Оставката на Дал била свързана с "Лиани" и СРС-та

Мнението е на бившата дясна ръка на Доган Осман Октай
Обновена: 13 яну 2011 17:45 | 13 яну 2011 06:58, Красимир Ангелов
155
Оставката на Дал била свързана с "Лиани" и СРС-та
Касим Дал. Снимка: Булфото

Има пряка връзка между разработката "Лиани", оставката на Касим Дал и избухналите тези дни скандали с използването на СРС-та, обяви един от основателите на ДПС Осман Октай пред "Радио Фокус".

През ноември 2008 година бившият директор на ГДБОП генерал Ваньо Танов разказа за незаконното финансиране на ДПС, разкрито от разработката "Лиани".

"Много хора са заинтересувани от това да не излезе истината за "Лиана". Аз винаги съм го твърдял и продължавам да го твърдя - проблемът в България е политическата корупция", заяви преди повече от 2 години настоящият шеф на митниците Ваньо Танов.

По думите на Октай решението на Касим Дал е "стартирало от онзи период, когато е станало така нареченото самоубийство на Ахмед Емин в сараите".

Октай допълни, че като член на Комисията по национална сигурност и вътрешен ред Касим Дал е стигнал до информация както за финансирането на ДПС, така и за кръгове, които обръчите на ДПС финансират.

Още по темата

Именно срещу т.нар. черни каси на ДПС ГДБОП стартира разработката "Лиани". Тя е тръгнала от делото "Сови", в което са били установени редица митнически далавери.

След смъртта на Ахмед Емин - началник на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган, през октомври 2010 г. "Синята коалиция" обяви, че именно разработката е причината за мистериозната му смърт.

Осман Октай изрази и мнение, че по всяка вероятност решението на Дал има връзка и с посещението на турския премиер Ердоган през октомври 2010 година.

Тогава Ердоган не се срещна с Ахмед Доган, но за сметка на това отдели час и половина време на Касим Дал. 

Това веднага породи слуховете, че именно Дал е най-вероятният заместник на Доган в ДПС.

Веднага след оставката си в сряда Касим Дал заяви пред Dnes.bg, че остава в Централния съвет на партията и депутат от ДПС. Така той отговори на въпрос дали иска отстраняването на Доган, или смята да развива паралелни структури.

В мотивите за оставката си той обаче посочва, че няма амбиции и никога не е имал към лидерското място в партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
3
 
6
 
! Отговори
до Млад депесар преди 13 години
Много си прав.ДПС има голяма бъдеще.Другите партии завиждат и затова само плюят-вече истъркан номер.Това е партия дето само тя защитава малцинствата,а те се плодят и не намаляват.Жилав народ въпреки ,че др партии гледат да ги уморат.На другите партии електората се топи от демогравския срив породен от егоизъм да живеят без да създават деца.САМО ДПС!!!!
130
3
 
6
 
! Отговори
Чук преди 13 години
Троши Бойко - сега ти е паднало - разбивай.И БСП-то едва се крепи и трепери в агония.
129
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kogato chovek e nesigurem v sebe si i na partiino zukalo ...govori taka,nikoi ama nikoi osven choveka ne moje da ima kontrol nad sebe si i bydeshteto si.....ne dogan ami i gospod da sleze ne moje d apomogne na dushevno zavisimite kym pari i vlast...kakto znaem rano ili kysno tva gi iziajda
128
1
 
5
 
! Отговори
? преди 13 години
Пич от къде си я вземаш тая трева ?
127
21
 
3
 
! Отговори
Млад депесар преди 13 години
ДПС е силна и единна, именно защото е организация. Който и да си мисли, че може да говори от името на 600 000 души, както прави в момента ощипаният бивш зам.председател жестоко се лъже.Личните апетити са хубаво нещо, но човек трябва да има и знания, където безспорен лидер е и ще бъде Доган. Той води партията силна и обединена като екип и колектив! Движение за Права и Свободи с председател Ахмед Доган е партията, която милее само за България и с разум ще продължава да расте и да се развива!
126
2
 
