Оставката на Дал била свързана с "Лиани" и СРС-та

Мнението е на бившата дясна ръка на Доган Осман Октай
Обновена: 13 яну 2011 17:45 | 13 яну 2011 06:58, Красимир Ангелов
155
Оставката на Дал била свързана с "Лиани" и СРС-та
Касим Дал. Снимка: Булфото

Има пряка връзка между разработката "Лиани", оставката на Касим Дал и избухналите тези дни скандали с използването на СРС-та, обяви един от основателите на ДПС Осман Октай пред "Радио Фокус".

През ноември 2008 година бившият директор на ГДБОП генерал Ваньо Танов разказа за незаконното финансиране на ДПС, разкрито от разработката "Лиани".

"Много хора са заинтересувани от това да не излезе истината за "Лиана". Аз винаги съм го твърдял и продължавам да го твърдя - проблемът в България е политическата корупция", заяви преди повече от 2 години настоящият шеф на митниците Ваньо Танов.

По думите на Октай решението на Касим Дал е "стартирало от онзи период, когато е станало така нареченото самоубийство на Ахмед Емин в сараите".

Октай допълни, че като член на Комисията по национална сигурност и вътрешен ред Касим Дал е стигнал до информация както за финансирането на ДПС, така и за кръгове, които обръчите на ДПС финансират.

Още по темата

Именно срещу т.нар. черни каси на ДПС ГДБОП стартира разработката "Лиани". Тя е тръгнала от делото "Сови", в което са били установени редица митнически далавери.

След смъртта на Ахмед Емин - началник на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган, през октомври 2010 г. "Синята коалиция" обяви, че именно разработката е причината за мистериозната му смърт.

Осман Октай изрази и мнение, че по всяка вероятност решението на Дал има връзка и с посещението на турския премиер Ердоган през октомври 2010 година.

Тогава Ердоган не се срещна с Ахмед Доган, но за сметка на това отдели час и половина време на Касим Дал. 

Това веднага породи слуховете, че именно Дал е най-вероятният заместник на Доган в ДПС.

Веднага след оставката си в сряда Касим Дал заяви пред Dnes.bg, че остава в Централния съвет на партията и депутат от ДПС. Така той отговори на въпрос дали иска отстраняването на Доган, или смята да развива паралелни структури.

В мотивите за оставката си той обаче посочва, че няма амбиции и никога не е имал към лидерското място в партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
5
 
! Отговори
NEWНастрадин преди 13 години
Дал не Дал,Българин или Небългарин все тая! Предстоящото преброяване в БГ ще го покаже. 2млн. пенсионери на доизживяване. 1млн учащи за заминаване. 1 млн. никакъвци за бачкане. 1млн. *** за крадене и като цяло 2млн. балъци за грабене(в т.ч. и никакъвците).
110
0
 
3
 
! Отговори
О'кака Чука преди 13 години
А и забравих да попитам,след като ние сме роби.....кому робувате Вие с базите в Инджирлик например..................и близането на Американски гениталии,признак на независимоста на Турция ли са?
109
8
 
7
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
В последно време в България набира сила един примитивен национализъм,дирижиран от Божидар Димитров, хранещ се от собствените си измислици и исторически изопачавания. Този национализъм не е безобиден. Внушавайки някакви идеи за величие и свръхзначение и права на най-многобройния етнос в страната, създава атмосфера на нетърпимост, която един ден може да хвърли предизвикателство на и без това мижавата ни и озлочестена от разбойници и националисти демокрация. А всичко започва със съвсем невинни лъжи. Прабългарите били свръхдревен и цивилизован народ. Не били номадско племе, ами строители на градове и разносвачи на цивилизацията. Знаещият човек би си казал: ако са такива строители, то защо е било нужно столицата на стара България да бъде строена от византийски инженери и защо векове по-късно Волжка България ще иска за строежа на крепост помощ от Халифата? И, разбира се: защо монументалното строителство се появява в Дунавска България едва след пленяването на маса византийци и заселването им принудително в България по времето на Крум? Някогашното скромно И ний сме дали нещо на света се заменя с дали сме много, ако не всичко на света (от ракията до компютъра). Тези измислици се разпространяват от телевизии и вестници, дават им алиби пишман историци, а хората вярват, защото им се иска това да е истина, за да се утешат от мизерията на настоящето. Тази утеха обаче е фалшива - води или до налудничав национализъм, или до крайна изкомплексираност според логиката - колко сме били велики, а какви мизерници сме сега.
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да бе и тези глупости дето ги пуснаха за днк,на кой колко и какви,по *** историй не съм чел никога
107
0
 
4
 
! Отговори
хахахаааа преди 13 години
Бе ти си бил и антрополог! Похвално, похвално... Гледай се в огледалото и прави изводи, защо са ти дръпнати очите, а те са, защото.... в Анадола все още продължават опитите, мъж да забременее, хахахахахахааааа!
106
2
 
1
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Не съм сигурен,брато.Сред дедите ми има и еничари,които може да са били всякакви.
105
0
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 13 години
Абе тоя караибрахим да не е наистина Апостол Апостолов ? :)))))))))))) Смяяяяях
104
0
 
8
 
! Отговори
О'кака Чука преди 13 години
Г-н Караибрахим,видно е че сте умен,но това не ви прави честен....автоматично.Аз лично не виждам мястото Ви в този многолог,тук става въпрос за страната България към която вие имате интерес като турска колония...така,че стойте си в Анкара мажете си се с вазелин и се самоонождайте в някой турски сайт.А мен точно въобще не ми пука за научните ви маструбации,но е дразнещо точно вие да ме самоопределяте по дръпнатоста на очите ми.....Ай сиктир........................ и марш в Анадола
103
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 13 години
Абе ти сигурен ли си, че в теб няма нещо македоноидно ? :))))))))))
102
1
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
да..понякога има случаи на кръвосмешение...я брат и сестра..я майка и син...и накрая..правен недоправен го кръстили Апостол Апостолов...че го пратили и да учине съм впечатлен:)))))))))
101
3
 
