Бирата: Не съм молил премиера, май споделих с президента

Михаил Михов призна за една официална среща с Ваньо Танов
14 яну 2011 17:18,
205
Бирата: Не съм молил премиера, май споделих с президента
Михаил Михов. Снимка: Булфото

Никога не съм молил премиера за каквото и да било съдействие и това е видно, че беше отнет лицензът на „Леденика” и делата се водеха няколко месеца.

Това каза на пресконференция Михаил Михов, собственик на бира „Леденика” и ММ, председател на Българската федерация по баскетбол и почетен консул на Бразилия.

Името му беше замесено в изнесените разговори между премиера Бойко Борисов и шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

"Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...", казва премиерът на шефа на митниците, наричайки Михов с прякора му Мишо Бирата.

„В медиите излизат някакви записи. Аз не зная дали са достоверни. Нямам никакво пряко участие в това, което е написано и излязло в публичното пространство, но това рефлектира върху бизнеса ми”, заяви Михов.

Той посочи, че последно се е виждал с Борисов на откриването на част от многофункционалната спортна зала в столицата през септември миналата година.

По думите му все още не могат да се възстановят морални и финансови щети на фирмата му. Според него никой не се е интересувал дали лицензът е бил правомерно отнет. Той беше категоричен, че фирмата не е извършвала незаконна дейност.

Още по темата

Биреният бос не отрече, че познава президента Георги Първанов от баскетболни прояви, на които присъствал в качеството си на председател на Българската федерация по баскетбол.

„Когото съм видял, на него съм се оплакал, но никого не съм молил за съдействие по този въпрос”, подчерта Михов.

На въпрос дали е споделил конкретно с президента, той отговори: “Да, сигурно, предполагам. Може и с патриарха да съм споделил, ако е бил там“.

Лицензът на "Леденика" е отнет на 8 февруари 2010 г. с решение на директора на Агенция "Митници", припомнят от ведомството.

Месец по-късно, през март, Михов е засечен да вечеря със съдията от Върховния административен съд Панайот Генков.

Със свое решение от 7 юни 2010 г. Административният съд София-град отменя решението на Агенция "Митници" и връща лиценза.

По този повод Михаил Михов заяви, че е вечерял много пъти със съдията от ВАС Панайот Генков, но Генков е бил член на УС на БФБ и това е била темата на вечерята.

Мишо Бирата призна за една официална среща с Ваньо Танов, която се е провела в сградата на управление “Митници” съвместно с мениджърите на пивоварната след отнемането на лиценза.

В този важен за бизнеса му период Михов се среща и с финансовия министър Симеон Дянков по този повод.

“Никога не съм бил ангажиран с нито една политическа партия до този момент , нито съм правил дарение на политическа формация през последните години”, обяви Мишо Бирата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
10
 
! Отговори
BIG AL преди 13 години
Aбе, ей , *** МУТРО, кой и КОИ тичат при президент , когато имат данъчни , митнически, правни проблеми ?? Кой предприемач , бе , гоце мутро ??? .КОЙ и КОГА в нормална държава , ГОВОРИ с президент- когато има тези проблеми ?? Кажи, бе , тикво мафиотска ... *** държавата на , все още , дс- мръсната помия , която ни управлява ..
117
2
 
13
 
! Отговори
BIG AL преди 13 години
Съвет към истинските , български "бизнесмени " :При проблеми , се тича в централата на ДС- доносниците-президентството или централата на СИК или *** , или в Монтерей , или може и при мин. председателя.....::)))))))Никаква съдебна система, Закон , НАП , МАП или митници , адвокати или счетоводители ...ДИРЕКТНО- при властта , при горните..::)))))))))))))
116
10
 