14
 
! Отговори
Питон 357 преди 13 години
Този резул е захапал пура 200лв., за какви права и свободи се бори, след като е свободен и след като има права, каквито имат всички български граждани?!
125
0
 
1
 
! Отговори
KURT преди 13 години
Ха,че не е ли вярно!?!
124
1
 
3
 
! Отговори
до: КараИбрахим-100 преди 13 години
А ти к'ъв си бе? Я дай снимка и адрес? И какво знаеш за произхода на народите, че да определяш кой какъв е? Първо погледни себе си...
123
1
 
4
 
! Отговори
kk преди 13 години
Нищо чудно!Касим Дал е агент на ДАНС!Всичко би било нормално,ако той като българин с мюсулманско вероизповедание,да го наречем "лоялен гражданин",разкаже за своите имоти и благинки!Кога,как и срещу какво ги е придобил,къде учаат децата му,с коя банка е свързан!
122
1
 
4
 
! Отговори
българин преди 13 години
Личи фанатичният ви стремеж да унизите народа, страната, държавата, миналото и въобще всичко, свързано с българите. Донякъде успявате! Не сте нито първият, нито последният. В същото време владеете добре българският език, на който професионално и обосновано плюете българщината. Вие сте абсурдник и проклетник. Благодарение на такива като вас ние нямаме бъдеще и понякога се срамуваме от миналото си! Вие сте позор за човечеството, защото искате да заличите част от него по подобие на нацистокомунисти
121
1
 
6
 
! Отговори
Бат Вал преди 13 години
Не ми е интересна темата.Прекалено многоооооооо ДС има в ДПС.
120
2
 
5
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Имаше преди време изказване от турски професор антрополог който твърди че българските турци изселници са много по-красиви от местното турско население ,с по- малки уши и носове и по-правилни черти.Това какво значи,че турците тук са такъв бъркоч от гени и в жилите им тече много "гяурска" кръв, и от българи и от гърци,траки, да не говорим за *** които са с турско самосъзнание и често им "преливат" спермица ей тъй за по-чиста раса.
119
1
 
8
 
! Отговори
тоя па! преди 13 години
К'в "брато" бе, резаната карабина?
118
0
 
5
 
! Отговори
хехе преди 13 години
мухамед е турчин от македонски произход правнук на аце и селджук. аце ли е плякал селджук или обратното не знам, но се е родил мохамед ....
117
1
 
4
 
! Отговори
majorski преди 13 години
Оооооо Мемет опа Ибраиме...пак ли с твойто ДНК ...и щвейцарските учени дето искарват турците еврей...арменците гагаузи, българите траки, а руснаците били потомци на Чингиз хан...Леко не се поти ...знаем я тази песен
116
0
 
6
 
! Отговори
О'кака Чука преди 13 години
За разлика от вас копи-пейст не е моята сила...Аз изразявам мнението си от висотата на моята камбанария /или минаре по вашему/...Не съм историк и съдя за хората по делата им...В частност словата...Та,във вашия случай думите Ви,целят явно унижението на една нация към която аз принадлежа и явно не ми харесват...Така че........*** г-н Черенибрахим
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
каква наука като на три места четох три различни теорий,на коя да вярвам,науката е толкова точна колкото мохамет е американец
114
0
 
6
 
! Отговори
??? преди 13 години
Е може ли човек (като теб), правен с плюнка и не на правилното място, да му се установи ДНК-то?
113
0
 
3
 
! Отговори
:))) преди 13 години
Абе ти да нямаш някакъв антибългарски фетиш ? Да не се възбуждаш нещо ? То май има и лечение за такива отклонения.
112
1
 
2
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Не са *** истории,брато.Това е наука.ДНК-ато не лъже никога.Нали знаеш,че и престъпни се ловят по този начин.