1
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Има много белези на монголоидност,не само дръпнатите очи.Например-твърдите и прави косми,широки скули на лицето,ниското и набито тяло,нос с широка основа и много груги.Западните тюрки по пътя си асимилирали много славяни,угро-фини и други европейски народи,затова са по различни от източните и южните.
100
0
 
3
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Този апостол апостолов е някой продажен *** с българско име най-вероятно. А "кръвосмешение" означава секс между близки роднини като брат и сестра примерно, няма никаква връзка тоя термин със смесване между различни народи. Тоя писател-ерудит завършил нам ква филология ми е ясен колко е образован, щом ползва такива термини.
99
5
 
5
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Траките и славяните са роби по природа,Царю.Не случайно името склави,значи роби.А,я виж това:Апостол Апостолов е завършил немска и английска филология. Има докторат по философия от Хумболдт- университет, Берлин. Автор е на 17 книги и хиляди статии в централния печат. С него разговаряме за някои аспекти на българската народопсихология.- Можете ли кратко да отговорите на един от най-интересните въпроси: Кои сме ние и защо сме такива?- Накратко едва ли може да се отговори, но аз ще се опитам да го направя. Днешните българи са потомци на тъпите и мързеливи славяни,пияните и развратни траки и лукавите гърци. Така изглежда горе-долу съвременният българин той е крадлив, ***, мързелив и покварен.- Много трудно е да срещнеш рус българин, а не изрусен, с руси вежди. Каква е вашата версия за произхода на българите?- Казах вече, че първото кръвосмешение е било между гърци, траки и славяни. Пръкнало се е едно изключително развратно същество. Историците твърдят, че 144 етноса са се подвизавали по нашите земи и всичките те са си хвърлили семето в България. Защото нашите прапрабаби охотно са си разтваряли краката. Досущ като съвременните българки. Затова чат-пат се мярка и някой рус българин с руска или немска кръвчица
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
как ги намирате тия монголоидни остатъци,единствените дръпнати очи са в китайския квартал на софия
97
2
 
2
 
! Отговори
Кубрат преди 13 години
"...с оригиналните българи, чийто наследници се намират днес сред турското население на Североизточна България и сред прогонените от България турци в Турция."Е това доказва, че българите са в основата на турската нация и държава!Так че , не се "пени" много!
96
1
 
3
 
! Отговори
О'кака Чука преди 13 години
Ай сиктир...пак ни взеха за баламурници,дясната ръка най-скъпото за всеки мъж,тя която ни помага,когато няма другарки в живота.....и се отказа...Сега остава и да му дадат инвалидна пенсия на Сокола....Ми тъй де,как ще пише сега стратегии за по 2-3 милиона ......
95
1
 
1
 
! Отговори
О'кака Чука преди 13 години
Ай сиктир...пак ни взеха за баламурници,дясната ръка най-скъпото за всеки мъж,тя която ни помага,когато няма другарки в живота.....и се отказа...Сега остава и да му дадат инвалидна пенсия на Сокола....Ми тъй де,как ще пише сега стратегии за по 2-3 милиона ......
94
1
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
Караибрахиме...или какъвто си там..недей да ми цитираш празни надути приказки..каквито и процеси да има по тия земи ррез вековете...те най-малко са свързани с турския ген(такъв няма)...както ми се пишеш турчин..така утре някой ще поръча една днк експертиза и ще се окаже.че в турците има славянка,гръцка,албанска кръв...ти тия турци,дето са събани от кол и въже и въце от племена от целия анадол,че и перси даже...ги изкара арийска раса..айде не се излагай повече
93
4
 
4
 
! Отговори
ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ преди 13 години
КАСИМ ДАЛ - БОКО МУТРАТА ВЗЕЛ.СМЯТАМ ,ЧЕ СЕ СЕЩАТЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС.МУТРИТЕ ЩЕ СИ НАМЕРЯТ НОВ СТРАТЕГИЧЕСКИ ПАРТНЬОР И ДПС ОТНОВО ЩЕ Е ВЪВ ВЛАСТТА. БОКО ,БОКО ТИКВО ПРАЗНА , ТИ СИ НОВИЯТ ПОП КРЪСТЬО НО ОТ БАНКЯ.КАКВИ ГИ ГОВОРЕШЕ КАКВИ ГИ ВЪРШИШ. СЕГА КАТО ИЗГОНИШ ЦВРЪЦКО НА ТОЯ ДАЛ СИГУРНО ЩЕ ДАДЕШ МИЛИЦИОНЕРСТВОТО. С ТОЯ ХИТЪР ХОД ТУРЦИТЕ ПАК ЩЕНИ ЯХНАТ И ТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРЕДАТЕЛИ КАТО БОКО -ТИКВЕТО ,ЦВРЪЦКО ,НИКИ-ЕВНУХЧЕТО , ПИЦАТА ,БОЖО -ДОНОСНИКА ,ВЕЖДИ -ПИЯНИЦАТА , ЦЕЦКА, МЕНТА
92
1
 
3
 
! Отговори
OXENFORD преди 13 години
"800 000 потомци на тракийските бежанци ще предявят искания към турската държава за обезщетения за изоставените си имоти в Източна Тракия през 1913 година."Тук да видим как ще се произнесеш КараИбрахиме? Аз съм един от тези хора.