Бирата: Не съм молил премиера, май споделих с президента

Михаил Михов призна за една официална среща с Ваньо Танов
14 яну 2011 17:18,
205
Бирата: Не съм молил премиера, май споделих с президента
Михаил Михов. Снимка: Булфото

Никога не съм молил премиера за каквото и да било съдействие и това е видно, че беше отнет лицензът на „Леденика” и делата се водеха няколко месеца.

Това каза на пресконференция Михаил Михов, собственик на бира „Леденика” и ММ, председател на Българската федерация по баскетбол и почетен консул на Бразилия.

Името му беше замесено в изнесените разговори между премиера Бойко Борисов и шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

"Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...", казва премиерът на шефа на митниците, наричайки Михов с прякора му Мишо Бирата.

„В медиите излизат някакви записи. Аз не зная дали са достоверни. Нямам никакво пряко участие в това, което е написано и излязло в публичното пространство, но това рефлектира върху бизнеса ми”, заяви Михов.

Той посочи, че последно се е виждал с Борисов на откриването на част от многофункционалната спортна зала в столицата през септември миналата година.

По думите му все още не могат да се възстановят морални и финансови щети на фирмата му. Според него никой не се е интересувал дали лицензът е бил правомерно отнет. Той беше категоричен, че фирмата не е извършвала незаконна дейност.

Още по темата

Биреният бос не отрече, че познава президента Георги Първанов от баскетболни прояви, на които присъствал в качеството си на председател на Българската федерация по баскетбол.

„Когото съм видял, на него съм се оплакал, но никого не съм молил за съдействие по този въпрос”, подчерта Михов.

На въпрос дали е споделил конкретно с президента, той отговори: “Да, сигурно, предполагам. Може и с патриарха да съм споделил, ако е бил там“.

Лицензът на "Леденика" е отнет на 8 февруари 2010 г. с решение на директора на Агенция "Митници", припомнят от ведомството.

Месец по-късно, през март, Михов е засечен да вечеря със съдията от Върховния административен съд Панайот Генков.

Със свое решение от 7 юни 2010 г. Административният съд София-град отменя решението на Агенция "Митници" и връща лиценза.

По този повод Михаил Михов заяви, че е вечерял много пъти със съдията от ВАС Панайот Генков, но Генков е бил член на УС на БФБ и това е била темата на вечерята.

Мишо Бирата призна за една официална среща с Ваньо Танов, която се е провела в сградата на управление “Митници” съвместно с мениджърите на пивоварната след отнемането на лиценза.

В този важен за бизнеса му период Михов се среща и с финансовия министър Симеон Дянков по този повод.

“Никога не съм бил ангажиран с нито една политическа партия до този момент , нито съм правил дарение на политическа формация през последните години”, обяви Мишо Бирата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
4
 
12
 
! Отговори
Бирата преди 13 години
Аз премиера не съм го молил за нищо , той ме помоли за една студена биричка.
137
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТИ СИ ЛУУУД,КОСТОВ МОЖЕ САМО ДА НИ ДООКРАДЕ,НИЩО ДРУГО :ddd
136
6
 
15
 
! Отговори
илиана преди 13 години
Какви 4ервени,какви зелени,крадат ни всички,а вие робувате на цветове?"Ще спасим ГЕРБ",за 4 години и те ще се наядат,а вие пак гладни ще останете
135
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На въпрос дали е споделил конкретно с президента, той отговори: Да, сигурно, предполагам. Може и с патриарха да съм споделил, ако е бил там.====================================================Гоце го издържат само такива типиво,всяка една негова скъпа придобивка и на синовете му е предоставена в "услуга" за лоби пред БСП,неговата партия....
134
8
 
9
 
! Отговори
JB преди 13 години
Тва големи диванета Бг.Да имаш готов министър - председател в лицето на Костов и да ходиш да търсиш бостанджии да те оправят.Не сте за пред свят и това е.
133
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми направи си и ти банка, продай си дела и го харчи бееее, *** червен боклуко. Аз какво съм ти виновен, че си *** като букова хралупа и работиш за 300 лева?
132
1
 
2
 
! Отговори
Гоце преди 13 години
до 119-120 BIG ALТуй са държавни дела! С какво друго да се занимавам ? А ... ??? / :))) /
131
2
 
11
 
! Отговори
Калин преди 13 години
леденика и мм са една бира с марка *** !!! а зад тях е Десе .. факт :)
130
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"някъде където пише, че Бориславова си е продала ДЕЛА В СИБАНК за 100 милиона"Да не ги е върнала на държавата тия пари та се кефиш така бе, гейбер?Мутри и делавераджии да заграбят властта заради вас каруцари!!!
129
2
 
14
 
! Отговори
Калин преди 13 години
комунистическата принцеса цветелинка на боко метресата която продава Винетки и Пребира парите, към държавните плащания от времето на СергЕЙ и бесипету.. Е продала банката .. на инвеститори :) Банката ще се занимава с Инветстиционно банкиране .. Хахаха .. само, където собствеността се дава на лица от офшорна зона ... в Люксембург .. т.е на Същите типове които пребират плащанията, към Бюджета в същата банка ..абе Комунярска му работа !!!
128
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЗ СЪМ 121 : РАЗБИРА СЕ ЧЕ ЩЕ СЕ БОРИМ ДА ЗАПАЗИМ ГЕРБ НА ВЛАСТ ,НО ЗНАМ ЛИ КОМУНЕТТА ПОЧИВЕН ДЕН ЗА ЗЛОБОТИЯТА СИ НЯМАТ,,,,,,,,,,,,,,,, ТЕ ЧЕРВЕНИТЕ ХМЕРИ СА ФАБРИКА ЗА ФАЛШИФИКАТИ
127
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещастни ама с много пари. А вие щастливите да му мислите. Човек без пари нали знаете какви им викат
126
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми те *** като теб на твоята възраст вече са с три деца. Ти кво чакаш? Поне като си проста раждай малки ***, че да крадат като пораснат малко и да не седиш гладна.
125
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е ония от записите му викат ***....
124
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нямало двойни стандарти ли???????? Еднакви правила и закони за всички. + Това искам тоя да си докаже доходите и от къде е стартирал бизнеса му. Разследване до дупка на него и подобните му!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
123
4
 
6
 
! Отговори
илиана преди 13 години
тате работеше в Леденика и аз не сам ***,а сам на 12 години и половина
122
1
 
4
 
! Отговори
Жоро Уискито преди 13 години
Къв е тоя Бирата ве ?
121
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама за какво да пада бе? Затова, че комунистите пускат фалшификат след фалшификат всеки ден, башка накрая се оказа, че агент Гоце стои зад цялото лобиране :)) Ами нали това им е целта, да внасят хаос и раздор в страната. Единственото което умеят добре комунистите е само това
120
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** мнооооого си проста ***, червена ***. Поне не се излагай така, щото те четат и умни хора. Имаш google, намери статия някъде където пише, че Бориславова си е продала ДЕЛА В СИБАНК за 100 милиона. *** и малоумната кратуна дето си ***, уруспио. Хем си проста и некомпетентна, хем спориш. Поне се подготви предварително, за да не ти гледат всички насрания ***.
119
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АКО ПАДНЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ,НЕКА ДА БОЙКОТИРАМЕ ИЗБОРИТЕ И ДА ПОИСКАМЕ ПРАВИТЕЛСТВО НАЗНАЧЕНО ОТ ЕС,,, ИНАЧЕ НИ ЧАКА МЕЖДУНАРОДНА ИЗОЛАЦИЯ