10
 
! Отговори
Кирил преди 13 години
Не ме ужасяват пуснатите от БСП и Трактора монтирани записи. Те ме отвращават. Но ме ужаси отразяването им от националните БиТиВи и НоваТелевизия. Нито една от тези телевизии в центалните си новини в 19:00 часа на 13.01.2011 не отрази доказаното фалшифициране от РЗС на подписите на стотици хора, между които имам злощастието да съм и аз (БиТиВи го отрази за секунди само в късните новини, а Нова за половин минута в централните), но тази вечер (14.01.2011) в централните си новини в 19:00 часа и двете телевизии отделиха по цели 15 минути да ни занимават с недоказано автентичните разговори между Борисов и Танов. Ужаси ме зависимостта и обвързаността на тези две национални телевизии с явните престъпници (Трактора, РЗС, БСП). Как да им вярвам, когато фактите предупреждават, да ни им се вярва.
115
7
 
4
 
! Отговори
илиана преди 13 години
Акционери в СИБанк са KBC Bank със 77.45%, а Цветелина Бориславова държи 22.25 на сто.Всеки ***.хаха
114
0
 
3
 
! Отговори
Алесей преди 13 години
По повод тези СРС-та, мога да кажа, че аз в ареста бях и нищо ни чух, ни видях !
113
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом все вдига толкова шум за тая далавера, значи далаверата е някъде другаде!
112
7
 
7
 
! Отговори
IND преди 13 години
Точно такива измислени диверсии, с цел да се компрометират хора, които наистина работят за държавата, ме карат мен, който никога до сега не съм гласувал, да дам своя глас против комунистическите крадливи интриганти.
111
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бе тоя оная вечер не го ли даваха,че дължи от няколко месеца заплати на работниците си на един 1 500 лв,на друг 3000 лв..за бира Леденика говориха и че щели да го дават на прокурор..то май ще стане..а дано,ама надали
110
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***, Бориславова отдавна продаде дела си в СиБанк, некомпетентна малоумницо. А *** бършеш ли си го поне като сереш неподготвена?
109
4
 
2
 
! Отговори
илиана преди 13 години
от ***
108
3
 
9
 
! Отговори
На ти избори преди 13 години
За какво избори/ Че комунистите пускат фалшификат след фалшификат всеки ден, башка накрая се оказа, че агент Гоце стои зад цялото лобиране :))
107
2
 
1
 
! Отговори
Илиян преди 13 години
Откъде знаеш???
106
2
 
15
 
! Отговори
агент Гоце преди 13 години
Има една поговорка: "Зад всеки успял мъж стои една жена". В настоящата политическа конюнктура бихме могли да я перифразираме така: "Зад всяка успешна далавера стоя АЗ"
105
7
 
7
 
! Отговори
Избори преди 13 години
Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори Избори
104
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От последните коментари, може ли някой от платените червени драскачи да уточни чии интереси защитата... Гоце приятел с Бойко. МухахахаххахахаАло спонсора на платения червен драскач - СПИШ!!! Уволнявай го, вече съвсем се е побъркал....
103
4
 
5
 
! Отговори
илиана преди 13 години
Леденика има доста заеми ,а те са прехвърлени към Сибанк.Иначе сам ***.*** анонимен.
102
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комунистите наистина са много виновни, защото отдавна ги няма. Истинските. Повечето бяха унищожени още преди Девети не толкова от властта, колкото от внедрената сред тях гмеж. Малкото останали достойни бяха елиминирани в годините след това, както и мнго други свестни българи.Към днешна дата - ето го резултата.
101
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най ми е интересно как *** прегърнаха една фалшификация с телата и душите си, като идеологията им, отхвърлена от историята..... Чак СерГей започна да говори за морал, а той окради милиардите излишък... Тройни разбойници.....
100
4
 
10
 
! Отговори
ТИМ преди 13 години
Тихомир, Иво и МАрин са тримата съдружници от ***, които са всъщност собственици на Леденика. Те естествено са поставени лица на хора от Външно разузнаване напр. покойния Никола Дамянов. Те са едни от спонсорите на Борисов и башибузука му и на Гоце. Всъщност Гоце и Мухобойко са партия и само ви разиграват, за да ви ограбват.
99
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти *** ли си ***? Каква банка на приятелката на Бойко? Лелеееее, колко не си в час, ама да сереш можеш, а?