Втасахме я! Еврокомисията пита за скандалните записи

ЕК иска да знае: Законни ли са или не?
Обновена: 14 яну 2011 23:51 | 14 яну 2011 23:47,
350
Втасахме я! Еврокомисията пита за скандалните записи
Снимка: Булфото

Европейската комисия е поискала от България информация дали станалите известни записи на разговори са направени на законно основание или не.

Европейската комисия няма намерение да се намесва в твърденията или коментарите по проблема, който е изцяло вътрешен. 

Комисията поиска от България да получи информация единствено дали записите са направени в рамките на законно отправено искане ли не, заяви за БТА говорителят на Европейската комисия Марк Грей. 

На този етап искаме да знаем само дали записите са законно направени или не. Не сме искали тяхното точно съдържание. Становище по него може да има, ако се знае дали записите на разговорите са законно направени или не. Не е определен срок за получаване на поисканата от България информация, каза Марк Грей.

Той не посочи също коя служба на Европейската комисия се интересува от тази информация - на генералния секретар на комисията Катрин Грей, която се занимава активно с изготвянето на докладите за България и Румъния по Механизма за сътрудничество и контрол в областта на правосъдието и вътрешните работи или на комисар Сесилия Малмстрьм, която отговаря за вътрешните работи.

Информацията бе поискана от Европейската комисия, подчерта Марк Грей.

По-рано в петък вестник "Галерия" пусна поредна скандална порция СРС-та – основният герой в тях е самият премиер Бойко Борисов.

Още по темата

Според зам. главния редактор на изданието (близко до Алексей Петров – бел. ред.) Явор Дачков от тях става ясно как премиерът нарежда по GSM-а на шефа на митниците Ваньо Танов да изтегли хората си по време на акция от бирена фабрика, която работи незаконно, защото е поел ангажименти към Михаил Михов – Мишо Бирата (директор на "Леденика").

В разговора Борисов обяснява на генерала да се обади на Симеон Дянков и веднага да бъдат изтеглени проверяващите от фабриката.

"Ако трябва, обади му се ей сега и му кажи какво сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам", се казва в разпространените записи.

Оказва се, че фабриката е била с отнет лиценз заради извършени нарушения, между които и акцизни, а е работила, допълни Дачков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още по темата: Бойко БорисовСРС-таек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
0
 
2
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
За корупцията на глас и открито. Той сам го каза. Мазохист.
360
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами сега??????????? пак ще излъжат нещо боковистите гърбави.
359
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станише хем стореше, хем изплащащше дългът, хем им спести 4 милиарда суха пара. Да режат ленти и да рупат пити със сол.Да съобщя магистралите. Карнобат - Бургас от АМ Тракия - 35.2 километра.Харманли - Любимец от АМ Марица 16.6 километра.участък Оризово - Стара Загора"от автомагистрала Тракия", дълъг 23,820 км. Даскалово-Дупница от магистрала "Струма". Отсечката е част от пътя Е-79, LOT 1, с обща дължина 39 км.До тук, без половината от Люлин, са 114 километра магистрали.
358
0
 
3
 
! Отговори
ореха преди 12 години
Бутафория!
357
0
 
2
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
misho birata policisi masiven infarkt s edna sachma v kracheto ,zapisi kogato vazkrasne.....
356
0
 
5
 
! Отговори
сашо преди 12 години
От време на време Европеиците се правят на загрижени за България.
355
0
 
23
 
! Отговори
А Т преди 12 години
Какво ще занимавате Боко с разни СРС-та!Човека е зает с откриване на магистрали,които други са ги проектирали и строили, но той се пъчи че всичко е негово дело!
354
6
 
1
 
! Отговори
до анонимен 361 преди 12 години
Хей ***,когато 2-3 си ги мерят не се навирай с гол ***, че ще ти го отнесат и след това ще ходиш по голяма нужда през устата си!
353
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всъщност ЕС пита за HD порното, в което участват Янка, Станишка и Алексейчо. Янка и Станишка през цялото време се боричкали коя да го хванела и така, докато на Алексейчо му паднал и станал и си заминал.От ЕС искат да знаят защо след като Янка и Станишка се пишат професионалистки не са го обслужили БЕЗ РЪЦЕ. Също така искат да знаят от ЕС как Алексейчо ще бъде обезщетен и дали Янка и Станишка ще ги изгонят от гилдията им.
352
1
 
15
 
! Отговори
Пищова ПРЕЗИДЕНТ преди 13 години
ние не сме я втасали , втасаха я ония ми ти тиквииии-миквии,картофи-маартофиии,бири-миириииии.... от ЕС да ни (ИМ) спрат всички пари,,ние от народа и без това не осетихме нищо от тях.... само те крадаха и ядаха от ЕС парите :) нии само фафлите на Митю Пищофа и тук таме някой кибабчита ядахми :) каза ако спечели изборите в жакузито ши на пусне да са къпим с манкенкитиии
351
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
euiskata komisia da si gleda putalnata mutra
350
1
 
3
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
onia beterin go ochistiha misho birata ,bez svidel e vse taia dali gi ima ili niama tia zapisi .
349
0
 
3
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Да бе ,да
348
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
защо комисията иска да знае дали са законни след като те уж потвърдиха че не са законни и защо спряха да се кудошат смешните в парламента със срс-та да не би защото комисията ще земе да разследва най накрая дали са истински записите
347
0
 
3
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
misho birata dade fira ,do tyka sas zapisite svidetelia ymria otide vav kazana s katrana.
346
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичко е законно.... Лично Борисов е разрешил.
345
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да питат Уорлик !
344
1
 
15
 
! Отговори
БОКО-БИРАТА преди 13 години
ИСТИНАТА ЗНАМ САМО АЗ !ТЕЗИ ТИКВИ ДА СИ ПИТАТ КОЛКОТО ИСКАТ !
343
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
бе питат те ама няма кой да им каже истината
342
0
 
7
 
! Отговори
фифи преди 13 години
Излагации пак ...