Втасахме я! Еврокомисията пита за скандалните записи

ЕК иска да знае: Законни ли са или не?
Обновена: 14 яну 2011 23:51 | 14 яну 2011 23:47,
350
Втасахме я! Еврокомисията пита за скандалните записи
Снимка: Булфото

Европейската комисия е поискала от България информация дали станалите известни записи на разговори са направени на законно основание или не.

Европейската комисия няма намерение да се намесва в твърденията или коментарите по проблема, който е изцяло вътрешен. 

Комисията поиска от България да получи информация единствено дали записите са направени в рамките на законно отправено искане ли не, заяви за БТА говорителят на Европейската комисия Марк Грей. 

На този етап искаме да знаем само дали записите са законно направени или не. Не сме искали тяхното точно съдържание. Становище по него може да има, ако се знае дали записите на разговорите са законно направени или не. Не е определен срок за получаване на поисканата от България информация, каза Марк Грей.

Той не посочи също коя служба на Европейската комисия се интересува от тази информация - на генералния секретар на комисията Катрин Грей, която се занимава активно с изготвянето на докладите за България и Румъния по Механизма за сътрудничество и контрол в областта на правосъдието и вътрешните работи или на комисар Сесилия Малмстрьм, която отговаря за вътрешните работи.

Информацията бе поискана от Европейската комисия, подчерта Марк Грей.

По-рано в петък вестник "Галерия" пусна поредна скандална порция СРС-та – основният герой в тях е самият премиер Бойко Борисов.

Още по темата

Според зам. главния редактор на изданието (близко до Алексей Петров – бел. ред.) Явор Дачков от тях става ясно как премиерът нарежда по GSM-а на шефа на митниците Ваньо Танов да изтегли хората си по време на акция от бирена фабрика, която работи незаконно, защото е поел ангажименти към Михаил Михов – Мишо Бирата (директор на "Леденика").

В разговора Борисов обяснява на генерала да се обади на Симеон Дянков и веднага да бъдат изтеглени проверяващите от фабриката.

"Ако трябва, обади му се ей сега и му кажи какво сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам", се казва в разпространените записи.

Оказва се, че фабриката е била с отнет лиценз заради извършени нарушения, между които и акцизни, а е работила, допълни Дачков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още по темата: Бойко БорисовСРС-таЕК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
0
 
12
 
! Отговори
кака преди 13 години
Как се мачкат таралежи с голо дупе?Предстои да видим - показно мачкане!Проблема е ,че таралежите станаха много, а дупето- едно...Тодор Колев на времето имаше една песничка с рефрен -"Боц,Боц, боди, таралеж бъди,никого недей щади.." в случая-Боц,боц,боди,СРС бъди....
280
1
 
30
 
! Отговори
Желев преди 13 години
Да,вчера в НС,Станишев беше ,,Г-н Станишев,,.И този факт ме кара да мисля,че ББ е гузен.
279
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Европейската комисия да си гледа работата скандалите с подслушванията в другите дзржави не се коментиратчНо ние сме си *** да ги слушаме тези лузъри.Що не се гръмнат .
278
6
 
10
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Ако питаха нас...Би било добре. За съжаление в България не уважават умните хора.
277
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До всички платени драскачи на мафията -БСП и клонинги и все осталная *** ,аз искам да заява ,че като съм срещу грабежа ,лъжата ,алчността шуробаджанащината ,все похвати на миналите управляващи и така наречената опозиция ,не желая да ми лепите етикет,че видите ли съм бил( хуманист),защото за разлика от вас и най вече вашите лидери,не само ,но почти всички от моя род са репресирани от червения режим ,на икойто вярно са служили нагаждачите СерГей,мома Янка, Р.Овч.Румен-запалкат и останъли.
276
8
 
5
 
! Отговори
ве4ен преход преди 13 години
@227NEMOПрав си. Дали ще е Гоце, Боце или който и да е - все тая. Но пък и ние можем да направим нещо. Да не глсуваме и да оказваме натиск. Ако гласуваме, само легитимираме престъпното управление. Нека си се избират сами, да ги видим, какво ше правят!
275
10
 
