най - много на трако - византийци, та на кого ?! На разни *** орди дошли от изтока, независимо по северен или южен път.
69
13
 
3
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Българските историци и етнолози от девет дерета вода докарват за да докажат, че гагаузите и турците в Североизточна България не са потомци на тюрко-българите, защото последните са славизирани. Хубаво, но къде са отишли славизираните тюрко-българи от тези места? Как на тяхно место се заселиха турците? Защо, живелият 9 години в Провадия през ХV в., добровничанин П. Гьоргич счита тамошните турци за остатъци от Аспаруховите българи? Защо сред *** Шкорпил намери предания, че са дошли от другата страна на Дунав, от Русия и превзели Добруджа, Делиорман и Шуменското поле и владели този регион дълго време; след това дошли гърците, а по тях турците. Между тях се предава, че построили крепостта Абоба и докарали течаща вода с водопровод? (Д.Ташковски, Кон етногенезата, с.80). Господа това са факти от историческото съзнание на този народ!
68
14
 
4
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Какъв българин си ти траковизантиецо?Просто си откраднал името на моите деди та чак си забравил какъв си бил.Българинът съм аз.България е основана от моите деди,историята на тази държава е създадена от тях.Именно те са воювали с византийците,като теб.А твоите деди са били просто роби в моята България.Живееш под чуждо име и чужда самоличност.Така че,млък куче.
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ама поне могат да кажат че са БЪЛГАРИ а ти си безродник
66
10
 
9
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Характеристика на българите, направена от първия външен министър след Освобождението Марко Балабанов:"Подлост в характерите, превишена, но гола самонадеяност, чувства развалени, своекористност във висша степен, общо междуособно недоверие; бедност от силни и просветени убеждения, прибягване до най-подлите и до най-подземните средства за достигане на лични и низки цели; тайни и явни действия за омайване на по-простите и на по-слабоумните, злоупотреби със святото име на правдата и с чувствата на народа за потулването на най-разтленните стремежи; гордо проникване на грубото невежество, върлуване на демагогията и безчинството, презрение на всяко благородно чувство, на всяка чиста мисъл, на всеки честен характер, на всяка безкористна преданост; лишение от вяра в каквито и да са начала, низост в идеите, раболепство в поведението, несъобразност в разискванията, непоследователност"
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оди се пери некъде, главо куха!
64
13
 
3
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Днешните българи са точно толкова генетични българи, колкото и лъвовете пред Съдебната палата са типични животни от региона.
63
1
 
8
 
! Отговори
8 годишен преди 13 години
а защо *** си мислят че са турци
62
0
 
7
 
! Отговори
Кралича преди 13 години
ДПС слага нови дрешки и се стяга за венчавка.Намалете огъня по Бойко ! Нам трябва освобождение първо национално и после социално.
61
0
 
6
 
! Отговори
12345 преди 13 години
Медиите трябва най-сетнеда се захванат с истината!Подобна е позицията на българската десница, която настоя да започнe прочистване от агенти и сред областните управители, сред босовете на енергетиката, дори и в свещеното МВР, където и сега се трудят около 1.500 служители с досиета. Неочаквано, но и от ДПС обявиха, че техният лидер Ахмед Доган с агентурни псевдоними Ангелов, Сергей и Сава бил готов да се оттегли от политиката, ако държавата поеме курс към пълна лустрация на агентите на бившите тайни служби.
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ти си изключителен ***
59
15
 
2
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Швейцарският институт по генетика Игенеа би могъл да нанесе доста голям удар на всички, които до вчера се кълняха в чистотата на нациите, към които принадлежат.Така българите, дължат половината от генетичния си профил (без един процент) на траките, по 15 процента на славяните и елините, на древните македонци 11 и на финикийците 8 процента.И нито един процент на прабългарите.Днешните "българи" не са нищо друго освен тракославяновизантийци,откраднали името и историята на тюркобългарите на Аспар Руху и гордеещи се с това чуждо,азиатско и варварско име.
58
10
 
1
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
М. Дринов писа по повод тюркобългарите: "Ние приемаме Шафариковото мнение, че /българите/ са от тюркско потекло. При това ние бързаме да забележим, че нас твърде малко ни занимава потеклото на тези българи, защото този си няма мястото в историята на нашия народ, който не е техен потомък и няма нищо общо с тях, освен името, което случайно прие от тях." /М. Дринов, Съчинения, т. I, 1909,
57
5
 
4
 
! Отговори
Ушев Цецо преди 13 години
Подчинихме АТАКА, сега ще подчиним и ДПС и властта ни ще бъде вечна!
56
0
 
0
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Изтъкнатият български историк Страшимир Димитров: "Скъпи мои земляци...Аз последователно съм изтъквал, че не можем да смятаме тюркоезичното българско население за анадолски пришълци, за чуждо тяло у нас. В своята маса те са коренно българско население. Обяснявал съм, че българската народност още през средновековието се състои от два етнически компонента. Първият е на хуноезичните/тюркоезични/ българи /или прабългари, както обикновено ги наричаме/, които дават името на държавата ни и на народността ни. В тази народност се вливат през ХI-ХIV в. и установили се у нас части от племената на узи, печенеги и кумани, чиито езици са много близки до езика на българите, което улеснило бързото им побългаряване и включване в състава на българската народност.Обяснявал съм,че тези българи никога не са били изцяло славянизирани, а си остават през цялото средновековие съществена хуноезична /тюркоизечна/ съставка на българската народност. Поради това всеки знае,че днешните Делиормански турци са потомците на прабългарите...Османското нашествие заварва българската народност не само като славяноезична, но и със значителна хуноезична /тюркоезична/ част, обитаваща предимно източните предели на българската етническа територия.Именно,тези тюркоезични основатели на България са днешните български турци." /Димитров, Стр., Тюркоезичието, стереотипите на мислене и националното помирение, Раб. дело, бр. 7 от 01. 08. 1990 г./.
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а я кажи как ви викат на вас *** в турция
54
1
 
10
 
! Отговори
до Караибрахим преди 13 години
Това, че пооткрадна един ник не е важно.Не е вярно, обаче, че всички партии са еднакви, ако ще и да правят едно и също.ДПС е нещо различно, което ерозира българската държавност.Там "своя"когато краде не се напада, а му се благодари и пак избира, защото носи и на другите "***".Никой не работи толкова организирано в чужд интерес и няма възможност, когато му потърсят отговорност да размахва етническата заплаха...
53
10
 
3
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
За българи поне се нямаме и не искаме да се имаме.
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ама вие за турци ли се имате бе ***