11
 
! Отговори
до Спонги преди 13 години
и Дончева и Софиянски имат много по голям потенциал от този *** в момента.Дали не е време за един служебен кабинет на Софиянски да пооправят нещата пък после на изборите - който спечели
274
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До всички платени драскачи на мафията -герб,атака, и все осталная *** ,аз искам да заява ,че като съм срещу грабежа ,лъжата ,алчността шуробаджанащината ,все похвати на днешните управляващи и така наречената опозиция ,не желая да ми лепите етикет,че видите ли съм бил( комунист),защото за разлика от вас и най вече вашите лидери,не само ,че не съм членувал в бкп-бсп,но почти всички от моя род са репресирани от червения режим ,на икойто вярно са служили нагаждачите ББ,ЦЦ,фидос Сидер и останъли.
273
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 274А ве Спониги, стига генно инженерство е, не ви ли стига мома янка, че ви уклепа така с тази черна реклама, ами още си играете на генетици със Софиански и Дончева, То народа трябва да ви прати на г***за на историята за да почнете от АБВ....
272
0
 
8
 
! Отговори
софиянец преди 13 години
доста мая се изля в *** и резонно се разсмърдя до Брюксел :-)пита се в задачката - ами сега?
271
2
 
11
 
! Отговори
vesko1964 преди 13 години
Такива нагли управляващи по нашите земи не са се навъртали от дълго време,тези отново доказват ,че чест и достойнство , са несъвместими неща за съвременния български политик.Няма начин по който, достойно да се излезе от така създадената ситуация, освен цялото правителство да си пода де оставка.А бе нема такава държава.
270
11
 
5
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
И като махнем бойко тиквата кой ще доиде.серГей,гоце,доган,хармаяни янев, замислете се малко сменят се на 4 ри години и всичко си е същото само се драпат за по големи парчета от баницата едни и същи некадърници.Строи магистрали да се махна по бързо.
269
1
 
12
 
! Отговори
Хмм да преди 13 години
Истината е,че не можем да се откажем от комунистическия си манталитет,кога захапем власта си мислим за царе,без да се съобразяваме с някакви си закони или демокрации.Кой политик пък познава законите или демократичния морал?
268
2
 
9
 
! Отговори
:))))))) преди 13 години
Втасахме я! Еврокомисията пита за скандалните записи - ЗВУЧИ ПОРЪЧКОВО, КАКТО И ВСИЧКО ИЗПИСАЛО СЕ ПРЕЗ ИЗМИНАЛИТЕ ДНИ !!!! ЯВНО БЪЛГАРИНА ОБИЧА ДА Е ЛЪГАН, А ДРАСКАЧИТЕ ОБИЧАТ ДА ПРЕСЪЗДАВАТ САПУНКИ С НЕЯСЕН ПРОИЗХОД И ИСТИННОСТ!
267
6
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Когато змията е настъпана хапе най - много. IP адресът ми е известен, но няма да ти дам ключа от апартамента в който си държа парите. Не мисли, че всички са елементарни като теб. Бъди здрав и мисли на кого ще се дупиш наесен.Аз пак ще гласувам в тъмносиньо. Ще се радвам, ако в новия Парламент влезнат формациите на Софиянски и на Дончева. Всеки има право на избор. Време е за промяна.
266
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Случващото се със записите и стенограмите няма да повлияе на правителството да продължи по същия път на реформи. Това каза пред журналисти Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи, предаде репортерТОЕСТ НИЕ СМЕ НАГЛИ И НЯМА ДА СЕ МАХНЕМОТВРАТИТЕЛНО !!!
265
1
 
6
 
! Отговори
52 преди 13 години
добра новина
264
10
 
5
 
! Отговори
stoyan преди 13 години
V kraina smetka komunistite postignaha svoeto...
263
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз, новия морал съм Спонги и гражданин на ЕБР и се подвизавам и като анонимен и ми плаща червената мафия да лъжа и дезинформирам народа на България, за кражбите и убийствата бригадата е друга!
262
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Do 261 Новия платен не-морален червен драскач, тия неща са ваше право-лъжи,кради, дезинформирай , заложено вие е по партийна линия, а си го сменям го само като ме банне червения биг драскач.....